Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

1450. Lego Assembly Square [Creator Expert 10255]


Το πράγμα ξεκίνησε από μία ταπεινή παραλίμνια κατοικία. Ακολούθησε ένα Βιβλιοπωλείο και στη συνέχεια η Πλατεία Συγκέντρωσης (Assembly Square) του, της παρούσας εγγραφής, τίτλου. Για τα δύο πρώτα έχω γράψει στην εγγραφή «1396. Το Βιβλιοπωλείο [Lego Creator 10250]» της Παρασκευής, 25 Μαρτίου 2022 (κι ας παρέλειψα το “Expert”). 
Για την Πλατεία Συγκέντρωσης, λοιπόν, ο, γραπτός, λόγος. Είναι που το, 10250, Βιβλιοπωλείο μόνο του δυσανασχετούσε και που η   Modular Buildings Collection”, της Lego, μια μου ασκεί γοητεία (στην οποία μπορώ να, μετά χαράς, υποκύπτω). Το κουτί 10255 το παρήγγειλα, στη Lego, την καλή, την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022. Το παρέλαβα τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 (μαζί με το κουτί, της Lego δώρο, 40530,  Jane Goodall Tribute”, αξίας 22,99 € (276 κομμάτια), το οποίο χάρισα στον Ιωάννη, μιας και του άρεσε). Μου κόστισε 279,99 € (η σημερινή, στη Lego, τιμή του είναι στα 299,99 €).
Το παρέλαβα και το άφησα, όπως και το Βιβλιοπωλείο, να σιτέψει. Γράψαμε· η συναρμολόγηση θέλει το κρύο της, τη συννεφιά της. Η Πλατεία Συγκέντρωσης αποτελεί επετειακή έκδοση της Lego, για τη συμπλήρωση δέκα ετών από την  πρώτη κυκλοφορία ενός κουτιού “Modular Building”. Το κουτί περιλάμβανε 4002 κομμάτια και η, χαλαρή, συναρμολόγησή του προβλεπόταν πολυήμερη. Ιδανική, για εμένα, εποχή συναρμολόγησης αυτή του τέλους του έτους. Έτσι έπραξα.
Ξεκίνησα τη συναρμολόγηση την επόμενη των Χριστουγέννων, Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022. Την ολοκλήρωσα το Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022. Έξι μέρες συναρμολόγησης. Μία για κάθε σύνολο σακουλακιών αριθμημένων από το «1» μέχρι και το «6» που υπήρχαν στο κουτί σύμφωνα και με τον πίνακα που ακολουθεί:

Η Πλατεία Συγκέντρωσης, με τα 4002 κομμάτια της και τα 50, συνολικά, τουβλοσακουλάκια της, υπερέβαινε κατά 1407 κομμάτια το δεύτερο, κατά το πλήθος κομματιών, μεγαλύτερο συναρμολογούμενο, των Cobi, Panlos και Qman συμπεριλαμβανομένων, της συλλογής μου. Ενδεικτικά: 

 1. Assembly Square [Creator Expert: 10255] 4.002 κομ.
 2. Mack Anthem [Technic: 42078] 2.595 κομ.
 3. Land Rover Defender [Technic: 42110] 2.573 κομ.
 4. Bookshop [Creator Expert: 10270] 2.504 κομ.

Όταν συναρμολογώ είμαι εγώ και τα τουβλάκια μου. Τίποτα άλλο. Η χαρά που νιώθω, και καθόλου δεν ντρέπομαι να το πω, είναι παιδική. Αυτός είναι και ο στόχος. Η ευδαιμονία της συνδυασμένης απασχόλησης μυαλού και χεριών. Η χαρά του μετασχηματισμού σωρών «πλίνθων και κεράμων ατάκτως ερριμένων» σε ένα συγκρότημα δύο κτηρίων, εν προκειμένω.


Δύο κτηρίων με αυτόνομη, κατ’ όροφο, κατασκευή με τους ορόφους να μεταξύ τους κουμπώνουν. Η Πλατεία Συγκέντρωσης απαρτίζεται από δύο ανεξάρτητα κτήρια, το ένα σχήματος γάμμα, τα οποία συνδέονται με μία πέργολα στο πίσω μέρος τους.Το αριστερά κτήριο έχει τρεις ορόφους στους οποίους, από κάτω προς τα επάνω, στεγάζονται:

Μία Καφετέρια, ένα Κατάστημα με Όργανα Μουσικής και μία Αίθουσα Χορού.
 

Το δεξιά κτήριο, κατά όροφο, στεγάζει:

Ανθοπωλείο και Ζαχαροπλαστείο, Φωτογραφείο και Οδοντιατρείο,  Αίθριο (Βεράντα) και Κατοικία.

 


Στο κουτί περιλαμβάνονται οκτώ, κλασικές, Lego φιγούρες (οδοντογιατρός, μπαρίστας, φούρναρης, ανθοπώλης, βοηθός μουσικού καταστήματος, μπαλαρίνα, φωτογράφος, φίλος των Lego) καθώς και μία φιγούρα μωρού. Τις περισσότερες από αυτές τις φιγούρες τις τοποθέτησα στο αντίστοιχο κατάστημα. Για να τις δει κανείς θα πρέπει να αφαιρέσει όροφο ή ορόφους από τα δύο κτήρια που απαρτίζουν την Πλατεία Συγκέντρωσης.Καθένα από αυτά τα καταστήματα, πέρα από καθίσματα, τραπέζια, βιτρίνες, έχει κάτι ξεχωριστό και έξυπνα δομημένο. Όπως ένα σετ ντραμς, ένα πιάνο, μια οδοντιατρική καρέκλα, μια τεράστια τούρτα και μία κλασική φωτογραφική μηχανή σε τρίποδα. Και ακόμα μία τουαλέτα, με καζανάκι και τα όλα της, στην Κατοικία.


Υπάρχουν επίσης εσωτερικές πόρτες, διακοσμητικοί πίνακες, περιοδικά, ένας καθρέφτης (στην Αίθουσα Χορού), επιτοίχια ρολόγια, μουσικά όργανα, ζωάκια και άλλα αρκετά. Η χαρά του συναρμολογητή.Ακολουθούν φωτογραφίες της Πλατείας Συγκέντρωσης, στο τραπεζάκι του σαλονιού της Τ47:


Το ενδιαφέρον είναι πως η Lego, η σοφή, έχει έτσι σχεδιάσει τα κτήρια της συλλογής “Modular Building που το ένα μπορεί να συνδέεται με το άλλο. Για το σκοπό αυτό, όχι μόνο το βάθος των οικοπέδων, ας τα πούμε έτσι, τα οποία φιλοξενούν τα κτήρια είναι ίδιο για όλα τα οικόπεδα αλλά και τα κτήρια έχουν υποδοχές / προεξοχές, σε συγκεκριμένα σημεία, έτσι να το ένα με το άλλο συνδέονται. Επίσης υπάρχει ομοιότητα στα πεζοδρόμια καθώς και στους φανοστάτες.

Την πιο πάνω δυνατότητα εκμεταλλεύτηκα για να συνδέσω το Βιβλιοπωλείο (10250) με την Πλατεία Συγκέντρωσης (10255). Το αποτέλεσμα το βρήκα εντυπωσιακό. Οι φωτογραφίες του πιο πάνω συνδυασμού κτηρίων που παραθέτω δίνουν, πιστεύω, μια καλή αίσθηση για το όλο.Τελικά το, συνδεδεμένο, συγκρότημα Βιβλιοθήκης – Πλατείας Συγκέντρωσης βρήκε τη θέση του στο επάνω ράφι της, δίπλα στο παράθυρο, βιβλιοθήκης Ikea, στην τραπεζαρία της Τ47. Θέση που από την αρχή είχα επιλέξει και για την οποία είχα υπολογίσει το κατάλληλο ύψος του ραφιού.

Υπάρχουν συναρμολογητές Lego, και όχι μόνο, που έχοντας τον χώρο και, απαραιτήτως, την οικονομική επιφάνεια έχουν δημιουργήσει ολόκληρες γειτονιές (με κτήρια, οδικές αρτηρίες, αεροδρόμια, σιδηροδρομικές γραμμές και τα απαραίτητα οχήματα) που καλύπτουν έως και δεκάδες τετραγωνικά μέτρα. Όποιος ψάξει στο διαδίκτυο, πιστεύω, θα βρει.  Π.χ.: 

Ακολουθεί, για όσους έχουν το χρόνο και τη διάθεση, ένα video σχετικό με την Πλατεία Συγκέντρωσης και τα διάφορα χαρακτηριστικά της:


Για το Lego Creator Expert 10255, λοιπόν, τα αρκετά αυτά.

Να είσαστε Καλά.

Ένα κλικ μακριά ένα τραγούδι που αγάπησα και χόρεψα, και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε. Sam & Dave και I Thank You”, το οποίο ανέβασα στην εγγραφή «1055. Διαβάσματα (Τρίτο)», της Κυριακής, 27 Μαρτίου 2016.  Το τραγούδι αυτό των  David PorterIsaac Hayes θα ακούσουμε σήμερα από τους ZZ Top την εκτέλεση των οποίων άκουσα, πριν λίγες μέρες, στο Spotify και μου καλάρεσε:


18/02/2023

2 σχόλια:

 1. Εντάξει έχω μείνει έκθαμβος, Αείποτε! Φίλε αυτό είναι μια τεράστια υπερπαραγωγή. Μια ολάκερη πολιτεία μπροστά μου. Και ξέρεις ότι "τρελαίνομαι" για τέτοια σύνολα ναι; Στην κυριολεξία όμως φίλε μου! Τρελαίνομαι. Πόσο χρόνο και κόστος αλήθεια, Αείποτε μπορεί να απαίτησαν όλα τούτα. Συγχαρητήρια φίλε μου, σε θαυμάζω, να το ξέρεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Γιάννη,

   Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Όπως γίνεται φανερό (και) από την παρακολούθηση του πρώτου από από τα video της παρούσας εγγραφής ελάχιστα πράγματα έχω κατορθώσει. . . Το μόνο σίγουρο (άνω τελεία) προσπαθώ.

   Να είσαι Καλά.


   Διαγραφή