Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2006

0255. Ζωή [ΝΚ]

Η ζωή είναι ένα πλέγμα σχέσεων. Σχέσεων με έμψυχα, άψυχα και τον εαυτό μας. Μια συσχέτιση. Μια συνδιαλλαγή. Μια αλληλεξάρτηση. Μια ατέλειωτη σειρά γνωριμιών. Διαδικασιών προσέγγισης. Άντλησης. Λήθης. Απόρριψης. Επιθυμιών και απογοητεύσεων. Ένα αέναο παιχνίδι δοκιμής και λάθους.
Είμαστε καλά όταν οι σχέσεις μας πάνε καλά. Αρρωσταίνουμε όταν πάσχουν. Όταν δεν ευδοκιμούν. Όταν χωλαίνουν. Επιλέγουμε και μας επιλέγουν. Πράττουμε και πράττουν. Προσεγγίζουμε και προσεγγιζόμαστε. Απομακρυνόμαστε και απομακρύνονται. Εκπέμπουμε και εκπέμπουν. Λαμβάνουμε και λαμβάνουν.
Οι σχέσεις μας. Το περιτύλιγμα της ζωής μας. Η ζωή μας η ίδια. Οι μόνιμες σχέσεις. Οι πρόσκαιρες. Οι χρεοκοπημένες. Οι ασύμφορες. Οι κερδοφόρες. Οι ολάνθιστες. Οι νόμιμες και οι παράνομες. Οι παλιές και οι καινούργιες. Οι αδιάφορες και οι άλλες.
Σχέσεις. Παντού σχέσεις. Εξαρτήσεις. Επιθυμίες. Λόγια. Πράξεις. Της ευτυχίας κυνηγητό. Της ηδονής και της αγάπης. Της αναγνώρισης. Της επιβράβευσης. Σχέσεις. Κι εμείς το κέντρο. Το απόκεντρο μερικές φορές. Και πάντοτε η επιθυμία. Για τη μία σχέση, έστω τη φορά, που θα ανθίσει έξω και πέρα από τα συνηθισμένα. Θα ανατινάξει την καθημερινότητα. Θα φέρει την πλήρωση.

Η ζωή μας είναι οι σχέσεις μας.


Από τα χρόνια τα παλιά, και πάλι, η μουσική επιλογή. Συγκρότημα των Σκιών, “The Shadows” βαρβαριστί, λοιπόν και “The Rise and Fall of Flingel Bunt” από το1964.


27/12/2006

13 σχόλια:

  1. Mε βρίσκουν τόσο σύμφωνη τα όσα λες....Καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορθόν.
    Έτσι κι αλλιώς και ως διαδρομή αυτογνωσίας να δεις τη ζωή, σαν μια πορεία αναζήτησης της ουσίας της ύπαρξης, το ερώτημα "ποιός είμαι" εμπεριέχει το στοιχείο της σχέσης με τους άλλους.

    Επομένως, η βαρύνουσα σημασία των "εκάστοτε συσχετισμών" είναι δεδομένη.
    (Άλλο αν το αρνούμαστε συχνά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά με υγεία και χαρά!
    "η"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχομαι σε αυτην την σχεση που θα φερει την πληρωση...
    ευχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. christina: Καλές γιορτές Χριστίνα.

    καπετάνισσα: Οι σχέσεις είναι κεφάλαιο του βίου μας μέγα, αν όχι το μέγιστο συνυπολογίζοντας και αυτή με τον εαυτό μας. . .

    "η": Ευχαριστώ και ανταποδίδω.

    βασιλική: Πλήρωση και πληρωμή! Όμως. Πόσες φορές είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε και δεν βρίσκουμε;


    Καλό, σε όλες σας, βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραί[λι]α που τα λέτε!
    Καλημερίζω και ανταποδίδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ισως γιατι δεν εχουμε το σωστο αντιτιμο...
    (λεω τωρα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το αντίτιμο θα το αποφασίσουμε όταν βρούμε. . .

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. διαφωνω...
    στα προτεταμενα χερια μας το εχουμε...
    νες πα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν ναι, είσαστε τυχερή. Εγώ δεν το έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εσεις τα ειπατε ωραια, Αειποτε.. εξ ου και το χαμογελον!!! :):)
    κι για ενα ακομη λογο...
    τυχαιως, τις μερες που περασαν, και δικος μου ηταν ο δικος σας προβληματισμος, απο αλλη πιθανον αφετηρια..!!! και μιλωντας για τις σχεσεις γενικα.. ολες!!!
    απλως, εχτες παιδευομουν να ξεκολησω κατι trojians κ.ά. απο τον υπολογιστη μου και ζαλισμενη ως ημουν..:) το μονο που μπορουσα να πληκτρολογησω ηταν ενα χαμογελακι..! :):):)

    καλη Ημερα να εχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελπίζω τα βάσανα σας με το μηχάνημα του διαβόλου [όπως χαϊδευτικοειρωνικοτρυφερά αποκαλώ τον Η/Υ] να έχουν καταλαγιάσει. Και εγώ για όλες τις σχέσεις μιλώ. Καμιά φορά καταδιώκοντας τον έρωτα χάνουμε την ουσία [των άλλων σχέσεων]και είναι κρίμα. Δυστυχώς, Ο έρωτας δεν εκβιάζεται.

    Επιτρέψτε μου, λοιπόν: :)))

    Καλή Σας Ηλιόλουστη Ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή