Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

1254. Netflix. . . της Κορέας


Το πράγμα ξεκίνησε την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, με μία ανάρτηση του φίλου ΔΣ στο Facebook:

















































 
































































στην οποία σχολίασα:



και, βεβαίως, το έψαξα και . . . κόλλησα.

Έχοντας απογοητευτεί από σειρές όπως Orange Is The New Black” (στην οποία έφτασα μέχρι την αισχρή, αφελέστατη και χύμα, πάντοτε κατά τη γνώμη μου, πέμπτη περίοδο) και Locked Up” (την οποία εγκατέλειψα, θαρρώ εγκαίρως, όταν διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα διαρκές μπούρδου – μπούρδου  όπου το κακό διαιωνίζεται και το, όποιο, καλό παραμένει αφελές και αδύναμο) το Vagabond”, Ελληνικός τίτλος: «Ο Περιπλανώμενος», ήταν μια όαση.



Πρόκειται για την ιστορία ενός κασκαντέρ, και γνώστη πολεμικών τεχνών, του Τσα Νταλ-Γκον, ο οποίος διερευνά τα αίτια της πτώσης ενός αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο αγαπημένος του ανιψιός. Ανιψιό  τον οποίο μεγάλωνε με στοργή και φροντίδα μετά την εγκατάλειψή του από την μητέρα του. Έτσι ανακαλύπτει μια συνωμοσία στην οποία εμπλέκονται αεροπορικές βιομηχανίες, η Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΥΠ) της Κορέας, μέλη της Κυβέρνησης και ακόμα και ο Πρόεδρος της χώρας. Μάχεται έτσι για την αποκάλυψη της συνωμοσίας με αρωγό την ελκυστική πράκτορα της ΜΥΠ Γκο Χε-Ρι.  



Γρήγορη δράση, όμορφη φωτογραφία, συνωμοσίες, διεφθαρμένοι υπουργοί και πράκτορες της ΜΥΠ, πάντοτε «για το καλό της χώρας», συνωμοσίες  και όλα τα σχετικά με τις αναπόφευκτες «σεναριακές ευκολίες και αφέλειες» στον μικρότερο δυνατό βαθμό.

Μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί δεκατρία επεισόδια, διάρκειας πάνω από μία ώρα το καθένα, και εχθές, 9/11, ανέβηκε το δέκατο τέταρτο. Δεν γνωρίζω σε πόσα επεισόδια θα ολοκληρωθεί η σειρά αλλά πιστεύω ότι δεν θα υπερβεί τα δεκαέξι.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το “Vagabond”, στα Αγγλικά, εδώ και εδώ.

Ακολουθεί ένα trailer της σειράς:


Η δεύτερη Κορεάτικη σειρά που είδα, και πάλι με πληροφόρηση από τον φίλο ΔΣ, ήταν η μαγική «Αναμνήσεις από την Αλάμπρα» (Memories from the Alhambra). Μία σειρά δεκαέξι επεισοδίων την οποία πραγματικά καταευχαριστήθηκα.


Θέμα της ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι «αυξημένης πραγματικότητας» και η εμπλοκή των πρωταγωνιστών της σειράς με αυτό. Μείξη φαντασίας και πραγματικότητας, ονειρικό πάντρεμα εικόνας και ήχου, ελκυστικοί πρωταγωνιστές.



Το όνομα της σειράς δανεισμένο από την ομώνυμη (Recuerdos de la Alhambra) και πανέμορφη σύνθεση του Ισπανού συνθέτη και κιθαρίστα Francisco Tárrega η οποία, βεβαίως, αποτελεί και το κύριο μουσικό θέμα της σειράς.

Ακολουθεί ένα trailer της σειράς:


Και μία σχετική, ενδιαφέρουσα ιστορία: εδώ

Πλέον είχα εθιστεί στις Κορεάτικες σειρές, σε αυτές που χαρακτηρίζονται «Κορεάτικο δράμα», και επιπλέον μου άρεσαν και τα Κορεάτικα, με το τράβηγμα των φωνηέντων στο τέλος κάποιων λέξεων (σε πλήρη αντίθεση με τα Τούρκικα τα οποία βρίσκω εντελώς απωθητικά).

Ξεκίνησα, έτσι, να βλέπω τρεις ακόμα Κορεάτικες σειρές. Το «Όλοι Λένε Ψέματα», το «Η χώρα μου (Η Νέα Εποχή)» και το “Mr. Sunshine”.


Το «Όλοι Λένε Ψέματα» είναι, θα έλεγα, μια τυπική αστυνομική ιστορία που σχετίζεται με την, αναμενόμενη, διαφθορά πολιτικών και επιχειρηματιών. Ατυχώς όσο κι αν το έψαξα στο διαδίκτυο, πέραν του Netflix, δεν μπόρεσα να βρω ούτε καν την ονομασία της σειράς στα Αγγλικά.

Ακολουθεί ένα trailer της σειράς:


Το «Η χώρα μου (Η Νέα Εποχή)» είναι μια μεσαιωνική ιστορία, γύρω στο 1300 μ.Χ., σχετική με τη δημιουργία της Κορέας. 



Αντιγράφω από το Netflix:

Η σειρά Η Χώρα μου: Η Νέα Εποχή είναι η ιστορία ανθρώπων που κυνηγούν την εξουσία αλλά υπερασπίζονται τα πιστεύω τους και διαδραματίζεται κατά τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στην εκπνοή της δυναστείας των Γκόριο και την ανατολή της δυναστείας των Γιοσεόν στα τέλη του 14ου αιώνα. Ο Σέο Χι, που υποδύεται ο Γιανγκ Σε-Τζονγκ (Δόκτωρ Ρομαντικός, Η Θερμοκρασία της Αγάπης, Still 17), είναι ένας πολεμιστής που δεν συμβιβάζεται με την αδικία. Ο Σέο Χι έχει έναν φίλο, τον Ναμ Σέον-χο, τον οποίο υποδύεται ο Γου Ντου-χουάν (Save Me, Mad Dog). Ενάντια στην κοινωνική του τάξη, ο Σέον-χο κοπιάζει για να περάσει τη στρατιωτική δοκιμασία, αλλά έρχεται σε σύγκρουση με τον Χι εξαιτίας μιας παρεξήγησης.


Ακολουθεί ένα trailer της σειράς:


To “Mr. Sunshine, είναι άλλη ιστορία. Μια μεγάλη, καλογυρισμένη σειρά, είκοσι τεσσάρων επεισοδίων, επικών διαστάσεων με πανέμορφη φωτογραφία και μια πρωταγωνίστρια με κουκλίστικο, πανέμορφο και αισθαντικό πρόσωπο.



Όταν οι σκλάβοι γονείς του εννιάχρονου Κορεάτη Γιου τζιν δολοφονούνται, το 1871, αυτός, με τη βοήθεια ενός ιεραπόστολου, καταφέρνει να δραπετεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί θα καταφέρει να καταταγεί στον Αμερικανικό στρατό όπου θα παρασημοφορηθεί και, με τον βαθμό του λοχαγού, θα επιστρέψει στην Κορέα, τότε Τζοσεόν, ως Πρόξενος των ΗΠΑ. Εκεί θα συναντήσει και θα ερωτευτεί την αριστοκράτισσα Άε – Σιν και θα εμπλακεί σε ιστορίες που αφορούν τόσο την προσωπική του ιστορία εκδίκησης αυτών που δολοφόνησαν τους γονείς του, όσο και στις ίντριγκες των ξένων δυνάμεων (Ιαπωνίας, Ρωσία, Αγγλίας και ΗΠΑ) να ελέγξουν την Τζοσεόν. Περισσότερα, και στα Αγγλικά, εδώ.



Ακολουθεί ένα trailer της σειράς:


Αυτό που μου αρέσει στις Κορεάτικες αυτές σειρές είναι το ήθος, η ευγένεια και η αυτοσυγκράτηση που αποπνέουν.  Αγαπιούνται πολύ, φιλιούνται δύσκολα πέφτουν στα κρεβάτια ακόμα δυσκολότερα. Καμία σχέση, λοιπόν, με  την ξετσιπωσιά, μπαμ και κάτω, δυτικού τύπου.

Αφού τόσο ασχολήθηκα με τις Κορεάτικες σειρές είπα να αναζητήσω και πληροφορίες για τη Νότια Κορέα. Μου έκανε εντύπωση το ότι η έκταση που καταλαμβάνει είναι μικρότερη αυτής της Ελλάδας. Μόλις 100.284 τετραγωνικά χιλιόμετρα έναντι των 132.049 τετραγωνικών χιλιομέτρων της Ελλάδας. Από άποψη πληθυσμού, βεβαίως, καμία σχέση μιας και ο πληθυσμός της  Νότιας Κορέας ανέρχεται σε, περίπου, 52 εκατομμύρια. Περισσότερα, όμως, για τη Νότια Κορέα: εδώ και, για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, για τη Βόρεια Κορέα: εδώ.

Θα πρότεινα, αν έχετε ενδιαφέρον, να ξεκινήσετε με το «Αναμνήσεις από την Αλάμπρα», να συνεχίσετε με το “Mr. Sunshine” και να καταλήξετε στον «Περιπλανώμενο». Τα άλλα δύο αφήστε τα για το τέλος.

Να είσαστε Καλά
Καλή συνέχεια
Καλή, από αύριο, εβδομάδα.

Ένα κλικ μακριά το πανέμορφο «Recuerdos de la Alhambra» του Francisco Tárrega, από τον Daekun Jang και  όπως ακούγεται στη σειρά «Αναμνήσεις από την Αλάμπρα»:


10/11/2019

22 σχόλια:

  1. Εντάξει, δεν μπορούσα να το φανταστώ ότι έχει τόσο ενδιαφέρουσες κορεάτικες σειρές.
    Δεν έχω Νέτφλιξ, διότι δεν έχω σμαρτ τιβί, αλλά σκέφτομαι, με την πρώτη ευκαιρία, να πάρω ένα τιβι μποξ και να την κάνω σμαρτ και να βάλω και Νέτφλιξ, όχι τόσο για τις κορεάτικες σειρές, αλλά για κάποιες άλλες που παρακολουθώ και έχω αρχίσει να βαριέμαι κάπως (όχι πολύ, μόνο κάπως) το να τις κατεβάζω από τα τόρρεντςςς.
    Φυσικά αν γίνουν όλα τα παραπάνω, θα δω και αυτές που προτείνεις, ε κι αν κολλήσω κι εγώ κόλλησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θαρρώ αξίζει τον κόπο να αποκτήσεις πρόσβαση στο Netflix. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος με τα όμορφα και τα άσχημά του. Και μόνο που δεν υπάρχουν διαφημίσεις για εμένα είναι αρκετό. Όσο για τις Κορεάτικες σειρές / ταινίες είναι κάτι διαφορετικό. Σήμερα έβλεπα το δέκατο έκτο επεισόδιο του Mr. Strange. Μου έκανε εντύπωση το πώς και πόσο ο φακός στεκόταν στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών. Κάτι εντελώς διαφορετικό από τη νοοτροπία "Video Clip" των Δυτικών. Ομολογω, λοιπόν, ότι τα Κορεάτικα και μου αρέσουν και μου πάνε. . .

      Να είσαι Καλά :)

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε, έχουμε απολύτως τις ίδιες απόψεις για τις κορεατικές σειρές. Μόλις είδα το 10ο επεισόδιο του "Όλοι λένε ψέματα". Το έψαξα στο διαδίκτυο με μερικές πιθανές παραλλαγές, όπως all lie korean series. Όπως φάνηκε εν τέλει, το αγγλικό όνομα της σειράς είναι The Lies Within.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα, Χαίρομαι και ευχαριστώ για την πληροφορία. Εχθές είδα το τελευταίο διαθέσιμο επεισόδιο της σειράς, η οποία γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Καλή Συνέχεια.

      Διαγραφή
  2. Γεια σας και απο μένα..εγώ απλά άρχισα με το mr sunshine και...ερωτεύτηκα...τις έχω δει σχεδόν όλες τις σειρές είναι υπέροχες και πραγματικά μαρεσει που κλαίω,,,αγαπώ τα λόγια,τις φωτογραφίες,,,το φαγητό,,,όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααα....ξέχασα ,αγαπώ τον ηθοποιό που έπαιζε στο ,προσγείωση στο έρωτα και μετά στο .. αναμνήσεις από την Αλάμπρα...όπως και ο ηθοποιός από το mr sunshine!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,

      Θα πρέπει να είμαστε αρκετοί που τους αρέσουν αυτές οι σειρές υποθέτω.

      Να είσαστε Καλά,
      Καλή Ανάσταση! :)

      Διαγραφή
    2. Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά....ναι μάλλον θα έχει και χαίρομαι για αυτό...

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα,

      Χριστός Ανέστη!

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα...απλά να ρωτήσω κάτι που μπορεί να γνωρίζετε...είναι σειρές που τελειώνουν χώρις να ....έχουν τελείωσει...λένε σεζον1...να υποθέσω ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει και δεύτερη σωστά??

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα, Χριστός Ανέστη,

      Συνήθως αυτές οι σειρές έχουν μικρό πλήθος επεισοδίων, δεν σέρνονται και τελειώνουν καλά. Σε πολύ λίγες, προσωπικά, έχω δει τη δυνατότητα για επόμενες σεζόν. Η μόνη σειρά που θυμάμαι ότι τελειώνοντας αφήνει σαφές περιθώριο για συνέχισή της είναι η εξαιρετική "Αναμνήσεις από την Αλάμπρα". Ελπίζω να βοήθησα!

      Να είσαστε Καλά, Καλή Εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. Χρόνια πολλά... Χριστός Ανέστη...εγώ τελευταία τελείωσα το"η πριγκίπισσα της τριαδας" και "ο περιπλανώμενος"που ήταν μάλιστα πολύ καλό αλλά δεν είχε τέλος σε αφήνει με την υπόνοια ότι θα έχει....καλά τι να πω... ευχαριστω πάντως για το χρόνο σας για απάντηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο! Τον ξέχασα τον "Περιπλανώμενο"! Είναι φανερό ότι για τη σειρά αυτή έπεται συνέχεια!

      Να είσαστε Καλά!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα σας !!!! Μήπως μπορείτε να μου βρείτε αυτήν την ταινία γιατί δεν υπάρχει στο netflix ....Λέγεται Tempted ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα είδα το σχόλιο, τώρα απαντώ!

      Δυστυχώς όχι!

      Διαγραφή
    2. Tempeted υπάρχει στο νετφλιχ και η τελευταία ημέρα προβολής είναι 31/1/22!!!ελπίζω να το προλάβεις!!

      Διαγραφή
    3. Κυκλοφορεί με τον τίτλο «the great seducer”. Αν μπορείτε να διαβάζετε αγγλικούς υπότιτλους, το βλέπετε εδώ
      https://www1.myasiantv.cc/show/the-great-seducer

      Διαγραφή
  6. Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολλοί σαν κι εμένα που τους αρέσει να βλέπουν κορεάτικες σειρές. Είναι πράγματι ενδιαφέρουσες, καλογυρισμένες, με καλούς ηθοποιούς και πολύ καλές ερμηνείες που σε καθηλώνουν. Συμφωνώ με τον φίλο πιο πάνω που έχει γράψει ότι ο φακός στέκεται στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών. Πράγματι είναι σα να "συνομιλούν" με τα μάτια τους που, ομολογουμένως, είναι πολύ εκφραστικά !!! Ξεκίνησα τυχαία με το "Μια ανοιξιάτικη βραδιά", συνέχισα με το "Ο Μυστηριώδης Κατήγορος", "Προσγείωση στον Έρωτα", "Αναμνήσεις απ' την Αλάμπρα" . . . και κυριολεκτικά χάθηκα, αισθάνθηκα ότι βρισκόμουν σε έναν καινούργιο κόσμο . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μεγάλη καθυστέρηση, μιας και τώρα είδα το σχόλιο:

      Κι εγώ χαίρομαι!

      Πρόσφατα είδα την κινέζικη, αυτή τη φορά, σειρά "Η Λογική Ζωή" και την βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!

      Να είσαστε Καλά!

      Διαγραφή
    2. Πολύ ωραία είναι κ το the king: eternal monarch αλλά και το its ok not to be ok!! Το όμορφο με αυτές τις σειρές είναι ότι αποπνέουν μια αθωότητα κ έναν γλυκό ρομαντισμό! Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως οι περισσότεροι ήρωες είναι στα 30 κ έχουν μια αθώα ματιά κ σεβασμό που στις χολιγουντιανές ταινίες ουτε 15χρονα δεν έχουν!Βαρεθήκαμε πια η αγάπη να προβάλλεται σαν προϊόν προς κατανάλωση και έπειτα απόρριψη! Ζητώ τα korean dramas!����

      Διαγραφή
  7. τα εχω δει ολα πριμενω την συνεχεια του περπλανωμενου .Σας ευχαριστω γιατι απαντησατε σε ερωτηματα που ειχα κι εγω.Οι Κορεατες δειχνουν σεβασμο.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή