Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2006

0236. Γλυφάδα [ΝΚ]

Είναι εδώ και δυο μήνες που στο πατρικό μου κόψαμε τα κλαδιά σε δυο μεγάλους φοίνικες που κοσμούν την είσοδο και γενικώς νοικοκυρέψαμε τον κήπο. Ο κηπουρός στοίβαξε τα κομμένα κλαδιά στο πεζοδρόμιο. Ήταν Σάββατο.

Το πρωί της Δευτέρας που ακολούθησε η αδελφή μου τηλεφώνησε στην οικεία υπηρεσία [λέμε τώρα] του Δήμου Γλυφαδιωτών [όπως είναι, πολλαπλώς, το σωστό] να κοπιάσουν να μαζέψουν τα κλαδιά τα οποία είχαν, και ακόμα έχουν, σεβαστό όγκο. Υπηρεσία η οποία και παρέχεται και προβλέπεται από τον δήμο ή τουλάχιστον έτσι τσαμπουνάνε. Χαμένος κόπος.

Από τότε έχουν περάσει, όπως είπαμε, δυο μήνες και έχουμε κάνει τουλάχιστον 15 τηλεφωνήματα. Σιγά να μην έρθουνε. Εκείνο που κάνει, ανελλιπώς, ο δήμος [με μικρό, με μικρό] είναι να εισπράττει, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, περίπου 60 € μηνιαίως, ως δημοτικά τέλη, για την διπλοκατοικία για την οποία συζητάμε. Τα τσέπωσε; Καθάρισε. Σιγά να μην ασχοληθούν με τα κλαδιά του καθενός δημότη που κιτρινίσανε και αποτελούν, πλέον, εστία μόλυνσης.

Μήπως θεωρούν ότι μας κάνουν χάρη και συνεπώς θα το πράξουν αν και όταν ευκολυνθούν; Μήπως περιμένουν να τους παρακαλέσουμε; Να τους κάνουμε κανένα δωράκι μήπως; Να βάλουμε μέσο; Να κλαφτούμε; Να τα πάμε στον κάλαθο των αχρήστων δυσκολεύοντας τους γείτονες; Να τα φορτώσουμε και να πάμε στο δημαρχείο πεσκέσι στο δήμαρχο; Τι;

Και πως μπορεί να αντιδράσει ο ταλαίπωρος Δημότης που χαρατσώνεται και χαΐρι δε βλέπει; Μετά τους μένει η απορία γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη αποχή στις δημοτικές εκλογές. Σιγά να μην σκοτωθούμε για το χρωματάκι που θα έχει ο κ. δήμαρχος. Οι δήμαρχοι, και όχι μόνο, αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν.

Αλλά. “Αριστοκρατικό” προάστιο η Γλυφάδα. Πλούσιο. Με τις μαγαζάρες της, με τα όλα της. Κολοκύθια με τη ρίγανη. Την έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους και εξακολουθούν. Μένω στην περιοχή από το 1968. Έχω ακέραια την αίσθηση του “κάθε πέρυσι και καλύτερα”. Αλλά αυτή είναι μια άλλη, μεγάλη, ιστορία.

Αύριο θα ξανατηλεφωνήσω στην “αρμόδια” [φαντασία που την έχουν μερικοί] υπηρεσία του δήμου και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είμαι καθόλου ευγενικός.
Θα φταίω;


Το τραγούδι που ακούγεται είναι το “Ο Μανωλιός” του κ. Γιάννη Μηλιώκα. Από καρδιάς αφιερωμένο σε όλους τους “αρμόδιους” των δήμων, των Δήμων και, γενικώς, της χώρας. 



Υ.Γ. Η φωτογραφία δική μου από τον Οκτώβριο του 1974

13/11/2006

10 σχόλια:

  1. Kαθόλου για να τούς δικαιολογήσω, τη δουλειά τους (δεν) κάνουνε οι άνθρωποι! Και μάλλον άσχετο με τη στάση τους το σχόλιό μου, αλλά, μήπως η σωστή σειρά θα ήταν, πρώτα τηλεφωνώ και μετά βγάζω τα σκουπίδια μου στο πεζοδρόμιο;
    Τουλάχιστον εδώ που είμαι (και που έρχονται με ραντεβού, το πολύ την επόμενη μέρα), αν το πας όπως έκανες, έχεις εξασφαλίσει μια προστιματάρα να! (με το συμπάθειο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό θα ήταν το σωστό. Αλλά για τα κλαδιά χρησιμοποιούν φορτωτάκι και συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση διότι σιγά να μην τα κουβαλήσουν με τα χέρια. Ή θα πρέπει να σκλαβώσεις ένα πρωινό, και άντε βρες ποιο, για να τους "υποδεχθείς". Βγάζει κανείς τέτοια είδη στο πεζοδρόμιο του με την προοπτική του ότι σε 2- 3 ημέρες, το πολύ, θα τα πάρουν. Αλλά εδώ είναι γλυφαδάρα, δεν είναι παίξε γέλασε!

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν θα φταίτε καθόλου...
    και λίγα θα τους πείτε, πιστεύω...
    δυστυχώς, μας κοιτάνε, εμάς τους δημότες, μόνο το διάστημα προ των εκλογών...
    και πάλι, όχι στον βαθμό που θα έπρεπε...
    έχουν παρεξηγήσει το γεγονός ότι εκλέγονται
    για να 'υπηρετούν' εμάς,
    αυτούς που τους ψηφίζουν...
    τελικά, μήπως έπρεπε να φορτώσετε τα κλαδιά
    και να τα πάτε πεσκέσι στον δήμαρχο;;;

    καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να τους φωνάξετε! Και καλά θα κάνετε! Το δίκιο σας θα το βρείτε άραγε; Ή απλώς θα ξεσπάσετε τον -δίκαιο- θυμό σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να ειστε ευγενικος...
    αυτο θα τους 'στειλει'...
    πιστεψτε με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γιώργος: Αυτό, ακριβώς, είναι. Επιλέγεις κάποιους να ασχοληθούν με τα κοινά και σου κάθονται στο σβέρκο! Θα άξιζε τον κόπο να του τα στείλω του δήμαρχου. . .

    krotkaya: Τελικά τους έδωσα ακόμα μια ευκαιρία. Στο τηλεφώνημά μου απάντησε άντρας και όχι η συνηθισμένη γυναικεία φωνή. Το αστείο είναι ότι δεν σε απογοητεύουν. μας έχουν ταράξει στα "αύριο" και "από Δευτέρα". . .

    βασιλική: Είμαι από τη φύση μου ευγενικός αλλά το πρόβλημα δεν είναι να τους στείλω αλλά να στείλουν να μαζέψουν τα κλαδιά.

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να απειλήσεις με τον ... Τριανταφυλλόπουλο!!!
    Είναι το μόνο που τους ταρακαουνάει!!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκεί έχει καταντήσει το "σύστημα", να χρειάζεται τον "Τριαντάφυλλό του" για να πάρει μπρος. . .

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To καλοκαίρι σε ένα ατύχημα στην Ποσειδώνος κάηκε ένα αυτοκίνητο. Οι γονείς μου πηραν τηλέφωνο την αστυνομία να πάρουν το καμένο αυτοκίνητο από το πεζοδρόμιο γιατί πρώτον είναι επικίνδυνο και δεύτερον εμπόδιζε την θέα στο σταυροδρόμι. Αφού για εβδομάδες δεν συνέβη τίποτε, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα να το αναφέρουν, και οι αρμόδιοι φέρθηκαν με εμφανή έλλειψη ενδιαφέροντος. Νομίζω πέρασε πάνω από ένας μήνας μέχρι να ασχοληθεί κάποιος με το αυτοκίνητο, το οποίο κάθε μέρα (ή μάλλον κάθε βράδυ) "έχανε" κάποια εξαρτήματα.
    Αριστοκρατικό προάστιο ο Γλυφάδα; Αλήθεια; Πως μου διέφυγε;

    Την καλησπέρα μου κατά τα άλλα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και που να δείτε την σημερινή Γλυφάδα. Σκίζει!
    Ο Θεός βοηθός!

    Καλή Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή