Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

0434. Αρχειοθέτηση

 [DVD_aeipote_02.jpg][DVD_aeipote_03.jpg]
Μια μανία με την αρχειοθέτηση, ομολογώ, την έχω. Μου αρέσει να συγκεντρώνω, να ταξινομώ, να αρχειοθετώ. Με ενδιαφέρει να μπορώ να βρω αμέσως αυτό που θα ζητήσω. Και η συνήθεια αυτή, για να μην πω εμμονή, κοστίζει. Κοστίζει πολύ κυρίως σε χρόνο. Στο κατ’ εξοχήν δηλαδή αγαθό εν ανεπαρκεία. Αν συνυπολογίσει κανείς και το ότι είμαι τελειομανής το πράγμα μπλέκει ακόμα περισσότερο. 

Μιλάμε για ατελείωτες ώρες προσπάθειας. Για ώρες που, ομολογώ και πάλι, δε θεωρώ ότι ξοδεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλο λέω ότι θα αποφύγω παρόμοιες καταστάσεις και όλο την πατάω. Τα ίδια πράττω. Δεν ομνύω, μεγάλωσα πια· προσπαθώ.

Τελευταίο “κατόρθωμα” μου η συγκέντρωση του περιεχομένου του ηλεκτρονικού ημερολογίου μου σε ένα mini DVD-R. Μέγεθος; 1.055.670.945 bytes. Περιεχόμενο;
Τα πλήρη κείμενα, οι φωτογραφίες και τα σχόλια του παρόντος ημερολογίου, για τα έτη 2005 – 2007, σε μορφή DOC και PDF.
Τα 208 τραγούδια, σε μορφή mp3, που συνόδευαν τις πιο πάνω εγγραφές.
Ένα αρχείο xls στο οποίο καταγράφονται τίτλοι, ημερομηνίες, και τραγούδια για όλες τις εγγραφές που συζητάμε με δυνατότητα ανοίγματος τους στο διαδίκτυο.

Το να συγκεντρώσω κείμενα, σχόλια, φωτογραφίες, και τραγούδια και να τα φέρω στην επιθυμητή μορφή ήταν εξαιρετικά χρονοβόρο και επίπονο. Όπως και το να επιλέξω και να διαμορφώσω τις ετικέτες και τα εξώφυλλα, σε τέσσερεις διαφορετικούς συνδυασμούς, των mini DVD-R.



Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια ζωής για το ημερολόγιο αυτό. Ομολογώ ότι έχω αρχίσει να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το κλείσω. Θεωρώ ότι, λίγο ως πολύ, ότι είχα να κοινοποιήσω το κοινοποίησα. Το μελετάω, λοιπόν. Δεν είναι απίθανο η εγγραφή της 29/02/08 να είναι η τελευταία. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιοι διαδικτυακοί φίλοι που, στην περίπτωση αυτή, θα στενοχωρηθούν. Κάποιοι που θα τους λείψει η επαφή που έχει αποκατασταθεί μεταξύ μας. Μικρή η ζημιά πιστεύω. Όμως μέχρι τότε έχουμε καιρό.
Και θα δείξει. . .


Ακούγεται ένα της εφηβείας μου τραγούδι αγαπημένο. Ohio Express και Yummy Yummy”.


13/02/2008

6 σχόλια:

  1. ε! εισαι καταπληκτικος!
    και το λεω ειλικρινα και με πληρη συνειδηση
    μηπως να σου εδινα τα δικαιωματα να "μαζεψεις" και τα δικα μου ..δημοσιευματα ετσι;
    κατι που ηθελα να κανω αλλά δεν... :) :)

    οσο για τη σκεψη σου για κλεισιμο, τα εθματα που μπορουν να εντυπωσιασουν καποιον με οποινδηποτε τροπο και να τον ωθησουν να εκφραζει τις εντυπωσεις του, ειναι ατελειωτα
    το ξερεις δα!
    ετσι, το σαρακι παραμενει και μετα το κλεισιμο
    το δοκιμασα γαρ :)
    μια ισως αλλαγη στην επιφανεια, ας πουμε στον τροπο-μεθοδο καταχωρησης, αν ας πουμε η κανονικοτητα σου δωσει τη θεση της σε κατι διαφορετικο, πιθανα αυτο να σε "γλυτωσει" απο τη ..κουραση κι εμας τους υπολοιπους απο την απουσια σου...

    καλημερα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ θα αγκιστρωθώ στο "θα δείξει".

    Μη φύγεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οκ την έχω περάσει εκατό τουλάχιστον φορές την φάση. Μην το κλείσεις, απλά ανέβαζε όποτε σου έρχεται.
    Ξέρεις ότι θα μου λείψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μη το κανεις...μεινε εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε καταλαβαίνω, καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Orelia:

    Προσπαθώ να έχω συγκεντρωμένα τα κείμενα μου, αυτό είναι όλο. Γνωρίζω τον εαυτό μου. Ή θα το πάω σφιχτά, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, ή θα εγκαταλείψω. . . Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.. . :)

    Xνούδι:

    Δεν τίποτα υπόσχομαι αλλά, δεν χανόμαστε! Ευχαριστώ. . .

    ellinida:

    Ισχύουν τα παραπάνω δύο!

    Ανώνυμος:

    Μπα! Και γιατί παρακαλώ; [“Κακός” που είμαι άμα θέλω. . .]

    ViSta:
    Ευχαριστώ Σας :-)

    Χιονοπασπαλισμένες ΚαληΗμέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή