Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

0389. Al Bano

Τέλη της δεκαετίας του 60, αρχές αυτής του 70. Στην Ελλάδα η τηλεόραση δεν έχει το ρόλο που έχει σήμερα. Οι κινηματογραφικές αίθουσες συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο που διασκεδάζει με τις ταινίες που προβάλλονται.

Στις ταινίες για το κοινό νεαράς ηλικίας της εποχής εκείνης κυριαρχεί το ζεύγος Al BanoRomina Power. Ο πρώτος είναι επιτυχημένος Ιταλός τραγουδιστής και η δεύτερη, κόρη του Αμερικανού ηθοποιού Tyron Power, κατ’ αρχήν ηθοποιός και στη συνέχεια τραγουδίστρια. Ο Al Bano και η Romina είναι ζευγάρι και στη ζωή.

Έχω δει δυο- τρεις από τις ταινίες αυτές στην εποχή τους. Από ότι θυμάμαι ο Αl Bano είχε συνήθως το ρόλο του φτωχού, τίμιου, υπερήφανου και ταλαντούχου νέου ενώ η Romina αυτόν της πλούσιας και ευαίσθητης νέας. Τα παιδιά συναντιόνται, ερωτεύονται, αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Στο τέλος όμως, και με πολύ τραγούδι, οι δυσκολίες ξεπερνιόνται και τα παιδιά σμίγουν. Τόσο απλά, τόσο ωραία. Άλλες εποχές, άλλα ήθη.

Μου άρεσαν και μου αρέσουν τα τραγούδια του Al Bano. Το πιθανότερο γιατί τα έχω συνδέσει με την εφηβεία μου και τα περίφημα πάρτυ της εποχής με το βερμούτ και τα γαριδάκια. Τραγούδια όπως τα “Io Ho Te”, “Io Di Notte”, “La Siepe” “Caro, Caro Amore”, “LOro Del Mondo”, “Tu Che L' Amavi” και άλλα πολλά έχουν ακόμη πράγματα να μου πουν και να μου θυμίσουν.

Από τον κ. Al Bano Carrisi, λοιπόν, ακούμε το πανέμορφο, πάντα κατά τη γνώμη μου, “La donna di un amico mio” του βραζιλιάνου συνθέτη και τραγουδιστή Roberto Carlos.

Το ίδιο τραγούδι, με τίτλο “Το κορίτσι του φίλου μου” σε στίχους Κώστα Τσερώνη, υπάρχει και σε ελληνική έκδοση με το συγκρότημα Cinquetti και τραγουδιστή τον Λάκη Τζορντανέλι.


31/10/2007

7 σχόλια:

  1. kalimera !!!!!
    na sas pliroforiso oti den einai zeugari sti zoi edo kai polla xronia o al bano kai i romina...koutsompolio...alla etsi apla na to xerete...
    euxaristo polu...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιστορία του φτωχού πλην τιμίου νεαρού που συναντά την πλούσια πλην ευαίσθητη κόρη, μου θύμισε το Αρχόντισσα και αλήτης... Και σε αυτήν την ταινία αν δεν κάνω λάθος, στο τέλος και μετά από πολύ τραγούδι και χορό τα βρίσκουν όλοι με όλους μεταξύ τους.

    Καλησπέρα, (αύριο έχουμε αργία, τι ωραία, τι καλά, τραλαλά, μη με παρεξηγείτε χάζεψα από την χαρά μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανταποδίδω τις μνήμες μ'αυτό
    http://www.youtube.com/watch?v=ilAz0lPQoEo
    Kαλό σου Βράδυ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω το Ιο di Notte.
    Στείλτο μου στο gmail αν το έχεις.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δυστυχώς η ιστορία τους δεν είχε και τόσο χάπυ έντ, νομίζω έχουν χάσει και το παιδί τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. mimika

    Αναφέρομαι στην περίοδο που γύριζαν τις συγκεκριμένες ταινίες. Το ότι χώρισαν, το 1999, αναφέρεται και στις “συνδέσεις” που δίνω. Κι εγώ ευχαριστώ πολύ.

    ViSta

    Σε όλες τις φυλές της γης, θαρρώ, υπάρχει η ιστορία του φτωχού πλην τιμίου νεαρού που συναντά την πλούσια πλην ευαίσθητη κόρη. . .
    Χαίρομαι που χαιρόσαστε και ποτέ δεν σας παρεξηγώ.

    aqua

    Εξαιρετική φατσούλα ο κ. Carrisi στο συγκεκριμένο video . Ευχαριστώ πολύ.
    :))

    ellinida

    Το έπραξα ήδη μετ’ ευχαριστήσεως. Χαρά μου να δίνω χαρά. Να κι εσύ είσαι καλά. Να σου πω, κι από εδώ, τι κρίμα είναι που έκλεισες το ημερολόγιό σου.

    Τζων Μπόης

    Πραγματικά το έχασαν [Νέα Ορλεάνη 1994].

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή