Δευτέρα 22 Μαΐου 2006

Απάνθισμα [ΝΚ]Το 1983, συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια ζωής του, μη ηλεκτρονικού, ημερολογίου μου. Με την ευκαιρία αυτή κάθισα και σταχυολόγησα μερικά ενδιαφέροντα, για εμένα κατ’ αρχήν, αποσπάσματα και όχι μόνο. Προέκυψαν έτσι 26 κόλλες αναφοράς. Όπως και σε άλλο σημείο του παρόντος αναφέρω εξακολουθώ να διατηρώ το ημερολόγιο αυτό και να το, πολλαπλώς, χαίρομαι.
Τις 26 πιο πάνω σελίδες, του απανθίσματος, τις σάρωσα και σήμερα παρουσιάζω, ακριβώς από πάνω, τις εικόνες των δύο πρώτων. Άλλες εποχές, άλλα ήθη, άλλες καταστάσεις. Ίσως παρουσιάσω και επόμενες, ίσως όχι. Θα δείξει . . .

22/05/2006

14 σχόλια:

 1. Κι εγώ τα έχω φυλαγμένα, τα δικά μου.

  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μ' αυτά και μ' αυτά, με βάλατε στον πειρασμό ν' αρχίσω να ψάχνω παλιά συρτάρια και να τραβάω σκονισμένες σακούλες κάτω από τα κρεβάτια στο πατρικό μου.
  Κάτι βρήκα τελικά...
  Και ξαφνικά, λες, είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να υπήρξε στ' αλήθεια;
  Αλλά κι αν ακόμα υπήρξε, πως κατάφερε να γίνει τελικά ο "άλλος", αυτός που τα διαβάζει χρόνια αργότερα;
  Το χειρότερο απ' όλα είναι οι ημερομηνίες σε κάθε σελίδα.

  Πω-πω, πρέπει επειγόντως να βρω κανένα καινούργιο ξόρκι για να διώξω αυτό το περίεργο που μ' έπιασε. Ας πέσω για ύπνο, λοιπόν. Έτσι κι αλλιώς, εκεί δουλεύω καλύτερα.

  Καληνύχτα σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ωραιο!!!..με σκανερ το φτιαξες;;
  ευκολο μηχανημα ειναι;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ναι έχει μια μαγεία το διάβασμα των γραπτών μας μετά από χρόνια, δεν έγραφα σε τετράδιο, αλλά μερικές φορές έτσι, σε ένα φύλλο χαρτί ενδιάμεσα στις σημειώσεις του διαβάσματος για της πανελλαδικές ή τα μαθήματα του TEI... Ίσως κάποτε να τα ξαναβρώ ξεφυλίζοντας ένα βιβλίο, σίγουρα θα αναρωτιέμαι και θα θαυμάζω...

  (ΥΓ. Ενα από τα κομμάτια του ημερολογίου είναι γραμμένο την ημέρα των 3ων γενεθλίων μου :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγγνωμη για τα τεχνικα..Εχω ενα ματι,μια καμερα πανω στο lap top..
  Aυτο μπορει να λειτουργησει ως σκανερ;;

  Ο Μοzilla,αν και γρηγορος μου σβηνει τελευταια..και με εχει αφησει
  στα save του λουτρου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εξαιρετικός γραφικός χαρακτήρας...
  Πανέμορφος. Δεν μπορέιτε να σαρώνετε όλα τα γραπτά σας, αντί να να χρησιμοποιείτε ψυχρές γραμματοσειρές;
  Κατά τα λοιπά, τι συγκινητικό....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. composition doll: Και έτσι πρέπει!

  simon says: Θεωρώ τα ημερολόγια εξαιρετικά πολύτιμα, από όλες τις απόψεις . . .

  vista: Το ίδιο έκανα κι εγώ στα περιθώρια των βιβλίων μου τότε. . . Είναι ένα παιχνίδι που έχω παίξει κάμποσες φορές. Δηλαδή, να βρίσκω εγγραφές [μου] κοντινές σε συγκεκειμένες ημερομηνίες και να συγκρίνω, μερικές φορές, ζωές. Μετά από 33 χρόνια τήρησης ημερολογίου, μπορώ!

  εργοτελίνα: Ναι, χρησιμοποίησα σκάνερ. Όχι δεν είναι δύσκολο, στον βασικό χειρισμό του. Δυστυχώς το "μάτι" μόνο σαν φωτογραφική μηχανή χαμηλής, συνήθως, απόδοσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ίσως πρέπει να κάνεις απεγκατάσταση/ εκ νέου εγκατάσταση του Mozilla Firefox. . .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. krotkaya: Ευχαριστώ![ή μην μερσί;]. Μερικές φορές μου αρέσουν κι εμένα. Τα συγκεκριμένα, βέβαια, είναι και τα καλά μου και του 1984. Έκτοτε ... [εεε.... χμ]. Θα το εξετάσω . . .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Όντως πανέμορφα γραμματα και συγκινητικό το δώρο -- να μας χαρίζονται έτσι απλόχερα τόσο προσωπικά πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Τέλεια γράμματα! Να 'ταν και μεγαλύτερα, τι καλά! Δε θα χρειαζόμουν μεγεθυντικό φακό δυστυχώς!Χαρά στο θάρρος σου να εκθέσεις τον παλιό "ημερολογικό εαυτό" σου!Τα δικά μου παλιά ημερολόγια δεν θέλω να τα βλέπω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. mirandolina: Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται είναι επιλεγμένα και, σχετικώς, ανώδυνα. . .

  renata: Δεν θα έπρεπε ν αυπάρχει πρόβλημα με το μέγεθος της γραμματοσειράς. Αν κάνεις διπλό αριστερό κλικ, σε μία από τις σελίδες, αυτή ανοίγει μόνη της στο παράθυρο και μάλιστα έχεις δυνατότητα επιπλέον μεγένθυσης είτε στον Firefox [εμφάνιση μεγενθυτικού φακού] είτε στον Explorer [εμφάνιση του γνωστού εικονιδίου, ποροκαλί τετράγωνο με τέσσερα προς τα έξω βέλη στις κορυφές, κάτω δεξιά ]. Για το θάρρος ισχύουν τα ανωτέρω . . .

  Καλό Μεσημεράκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ωχ! Δίκιο έχετε! Δεν το σκέφτηκα πως είναι όπως στις φωτογραφίες! Το γήρας ου γαρ έρχεται μόνο..!
  Καλό σας απόγευμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Θα σας μαλώσω!
  Καλό απόγευμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Πολύτιμες αναμνήσεις . Τα διαβάζω κι'αναρωτιέμαι ... μα καλά , ήμουν έτσι ; Τι βλάξ που ήμουν !

  ΑπάντησηΔιαγραφή