Τρίτη 16 Μαΐου 2006

Τι Να Μαγειρέψω Αύριο; [ΝΚ]

Υπάρχει νοικοκυρά που να μην ρωτάει τους δικούς της το λογικό και πρόσβαρο:
- Τι να μαγειρέψω αύριο;
Και μήπως υπάρχει “ιδιοκτήτης ημερολογίου” που να μην ρωτά, τον εαυτό του έστω, το ομοίως εύλογο:
- Τι να δημοσιεύσω αύριο;
“Βίοι Παράλληλοι”, λοιπόν. Και αναλογίες/αντιστοιχίες ένα σωρό. Βρε αδελφέ, δεν είναι ανάγκη κάθε μέρα να έχουμε πολύπλοκα και δύσκολα φαγητά. Αρκεί να είναι καθαροκαλομαγειρεμένα, υγιεινά, νόστιμα και θρεπτικά. Κάποια στιγμή θα φτιάξουμε και τα δύσκολα, τα πολύπλοκα, τα άλλα [αφτά με τις σάλτσες, τα μυσητήρια ονόματα, τις αλλιώς γεύσεις]. Αρκεί να μην μας μείνει συνήθεια και κουσούρι και αρχίσουμε να μόνο τέτοια φτιάχνουμε ή προσπαθούμε. Μην θελήσουμε ξαφνικά και απότομα να γίνουμε μεγαλομάγειροι, κουζινοκράτορες, κατσαρολομάγοι. Το μυστικό είναι στο αλάτι, κυρίως, και τα καρυκεύματα. Και σε αυτά προσοχή. Η κατάχρηση, πάντα, βλάπτει. Μην βαρυστομαχιάσει και η οικογένεια! Με μέτρο, προσοχή στα υλικά, χαρά για την διαδικασία, από την κατσαρόλα επάνω, και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Κι αν δεν υπάρχουν οικείοι για να απευθύνουμε το γνωστό ερώτημα, καλή καρδιά! Έχουμε έναν εαυτό να συναποφασίσουμε και να το, από την σύλληψη ως τη γέννηση, συνευχαριστηθούμε! 
Α! Επί τη ευκαιρία:
- Τι να μαγειρέψω αύριο;! 

15/05/2006

13 σχόλια:

  1. Γαμάτη παρομοίωση!!!!

    (φαντάσου τώρα δηλαδή να ΄σαι και νοικοκυρά και μπλόγκερ - παλιοκατάσταση - άτιμη κοινωνία)

    ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σημερινό φαγητό πάντως ήταν νοστιμότατο. Απλή συνταγή, πολύ ευχάριστη για τα κύτταρα της στοματικής κοιλότητας, χωρίς να βαραίνει το στομάχι! Εύγε, αγαπητέ σεφ!
    Σχετικά με σχόλιο στο πρηγούμενο ποστ, να σου πω κάτι; θα το πω! οι πιο ενδιαφέροντες και γοητευτικοί άνθρωποι που έχω γνωρίσει είναι θετικοί επιστήμονες που κρύβουν ένα φιλόλογο μέσα τους και οι φιλόλογοι που κρύβουν ένα μηχανικό μέσα τους! (έχω μεγάλη αδυναμία στους μηχανικούς δε!!).
    Άμα παράλληλα είναι και καλοί... μάγειρες... ακόμα καλύτερα! :)

    καλό σας απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. nai exete polu dikio. exw barethei ta kathimerina poluploka alla teleiws ageusta "fagita" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. constantina: Αν μαγειρεύεις το μισό από όσο γράφεις χαρά στον Καλτσό και τους ομοτράπεζους σας!

    krotkaya:χαίρομαι που σας άρεσε το φαγητό. Πάντα υποστήριζα ότι το απλό είναι δύσκολο και το πολύπλυκο εύκολο ["Μη καταφεύγεις στην ευκολία του πολύπλοκου. Μόχθησε για το απλό που λειτουργεί." posted by aeipote at 7:21 πμ 9/3/2005]. Όσο για το δίπολο Μηχανικός - Φιλόλογος παραθέτω ένα απόσπασμα κειμένου που έγραψα τον Απρίλιο του 1975:

    Μετά με ενοχλεί και η αντίρροπη φύση μου. Να είσαι Μηχανικός και συγχρόνως “φιλολογίζων” ή “φιλολογεύων” είναι δύσκολα. Ακόμα είναι δύσκολο να μην ξέρεις τι από τα δύο θα σε δικαιώσει. Αναρωτιέμαι εάν επαγγελματικά διάλεξα σωστά. Εάν υπήρχε μία άξια λόγου φιλολογική σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών! Πράγματα αστάθμητα, πράγματα πιεστικά. Αισθάνομαι έντονη την ανάγκη να μεταφράσω το “A Gentle Spirit” του Φ. Ντοστογιέφσκι. Κανένας από τους δυο δε θα το αποφύγει. Έπειτα είμαι κουρασμένος, πολύ κουρασμένος. Με κούρασε το υπόγειο, οι τόμοι τα βιβλία και οι δίσκοι μου. Διασκέδαση δεν υπάρχει γιατί αυτή που βρίσκεται δε με συγκινεί. Είναι η αντίδραση του οργανισμού μου στον έξω κόσμο. Κλείνομαι, όλο κλείνομαι και γίνομαι βλοσυρός. Δε θέλω να μιλώ. Με κουράζει η ομιλία για πράγματα ανεπαίσθητα. Και ο χρόνος πάντα πιεστικός. . .

    Δεν μπορώ. λοιπόν, παρά να επικροτήσω την αδυναμία σας για την τάξη και το είδος ;μας και να θυμίσω το του Ισοκράτη:

    Έστι δε αρχή φιλίας μεν έπαινος, έχθρας δε ψόγος

    όσο για το καλός μάγειρος . . . από μικρός το παλεύω!

    the wise aineolach: Υπάρχουν, βεβαίως, και εύγεστα πολύπλοκα αλλά δύσκολα τα πετυχαίνεις! Εξ' άλλου έχει σημασία και το μέγεθος της μερίδας. Εγώ τις προτιμώ μικρές!

    Χαρωπή ΚαληΗμέραΣας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστός ο Ισοκράτης! Αλλά υπάρχουν κι εξαιρέσεις. Το απόσπασμα με άγγιξε, γιατί όψιμα διαπίστωσα πως σπόυδασα ιστορία, αλλά με συγκινούν τα μαθηματικά. Τι να κάνω γιατρέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοτόπουλο κάπως, έτσι για να τη σπάσουμε στους κοτοφοβικούς και στους..κοτοφοβοδιασπείροντες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. - Τι να μαγειρέψω αύριο;!

    Ό,τι λαχταρά η ψυχούλα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. krotkaya: Φυσικά, και ευτυχώς, υπάρχουν εξαιρέσεις! Η συνθήκη, μιας και σας αρέσουν τα μαθηματικά, είναι ικανή αλλά όχι και αναγκαία. Εάν σας συγκινούν τα μαθηματικά να μελετάτε την θεωρία τους και να λύνετε ασκήσεις, πολλές ασκήσεις. Έτσι θα εμπεδώσετε την θεωρία και θα αρθείτε σε ύψη πρωτόφαντα πνευματικής αλκής και ευδαιμονίας. Έτσι να πράξετε παιδί μου . . . [ή είμαστε ιατροί ή δεν έιμαστε!].

    katerina ante portas: Βεβαίως. Ένα κοτοπουλάκι καλοκοκκινιστομαγειρεμένο, ή έστω λεμονάτο, θα μια χαρά εξυπηρετούσε!

    composition doll: Α! Δεν παίζω! Ακριβώς η απάντηση που δεν επιθυμεί ο ερωτών διότι εάν γνώριζε θα ερωτούσε; Τέλος πάντων, χαλάλι σας. Προς Jane Austen το βλέπω να πηγαίνει το πράγμα . . .

    Από Α29, κυρίες [μου] Καλή Σας Ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οτι και να φτιάξεις νόστιμο θα είναι .
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ellinida & nimbus: Ευχαριστώ σας και ΚαληΗμέρα Σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εύστοχο θέμα, το ΄χει ζήσει κάθε γυναίκα ως νοικοκυρά και ως μπλογκερ!Έχω την τρέλα να θέλω ό,τι κάνω να είναι πολύ καλό , τουλάχιστον στο φαγητό το καταφέρνω!Πάντως απ' ότι διαβάζω δεν έχεις πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραία τρέλα έχεις! Ευχαριστώ!

    [Πάλι] Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή