Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

0447. Κατηφορίζοντας

Τώρα που ο καιρός έχει καλυτερεύσει έχω αρχίσει και πάλι να κατηφορίζω από την Τ47 προς την Α29. Μου αρέσει που η μέρα έχει μεγαλώσει αισθητά και έτσι μπορώ να βαδίζω και να παρατηρώ. Ανυπομονώ να αλλάξει η ώρα, στα τέλη Μαρτίου, και να αρχίσω να φωτογραφίζω σπίτια και τοπία. Η φωτογραφική μηχανή του κινητού μου προσφέρεται. Είναι όμορφη η διαδρομή από το πατρικό στο σπίτι μου. Ήσυχοι δρόμοι, ήσυχες γειτονιές, αρκετά όμορφα κτίσματα.

Κατηφορίζω, λοιπόν, και έχω μπροστά μου τον Σαρωνικό και στα αριστερά τον Τρελό ή Υμηττό. Βαδίζω με σχετικά ταχύ ρυθμό, κοιτώ και σκέφτομαι. Μισή ώρα βαδίσματος, μισή ώρα σκέψης. Σκέφτομαι και προγραμματίζω επόμενες εγγραφές, το χθες και το αύριο. Πρόσωπα που πέρασαν από τη ζωή μου, σχέσεις που έσβησαν. Αναπολώ, χάνομαι, ταξιδεύω. Και κατηφορίζω.

Το σώμα απασχολημένο. Το μυαλό στα δικά του. Σιγομουρμουρίζω και κανένα τραγουδάκι, αν και κομμάτι παράφωνος, και τα μέτρα φεύγουν κάτω από τα πόδια μου. Υπάρχει η αγαπημένη μου διαδρομή και οι εναλλακτικές. Γνωρίζω ήδη αρκετές λεπτομέρειες τους αλλά πάντοτε υπάρχουν πινελιές να προσθέσω. Τις χαίρομαι τις καθόδους μου αυτές. Απολαμβάνω και ευχαριστιέμαι τη δυνατότητα να περπατώ και να συλλογίζομαι τα όσα με απασχολούν ή με κάνουν να αισθάνομαι καλά.

Κι αν είναι όμορφο και αναζωογονητικό να βαδίζεις μόνος είναι πανέμορφο να μοιράζεται τη χαρά αυτή με αγαπημένο και ενδιαφέροντα συνοδοιπόρο. Αν μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να χαραχτεί μια διαδρομή στη φύση, δίπλα στη θάλασσα ή σε ήσυχους μεγάλους δρόμους τότε μιλάμε για άλλες καταστάσεις. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που τέτοιοι περίπατοι με πρόσωπα αγαπημένα μου χάρισαν στιγμές ιδιαίτερης ευδαιμονίας και είναι κάτι που μονίμως επιδιώκω.

Υ.Γ.1. Αύριο, 22 Μαρτίου, δυο αγαπητές κυρίες έχουν γενέθλια. Τους εύχομαι να είναι υγιείς, δυνατές και ευτυχισμένες. Μέσα από την καρδιά μου. . .

Υ.Γ.2. Η φωτογραφία από την βεράντα της κουζίνας της Τ47 και τραβηγμένη με το κινητό. Τα άνθη χαρισμένα στις κυρίες που αύριο συμπληρώνουν ετών αριθμό ακέραιο.


Ακούγεται το τραγούδι “Το Δικό Σου Πεπρωμένο” με την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Μια σύνθεση της Αφροδίτης Μάνου για την ταινία “Το Κλάμα Βγήκε Απ’ Τον Παράδεισο”.

Καλό ΣαββατοΚαιΚύριακο!


21/03/2008

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, Αείποτε!
    Αυτοί οι περίπατοι είναι πραγματικά ένα δώρο. Το τραγούδι είναι πολύ ωραίο! :)

    Καλό Σαββατοκύριακο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΠΩ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ!
    Καλό ΣΒΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταξιδιάρικο το τραγούδι κι η φωνή της Ελένης , όμορφη παρέα σε περίπατους πάνω στις γραμμές σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. renata:

    Ευχαριστώ πολύ! :)

    rodoula-kelly:

    Καλό για εσάς. . .

    aqua:

    Κι εμένα με ταξιδεύει το τραγούδι αυτό. . .

    Καλό Βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή