Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

0383. Ένας Blogger, Μα Τι Blogger!

Παραφράζοντας το γνωστό στίχο του Γ. Σεφέρη:
Συλλογίστηκε κανένας τι υποφέρει ένας ευαίσθητος
φαρμακοποιός που διανυκτερεύει;
[ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ]
Θα μπορούσα να πω:
Συλλογίστηκε κανένας τι υποφέρει ένας ευαίσθητος
blogger”που δημοσιεύει;

Πρόκειται για ένα μικρό, την κάθε φορά, δράμα. Για μια διαδικασία στην οποία δοκιμάζεται η αντοχή και η ψυχική υγεία του ατυχούς blogger. Το σκασμένο με έχει σκάσει. Αυτό που προσφέρει δεν είναι επεξεργασία κειμένου αλλά τσάκισμα νεύρων.

Ομολογώ ότι είμαι τελειοθήρας. Αλλά, πιστέψτε με, αυτό δεν έχει ποσώς να κάνει με την ταλαιπωρία που ανελλιπώς υφίσταμαι Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή. Είναι πολύ πιο κάτω, πλέον, οι απαιτήσεις μου. Και εξακολουθώ να υποφέρω.

Πρώτα – πρώτα είναι απίθανο να “ανεβάσω” εγγραφή με την πρώτη. Αδύνατο! Θα κλωτσήσει, θα εμφανίσει τεράστια τα γράμματα και θα μου ζητηθεί να πληκτρολογήσω και πάλι ένα καινούργιο κωδικό. Μια στις δέκα, και αν στο κείμενο δεν υπάρχει τίποτα περίεργο, θα έχω τελειώσει με τη δεύτερη αυτή φορά. Συνήθως έχουμε πάλι τα ίδια ή αν το κείμενο “ανεβεί” εμφανίζεται, συνήθως, με μέγεθος γραμματοσειράς μικρότερο του επιθυμητού ή και μικτό.

Για παράδειγμα την προηγούμενη εγγραφή την “ανέβασα” και την “κατέβασα” τουλάχιστον δέκα φορές μέχρι να επιτύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ήταν ή ο blogger ή εγώ. Με έσκασε αλλά δεν του πέρασε! Έβγαζε την πρώτη παράγραφο με το επιθυμητό, μεγαλούτσικο, μέγεθος γραμματοσειράς και τις υπόλοιπες, με το έτσι θέλω, με μικρότερο.

Και να μη μιλήσουμε για αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Δεν ρυθμίζονται με τίποτα. Ένα δράμα! Αυτός είναι και ο λόγος που με υποχρεώνει να “ανεβάζω” τα ποιήματά μου σαν εικόνες. Εμφάνιση στην οθόνη, σε MS Word ή PDF, σώσιμο με ένα ειδικό πρόγραμμα [Gadwin PrintScreen 3.1] επεξεργασία της εικόνας, “καδράρισμα”, και κατόπιν “ανέβασμα”.

Τι WYSIWYG και αηδίες. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Προβληματική και η χρήση μορφοποίησης με κουκκίδες [βαρβαριστί bullets] μιας και, όταν “ανεβεί” η εγγραφή, ο μεν Mozilla Firefox τις δείχνει σωστά ο δε κ. Internet Explorer όπως του κατέβει.

Μέγιστο δράμα και όταν έχω να “ανεβάσω” περισσότερες από δυο, τρεις φωτογραφίες. Πάνε και κάθονται όπου θέλουνε και πρέπει να παλέψω, σύρε και σύρε και πάλι σύρε, για να τις φέρω σ’ ένα στοιχειώδη λογαριασμό.

Έχω, με λίγα λόγια, αγανακτήσει. Αναζητώ επειγόντως εναλλακτική λύση / πρόταση. Το κακό είναι ότι ως παραδοσιακός χαρακτήρας δεν επιθυμώ να αποχωριστώ την [αγαπημένη] μου διεύθυνση. Επιθυμώ να παραμείνω στον blogger και να μην μετακομίσω στο Wordpress π.χ. Αν και, εδώ που τα λέμε, όσοι το έπραξαν, και είναι πολλοί, κάτι θα γνώριζαν. . .

Λοιπόν; Υπάρχει κάτι καλύτερο; Υπάρχει λύση; Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


The Monkees – “I'm A Believer”, ένα τραγούδι του Neil Diamond για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι . . .


17/10/2007

8 σχόλια:

  1. Oooo....na borousa na sas voithiso(den eimai sigouri alla nomizo oti i Vista borei na sas dosei ta fota tis sto sigekrimeno provlima)....poli lipame pou diskoleveste...i epilogi tou tragoudiou ta leei ola...(gia tis diskolies pou andimetopizete kai gia ta aisthimata sas...)
    Poios kserei ti tha ferei i imera pou erxetai...
    kali sas imera...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με το τραγουδι, θυμηθηκαν οι παλιοι...
    :)

    καλημερουδι αειποτακο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπαρχει ζωή πριν το θάνατο αναλόγως και πως το εκτιμάει ο καθένας.
    Για το δράμα σου δεν μπορώ να κάνω τίποτα είμαi άσχετη, το αποτέλεσμα πάντως σε δικαιώνει.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού επισημάνω ότι παρά τα νομιζόμενα τα λάθη τα εμφανίζει ο Internet Explorer, εκείνο που θα σου πρότεινα είναι να εξετάσεις το ενδεχόμενο να εγκαταλείψεις τον blogger και να κάνεις μια βόλτα στο wordprees.
    http://www.wordpress.com
    η περίφημη διεύθυνση.

    Όχι ότι δεν έχει κι αυτή τις δυσκολίες της, αλλά αν τη μάθεις θα βρεις ευκολίες...

    Ίσως μια περίοδος δοκιμών να ήταν μια καλή αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μισόκλεισα τα μάτια ακούγοντας το τραγούδι και βλέποντας την αρμονία των χρωμάτων στην εικόνα αριστερά και τη φωτογραφία στο ποστ..

    κατάλαβα τι ως τελειοθήρας αναζητάς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εγώ αγανακτίζω συχνά πυκνά με το blogger, είχα δοκιμάσει το wordpress, αλλά τελικά το ακύρωσα... Τι να πω... εδώ είναι το σπίτι μου, θα προσπαθήσω να το φτιάξω καλύτερο, αλλά δε μπορώ να το εγκαταλείψω... Έχετε ρίξει καμιά ματιά στα settings του blog? εκεί που ελέγχονται τα fonts και τα standard μεγέθη των χαρακτήρων? Μήπως δεν είναι σωστές οι standard ρυθμίσεις και σας ταλαιπωρούν;
    Καλησπέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Den sas to eipe, kale mou Aeipote,
    rotiste tin Vista ...ekeini ola ta kserei ma ola....
    kalo vradi,

    ΑπάντησηΔιαγραφή