Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

1293. Lego Star Wars 75277 – Boba Fett Helmet


Το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 παράγγειλα, μέσω διαδικτύου, στο κατάστημα Mustshopτα εξής:

1. Lego Brickheadz Easter Bunny (40271), 6,32 €
2. Lego Technic Land Rover Defender (42110), 140,36 €

Συνυπολογίζοντας και τα μεταφορικά (7,90 €) το συνολικό κόστος της παραγγελίας ανερχόταν στο ποσό των 154,58 €.


Τις μέρες εκείνες εμφανίστηκε στη χώρα και ο κοροναϊός και το πράγμα έμπλεξε. Κάθε φορά που ρωτούσα για την πορεία της πιο πάνω παραγγελίας μου η απάντηση ήταν «Σύμφωνα με τον προμηθευτή μας πιθανή ημερομηνία παράδοσης. . . τον επόμενο μήνα». Μία, δύο, τρεις, απαύδησα. Διότι καλή, βεβαίως, δικαιολογία ο κοροναϊός αλλά για πόσο; Έτσι, και αφού τους έγραψα σε μήνυμά μου «Δεν γνωρίζω ποιος δουλεύει ποιον», τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, ζήτησα την ακύρωση της σχετικής παραγγελίας. Πραγματικά, η "Mustshop" προχώρησε στην ακύρωσή της και πίστωσε τον λογαριασμό μου με το πόσο των 154,58 €.


Το Lego Technic Land Rover Defender (42110), με «επίσημο» κόστος, τότε 209,99 € (και τώρα 199,99 €) ήταν ένα «βαρύ» Lego με περισσότερα από 2500 κομμάτια και, βεβαίως, ελκυστική πολυπλοκότητα. Παραμένει, λοιπόν, στα υποψήφια για αγορά κουτιά Lego με την προϋπόθεση ότι θα το βρω με μειωμένη τιμή και σε αξιόπιστο προμηθευτή.


Την παραγγελία λοιπόν την ακύρωσα αλλά μια Lego-φαγούρα στα χέρια την είχα. Το τελευταίο μου Lego, Creator Expert 10271- Fiat 500 Nuova, το είχα συναρμολογήσει την Κυριακή, 3Μαΐου 2020. Επειδή ενημερώνομαι για τα καινούργια προϊόντα Lego και τις τιμές τους πάντοτε έχω στο νου μου τρία, τέσσερα κουτιά Lego υποψήφια για αγορά και συναρμολόγηση.


Την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, που η Lego-φαγούρα αυξήθηκε επικίνδυνα, σκέφτηκα ότι μια ζωή την έχουμε ας συνομολογήσουμε, βρε αδελφέ, μερικά ακόμα Lego και δεν χάθηκε και ο κόσμος. Τα βασικά υποψήφια, και διαθέσιμα, ήταν τα εξής δύο:

Lego Technic 42107 – Ducati Panigale

και

Lego Star Wars 75277 – Boba Fett Helmet

Σύμφωνα με το άγιο διαδίκτυο και τα δύο ήταν διαθέσιμα στο Brick by Brick” (Κύπρου 40, Γλυφάδα) και το  πρώτο στα Public.


Ξεκίνησα από το Brick by Brick. Ευγενέστατος ο καταστηματάρχης με ενημέρωσε ότι περιμένει τα δύο κουτιά από στιγμή σε στιγμή    και ότι θα μπορούσε να μου τα κρατήσει. Δεν δεσμεύτηκα και συνέχισα με μία επίσκεψη στο Public Γλυφάδας. Άρες μάρες κουκουνάρες και όχι ότι δεν το περίμενα. Από Ducati Panigale στο Public Γλυφάδας δεν υπήρχε ούτε λέπι. Συμπέρασμα: Όταν τα κραταιά Public εμφανίζουν καινούργια Lego, τουλάχιστον, στο site τους ως διαθέσιμα συνήθως εννοούν παράγγειλέ τα και περίμενε.


Τηλεφώνησα κι εγώ στο Brick by Brickκαι ζήτησα να μου κρατήσουν Ducati και Boba Fett. Γευμάτισα στον «Πρόεδρο», με τη αδελφή μου Δώρα, και επέστρεψα στην Τ47. Ένα SMS, το απογευματάκι της ίδιας μέρας, από το “Brick by Brick”, με ξανακατέβασε στη Γλυφάδα. Στην επιστροφή κρατούσα μια μεγάλη κίτρινη πλαστική σακούλα. Εντός της τα Lego κουτιά δύο για τα οποία συζητάμε. Κόστος: 64,99 € η Ducati και 74,99 το κράνος του Boba Fett.


Για να είμαι ειλικρινής η Ducati δεν ήταν και το καλύτερό μου. Δεν μου πολυάρεσε σαν σχήμα και κυρίως δεν μου άρεσε καθόλου το μέγα πλήθος των αυτοκόλλητων που έσερνε μαζί της. Τα αυτοκόλλητα στα Lego πραγματικά τα απεχθάνομαι. Ελπίζω και στο συγκεκριμένο μοντέλο να βοηθήσει και πάλι ο γιος. Ένας ακόμα λόγος που προχώρησα στην αγορά της ήταν ο συνδυασμός της με τις Lego BMW και Harley Davidson που έχω ήδη συναρμολογήσει.


Το κράνος του Boba Fett είναι άλλη ιστορία. Καινούργια σειρά αυτή με τα κράνη από τα Star Wars, υπάρχουν δύο ακόμα αν δεν κάνω λάθος, και πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα. Μου άρεσε κυρίως ο όγκος της κατασκευής και η πολυπλοκότητά της. Δεν είναι τυχαία η συνιστώμενη ηλικία των «18+», αν και κομμάτι υπερβολική κατά τη γνώμη μου. Άλλο μέγιστο προσόν η απουσία αυτοκόλλητων. Βαθιά ανάσα.



Εχθές Σάββατο, 4 Ιουλίου, το πρωί συναρμολόγησα το κράνος του Bob Fett. Τήρησα, βεβαίως, το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για τη διαδικασία συναρμολόγησης και πέρασα τέσσερις,  περίπου, ώρες χαλαρός και ευχαριστημένος. Θαύμασα, ακόμα μία φορά, την ευφυΐα και την μελέτη που κρύβουν τέτοιες πολύπλοκες κατασκευές και βρήκα εξαιρετικά ικανοποιητικό το τελικό αποτέλεσμα. Μία στιβαρή κατασκευή 21Χ11Χ11 (ΥΧΠΧΒ) κυβικών εκατοστών και βάρους 493 γραμμαρίων με ένα πολύπλοκο, πολύχρωμο και σοφά μελετημένο εσωτερικό και όχι μόνο.




Τρεις ακόμα φωτογραφίες του κράνους στον κήπο της Τ47:




Επειδή είμαι συλλέκτης και το ένα από μόνο του λέει πολύ λιγότερα από τα δύο και τρία ήδη σκέφτομαι να συμπληρώσω τη σειρά και με τα δύο άλλα κράνη και. . . βλέπουμε.

Να είσαστε όλοι Καλά.

Ένα κλικ μακριά Kim Carnes και She’s Got Bette Davis Eyes:


05/07/2020

2 σχόλια:

  1. Ωραιότατα, απόλαυσα την ανάρτηση μαζί με το τραγούδι, να είστε καλά και να συλλέγετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι. Να είστε Καλά, Καλό ξημέρωμα, Καλή Εβδομάδα :)

      Διαγραφή