Τρίτη 14 Μαΐου 2019

1224. Lego: Από το Α στο Η


Α. Επιλέγουμε το κουτί, ή τα κουτιά, Lego που επιθυμούμε να αγοράσουμε. Επιλογή είτε με επί τόπου επίσκεψη σε καταστήματα πώλησης (The Lego Shop, Μουστάκας, Public, Max Stores, Brick By Brick Γλυφάδας κ.α.) είτε με «διαδικτυακές» επισκέψεις σε αυτά τα καταστήματα άλλα και σε άλλα πολλά τα οποία διαθέτουν προϊόντα Lego επί παραγγελία. Για επί τόπου αγορά από τα καταστήματα οι τιμές είναι, όπως έχω παρατηρήσει, συγκεκριμένες. Καλύτερες τιμές μπορούμε να βρούμε στα διαδικτυακά σημεία πώλησης, συνυπολογίζοντας και τα συνοδευτικά κόστη (μεταφορικά κ.α.) ή σε περιόδους εκπτώσεων. Σε κάθε περίπτωση ελέγχουμε το τίμημα που καλούμαστε να καταβάλλουμε π.χ. στο γνωστό Skroutz.

B. Τοποθετούμε το Lego κουτί, ή κουτιά, μας κάπου απέναντί μας, π.χ. πάνω σε μια βιβλιοθήκη, κατά προτίμηση μπροστά από αυτοκινητάκια, και φωτογραφίζουμε για να κρατήσουμε την εικόνα. Καλό είναι να φωτογραφίσουμε όλες του κουτιού τις όψεις. Φροντίζουμε, επίσης, να εντοπίσουμε το ή τα αποκτήματά μας στον επίσημο ιστότοπο της Lego και να κατεβάσουμε τις οδηγίες συναρμολόγησής του / τους σε PDF. Αυτό για να εξοικονομήσουμε χώρο στην επιφάνεια συναρμολόγησης κυρίως αν έχουμε να κάνουμε με μοντέλα που έχουν εκατοντάδες τουβλάκια.


Γ. Αποφασίζουμε το πότε θα προχωρήσουμε στην συναρμολόγηση του / ή των Lego μας. Κατά προτίμηση ξεκινάμε πρωί και με το καφεδάκι μας δίπλα. Τοποθετούμε το κουτί, ας υποθέσουμε, από εδώ και πέρα, ότι πρόκειται για ένα, στο γραφείο μας και πηγαίνουμε να φτιάξουμε τον, Ελληνικό, διπλό και σκέτο, καφέ μας. Έχουμε φροντίσει για μία καθαρή επιφάνεια συναρμολόγησης στην οποία τοποθετούμε και τον καφέ που φτιάξαμε και το νεράκι μας. Φροντίζουμε ο καφές μας να έχει καϊμάκι και να έχει το χερούλι προς τα δεξιά ενώ και το ποτήρι πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένο, πάνω σε σουβέρ, βεβαίως, και προσανατολισμένο. Όλα αυτά διότι, και πάλι, φωτογραφίζουμε για να κρατήσουμε την εικόνα. Και μια εικόνα που γνωρίζουμε ότι θα κρατήσουμε πρέπει να είναι σωστή και όμορφη! Έτσι ολοκληρώνεται η, ας πούμε, προεργασία.


Δ. Όπως θα είδατε σαν παράδειγμα χρησιμοποιείται το κουτί Lego Brickheadz 41611 Back To The Future” (Marty McFly [43] Doc Brown [44]). Θα συνεχίσουμε, στο εξής,  με τις φάσεις συναρμολόγησης του δόκτορα Brown. Ανοίγουμε το κουτί και τοποθετούμε το περιεχόμενό του στην επιφάνεια εργασίας (αντίστοιχο είναι και το περιεχόμενο για τον νεαρό Marty McFly). Φωτογραφίζουμε. Ανοίγουμε το σακουλάκι και στη συνέχεια το, του πρώτου εντός, μικρότερο σακουλάκι, και απλώνουμε, χαριτωμένα,  τα τουβλάκια μας. Φωτογραφίζουμε και πάλι! Προσέξετε το ροζ τουβλάκι στις φωτογραφίες που ακολουθεί. Κάθε Lego Brickheadz, και έχω συναρμολογήσει είκοσι (20) μέχρι τώρα, έχει ένα τέτοιο ροζ τουβλάκι!



Ε. Ξεκινάμε, χαρούμενοι, τη συναρμολόγηση. Έχουμε φροντίσει να ακούμε και την μουσικούλα μας ενώ, παράλληλα, απολαμβάνουμε και το καφεδάκι μας! Ακολουθούμε τις οδηγίες δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο ποια και πόσα τουβλάκια χρησιμοποιούμε σε κάθε φάση. Κάπου στη μέση, για λόγους ιστορικής συνέχειας, διακόπτουμε τη συναρμολόγηση και φωτογραφίζουμε, χαρά γεμάτοι, και πάλι.


ΣΤ. Ολοκληρώνουμε  τη συναρμολόγηση. Καμαρώνουμε το καινούργιο μοντελάκι μας και . . . έκπληξη! Το φωτογραφίζουμε! Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κατάλληλη θέση (με τα όμοιά του παρέα). Κατά προτίμηση σε κλειστή βιτρίνα για να μην σκονίζεται.






Ζ. Ενημερώνουμε το αρχείο Excel στο οποίο καταχωρούμε τα σχετικά με τα Lego που έχουμε στην κατοχή μας.


Η. Ενημερώνουμε, ομοίως, για το καινούργιο απόκτημά μας τον λογαριασμό, τον οποίο έχουμε φροντίσει να δημιουργήσουμε, στην διαδικτυακή βάση Brickset για την οποία θα, ίσως, γράψω σε επόμενη εγγραφή.


Αφτά τα, όχι, ολίγα και να είσαστε Καλά!


Ένα κλικ μακριά Anastacia και I’m Outta Love”:


14/05/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου