Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

1197. Παρά Ένα Τεσσαράκοντα

Το προβληματάκι της κατά παράδοση, τουλάχιστον για εφέτος, πέμπτης εγγραφής μέσα στο μήνα. Επιστρατεύω μία από τις εύκολες λύσεις. Το χειρόγραφο ημερολόγιο στην MS Word έκδοσή του (μέχρι το 2017). Τι; Τζάμπα έκανα τόσο κόπο να κάνω τα γραπτά μου αυτά bits και bytes; Αναζητώ εγγραφές που έγιναν 30 του Νοέμβρη. Βρίσκω πέντε (1973, 1975, 1979, 2005 και 2008). Τις διαβάζω. Επιλέγω την μεσαία, αυτή του 1979. Σβήνω κάποια ίχνη. Έτοιμος! Ιδού:

86. 30/11/79,  [0384], Τετράδιο 04, Σελίδα 089

Η Ν. έχει γίνει μαγική εικόνα, αδύνατο να την συναντήσω. Βρίσκομαι μία στα ψηλά και μία στα χαμηλά. Όμως, οι δυνατότητες ήταν και είναι συναρπαστικές. Θα εξακολουθήσω να προσπαθώ.

       Για την Κ. Συνειδητοποίησα το πώς και το τι των 26 μηνών που ζήσαμε μαζί και η διάθεση μου σακατεύτηκα. Ένα πρασινοκίτρινο υγρό χύθηκε προς τα πίσω και μουτζάλωσε τα πάντα. Μου είναι αδύνατο να την σκεφτώ με αγάπη. Σχημάτισα την γνώμη ότι με χρησιμοποίησε, ότι με εκμεταλλεύτηκε. Θεέ μου τι μυστήριο πράγμα ο άνθρωπος.

       Για την Β. Αν οι συνθήκες ήταν άλλες, αν ήταν δηλαδή σωστές και υγιείς, αδίστακτα θα ξεκινούσα μία σχέση μαζί της. Όμως, τώρα δεν γίνεται. Θα χαιρόμαστε μία και θα λυπόμαστε εκατό. Υπάρχουν οι γονείς μας, οι οποίοι μόλις μάθουν το παραμικρό, θα μας δέσουν χειροπόδαρα. Δυστυχώς πληρώνουμε ακόμη μια φορά την σχέση εξάρτησης από τους γονείς μας.

       Ένας θεός γνωρίζει τι βοήθεια θα μου έδινε μία σωστή σχέση, όχι κατ’ ανάγκη πάντοτε ανθόσπαρτη, εδώ που έφτασα. Μία σχέση δίχως γελοίες επιφυλάξεις και ανόητους κοινωνικούς περιορισμούς. Μοιάζει να ζητώ τα αδύνατα, όμως είναι δύσκολο να απαρνιέσαι το όνειρο. Αισθάνομαι την ψυχή μου, αυτόν τον καιρό, να αλλάζει, να μετασχηματίζεται. Μοχθώ, και πάλι, να πεισθώ ότι δεν είμαι υπεύθυνος για την συμπεριφορά των άλλων. Μοχθώ να αποφασίσω ότι είναι παράλογο να ζητάμε τα πάντα από όλους.

       Σήμερα γλυκιά τηλεφωνική επικοινωνία με την Φ.. Πρώτη φορά, θαρρώ, που βρίσκομαι στην κατάσταση του να την αντιμετωπίζω φιλικά.

       Κλείνω αφού σου γράψω ότι με την Διπλωματική παρουσιάστηκαν κάτι μικροπροβλήματα.

Καλό Δεκέμβριο!

Ένα κλικ μακριά η Ευρυδίκη τραγουδά «Σε Κρύβω», σε μουσική Δημήτρη Κοργιαλά και στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου, από το άλμπουμ «Έτσι Είναι Η Αγάπη» του 2009:


30/11/2018

2 σχόλια:

  1. Τελικά κάνεις άριστα που αρχειοθετείς τις αναμνήσεις σου!
    Όσο και να αγανακτείς κάποιες φορές για παρελθούσες καταστάσεις, τι πιο όμορφο από το να θυμάσαι;
    Καλημέρα και καλό Δεκέμβριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή