Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

1194. 1930 Packard Phaeton Speedster


Το μόνο σίγουρο ότι το χρονικό διάστημα από τις δέκα έξι Σεπτεμβρίου μέχρι και την ενδεκάτη Νοεμβρίου 2018 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, στην περίπτωσή μου, ως αφιερωμένο στα Lego. Πραγματικά στο διάστημα αυτό αγόρασα δέκα τρία κουτιά Lego με το περιεχόμενο των οποίων ασχολήθηκα επί επτά Κυριακές και έξι Σάββατα!

Αποτέλεσμα; Δέκα τέσσερα αυτοκίνητα της σειράς Speed Champions, ένας Boba Fett της σειράς Star Wars και ένα Pickup & Caravan της σειράς Lego City. Συνολικό κόστος; Τριακόσια τριάντα ένα Ευρώ και ενενήντα εννέα λεπτά (331,99 €). Το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι το πρώτο δίχως διαθέσιμο Lego μετά από σχεδόν τρεις μήνες. Θα το αντέξω!

Και όμως! Υπήρχε ζωή, τέτοιας φύσης τουλάχιστον, και πριν τα Lego. Υπήρχε και την «έφτιαχναν» τα συναρμολογούμενα για τα οποία έχω γράψει εκτενώς στην εγγραφή «0601. Συναρμολογούμενα». Από αυτά τα συναρμολογούμενα, λοιπόν, διάλεξα να παρουσιάσω ένα αυτοκίνητο αντίκα που συναρμολόγησα πριν από τριάντα πέντε έτη! Συγκεκριμένα τον Γενάρη του 1983. Κόστος μόλις 880 ταπεινές δραχμούλες ή 2,58 €.



Πρόκειται, λοιπόν,  για ένα «κουτί» της Monogram από το οποίο προέκυψε ένα όμορφο, κατά τη γνώμη μου, αυτοκίνητο αντίκα. Μια πράσινη Packard Phaeton Speedster του 1930 με αφαιρούμενη, πάνινη υποτίθεται, οροφή. Παρακινήθηκα να αφιερώσω μία εγγραφή στο στατικό αυτό μοντέλο όταν μέσα στα χαρτιά μου βρήκα τα σχέδια κατασκευής του και χάρηκα πολύ. Βλακωδώς δεν κράτησα «κατασκευαστικά σχέδια» και από τα άλλα συναρμολογούμενα που παραμένουν εν ζωή και στην κατοχή μου και κυρίως από δύο μεγάλα ιστιοφόρα (το Mayflower και το H.M.S. Victory).

Η διαδρομή της Packard ήταν υπόγειο Τ47 - Δυτική Μακεδονία - Α29 - υπόγειο Τ47 – ισόγειο Τ47. Μόνη απώλεια, όλα αυτά τα τριάντα πέντε έτη, το ασημί χερούλι της πόρτας του συνοδηγού. Και μη χειρότερα! θα έλεγα. 


Το όνομα «Phaeton”, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου βεβαίως, από το Ελληνικό «Φαέθων». Ο Φαέθων, όπως όλοι, πιθανολογώ, γνωρίζουμε ήταν γιος του Ήλιου, αυτού του φλεγόμενου, και της Κλυμένης. Ο Φαέθων, λοιπόν, ως οδηγός του άρματος του πατρός του, στο οποίο σημειωτέον είχε παραλείψει να κολλήσει το «Ν», επέδειξε απερισκεψία και αδυναμία ελέγχου του οχήματος με συνέπεια να του σερβίρει ο μπάρμπα-Δίας έναν περιποιημένο κεραυνό και να πάει καλιά του (ο Φαέθων, όχι ο Δίας)! Περισσότερα, όμως, για τη θλιβερή αυτή ιστορία: εδώ.

Ακολουθούν οι σελίδες του κατασκευαστικού σχεδίου της εν λόγω πλαστικής και πράσινης Packard (σκαναρισμένες όσο καλύτερα μπορούσα):









Ένα κλικ μακριά ο Phil Collins στο Can’t Stop Loving You”:


15/11/2018

2 σχόλια:

  1. Λοιπόν, βάζω να ακούσω το εξαιρετικό άσμα και στέλνω τον σύνδεσμο της ανάρτησης στον γιο μου, ο οποίος θα ξετρελαθεί με το θέμα της!
    Καλημέρα αείποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Το άσμα το ωραιότατα έχει πει, ή και τραγουδήσει, και ο Leo Sayer! Θα χαρώ αν ο γιος σου χαρεί! Να ΚαλοΠερνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή