Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

0592. Και Οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή



Προχθές Σάββατο είδα ένα ακόμα επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς “Και Οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή”. Ήταν το 37ο και δυστυχώς το τελευταίο που είχα στη διάθεσή μου. Κατά τη γνώμη μου η συγκεκριμένη σειρά ήταν μια από τις καλύτερες που δημιουργήθηκαν ποτέ για την Ελληνική τηλεόραση.

Συνολικά απόλαυσα, ένα προς ένα, 71 επεισόδια που βρισκόντουσαν σε 23 DVD. Επρόκειτο για μια προσφορά του περιοδικού “Τηλέραμα” σε δύο “φάσεις”. Στην πρώτη φάση δόθηκαν τα επεισόδια του Α΄Κύκλου της σειράς σε 11 DVD (10x3+1x4=34 επεισόδια). Αμέσως μετά ακολούθησε ο Β΄Κύκλος σε 12 DVD (11x3+1x4=37 επεισόδια). Σε κάθε τεύχος, με επιπλέον κόστος 3,40 ευρώ ανά τεύχος, υπήρχε και ένα DVD της σειράς. Ο Α΄Κύκλος ξεκίνησε με το τεύχος της 6/9/2009 και ο Β΄με αυτό της 21/11/2008.

Κατά καιρούς είχα παρακολουθήσει κάποια επεισόδια, σε πρώτη προβολή ή σε επανάληψη, αλλά ποτέ συστηματικά. Με τα DVD του περιοδικού είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω κατά βούληση και από την αρχή όλα τα διαθέσιμα επεισόδια. Τα καταευχαριστήθηκα σε όλα τα επίπεδα. Γέλασα με την καρδιά μου. Έκανα σκέψεις πρώτες και σκέψεις δεύτερες. Απόλαυσα τους πανέξυπνους διαλόγους, τις απίθανες καταστάσεις, τις ανατροπές.

Η διανομή των ρόλων ήταν εξαιρετικά επιτυχής και οι ηθοποιοί, πρωταγωνιστές και μη, πραγματικά απίθανοι. Τους χάρηκα όλους και αισθάνθηκα το δόσιμό τους σε αυτό που έκαναν. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον θα ξεχώριζα τον Αντώνη Καφετζόπουλο στο ρόλο του Ανδρέα Ακάματου, ή Ακάλυπτου, ο οποίος υποστήριξε μοναδικά τον, αβανταδόρικο ομολογώ, ρόλο του. Ήταν ένα κλικ πιο πάνω χωρίς αυτό να αφαιρεί το παραμικρό από τους, έτσι κι αλλιώς, εξαιρετικούς άλλους. Μια σειρά άψογη σε όλα τα επίπεδα, μια καταπληκτική δουλειά. . .

Ανυπομονώ, και είμαι σε ετοιμότητα, για τον Γ΄Κύκλο που ελπίζω να προσφερθεί σύντομα είτε από το “Τηλέραμα” είτε από κάποιο άλλο περιοδικό. Μέχρι τότε, θα μου λείπει πολύ η συντροφιά αυτών των παντρεμένων με τη μεγάλη, ωραία ψυχή. . .


23/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου