Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

0464. Φαντασία

Ακολουθεί ένα ακόμα χειρόγραφο από τα τέσσερα που, πριν από μερικές μέρες, σκανάρισα. Πρόκειται για ένα ποίημα, με τίτλο “Φαντασία”, του αγαπημένου Γιάννη Σκαρίμπα το οποίο αντέγραψα στις 4 Απριλίου του 1981. Η αντιγραφή έγινε στο Νέο Καρλόβασι όπου υπηρετούσα τη στρατιωτική μου θητεία.

Θεωρώ ότι ο Γιάννης Σκαρίμπας, πέρα από τα πεζά του, έχει γράψει και καταπληκτικά ποιήματα η αξία των οποίων δεν έχει αναγνωριστεί. Ελπίζω, κάποια στιγμή, να γίνει και αυτό και να αποκατασταθεί η τάξη.

Θυμάμαι επίσης ότι πριν από 2-3 χρόνια σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ζητήθηκε από γνωστό πρόσωπο, “καθηγητή” στο Fame Story, να πει “κάτι το ωραίο”. Ο “κ. καθηγητής” σερβίρισε ευθύς το πρώτο τετράστιχο της Φαντασίας και ενθουσίασε. 

Ατυχώς όμως “λησμόνησε” να αναφέρει τον ποιητή σιωπηλά αφήνοντας να εννοηθεί, έτσι, ότι ήταν δικό του. Οργίστηκα. Αλλά είπαμε, έχουμε γεμίσει γυαλιστερούς τενεκέδες.

Πολλά είπα όμως. Ιδού το σκαναρισμένο χειρόγραφο:Ακούγεται η μελωδία του Ennio MorriconeIl Clan Dei Siciliani” από την ταινία “Η Συμμορία των Σικελών”.

 30/04/2008

2 σχόλια: