Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

0400. Ένα Μήνυμα και Μια Σκέψη

Πριν από λίγες μέρες έλαβα ένα μήνυμα, απάντηση σ’ ένα δικό μου. Το περιεχόμενό του δεν ήταν ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο απ’ ότι περίμενα. Ωστόσο με ξάφνιασε μια σκέψη που έκανα: “Και ποια είναι η ποιότητα του περιεχομένου του;”. Με βαριά καρδιά αναγκάστηκα να ομολογήσω ότι η ποιότητα του ήταν χαμηλή. Και στενοχωρέθηκα.
Οι άνθρωποι συναντιόνται, γνωρίζονται, συναναστρέφονται, μοιράζονται, συζούν. Αποκαθιστούν, με λίγα λόγια, σχέσεις. Σχέσεις διάφορες, από απλής γνωριμίας μέχρι ερωτικές. Και δεν είναι τίποτα άλλο οι σχέσεις αυτές παρά επαφές. Επαφές που ξεκινούν από την ανταλλαγή μηνυμάτων, παλαιότερα επιστολών και τώρα SMS ή MMS και e-mail, συνεχίζουν με τηλεφωνικές συνομιλίες και κορυφώνονται με την συνύπαρξη στον ίδιο χώρο.
Οι επαφές έχουν χαρακτηριστικά. Θα έλεγα ότι, σε αδρές γραμμές, τα κύρια είναι αυτά της ποιότητας και της ποσότητας. Μεγέθη με διακριτές, κατά επαφή, αλλά και μέσες τιμές. Η μέτρηση της ποιότητας είναι δύσκολη και υποκειμενική. Αυτή της ποσότητας ευκολότερη και μάλλον αντικειμενική.
Στην ποσότητα θα μετρούσα συχνότητα και διάρκεια επαφών. Στην ποιότητα θα προσμετρούσα την συχνότητα, αυτή τη φορά με την έννοια του ρυθμού, τη διαθεσιμότητα και τον συντονισμό. Και με την διαθεσιμότητα εννοώ τη δυνατότητα της κατά βούληση επαφής ενώ με τον συντονισμό την ικανότητα του απέναντι να ανταποκρίνεται.
“Τεχνικά” ζητήματα θα πείτε και θα έχετε δίκιο. Μια σχέση ανθεί, καρκινοβατεί ή σβήνει. Οι σχέσεις αξιολογούνται αθροιστικά και με την καρδιά. Δύσκολο να μπει κανείς στη λογική του πόσο και πώς. Δύσκολο και ίσως άδικο για τη σχέση. Όμως ακόμα και έτσι τα μεγέθη αυτά υπάρχουν και καμιά φορά η ύπαρξη τους μας προβληματίζει. Όπως εμένα τις μέρες αυτές και τώρα. Εδώ, στο υπόγειο της Τ47, με τους Sam And Dave να τραγουδούν “Hold On Im Comin’”. . .


Από το άλμπουμ STAX 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION ακούγεται, βεβαίως, το Hold On I’ Comin’με τους Sam & Dave.


26/11/2007

3 σχόλια:

  1. λετε οτι τις αποκαθιστουν τις σχεσεις...
    το θεμα ειναι ομως τουτο:
    αν τις καθιστουν πρωτα...
    ή το κανουν μετα;

    ουφ! βαριες σκεψεις για Δευτερα πρωι..
    καλημερουδι ειπα;
    τσουκ;
    τςτςτςτςςτ...

    καλημερουδι αειποτακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν βρεις κανέναν ψύλλο στ'άχυρα πες μου. Καλή βδομάδα καλέ μου αείποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κακό πράγμα η αφηρημάδα. Μόλις τώρα διαπίστωσα ότι δεν απάντησα και, ταπεινά, ζητώ συγγνώμη.

    Βασιλική και Ελληνίδα να είσαστε καλά και να έχετε ένα υπέροχο 2008.

    Βασιλική ότι αποκαθίσταται υφίσταται. . .

    Ελληνίδα όσο κι αν μοιάζει περίεργο ο ψύλλος στα άχυρα, πολλές φορές, υπάρχει. Το αν θα τον βρει κανεις είναι άλλη ιστορία. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή