Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

0365. Αλλού

Αναμενόμενη έλλειψη χρόνου. Ζωή που κυλά. Ο χρόνος στεγνώνει. Τα καινούργια παλιά πράγματα που πρέπει να [ξανα]μάθεις. Η μόνιμη δυσκολία να παίξεις το παιχνίδι των πολλών. Να προσποιηθείς ότι τα φύκια είναι μεταξωτές κορδέλες. Να κοροϊδέψεις. Να αποδεχτείς. Να συμβιβαστείς.

Ο ύπνος που έχει πάλι αποκτήσει μυθικές διαστάσεις. Η ζέστη που βασανίζει. Τα ενύπνια. Πάντοτε τα ενύπνια. Πολλά. Έντονα. Έγχρωμα. Εξαιρετικά μπερδεμένα. Και τα αποζητάς. Tα ζεις. Tα απολαμβάνεις. Δεν υπάρχει η διάθεση να καταγράψεις το παραμικρό. Ίσως η πολυπλοκότητά τους να είναι μόνο μια καλή δικαιολογία.

Τα ταξίδια από και προς. Τα σώματα των άλλων. Τα πρόσωπα σφραγίδες μοναξιάς. Βιαστικοί ταξιδεύουμε. Κοιτάζουμε και δε βλέπουμε. Φευγαλέες ματιές. Το περίγραμμα μιας θελκτικής γυναίκας που προβάλλει και αναστατώνει. Βυθισμένοι στις σκέψεις μας, ταξιδεύουμε. Το επόμενο σκοτώνει το τωρινό που θάβει το προηγούμενο.

Μια ζωή “απασχολημένοι”, με ένα σωρό πράγματα να μας κυνηγούν. “Δεν έχω χρόνο”, λέμε, κι αντί να σκύψουμε το κεφάλι καμαρώνουμε. Θα έπρεπε να έχουμε. Για τον εαυτό μας και γι’ αυτούς που αγαπάμε. Γι’ αυτούς που μας αγαπούν. “Παιδός, ουκ ανδρός το αμέτρως επιθυμείν”, είπε ο Δημόκριτος. Είχε δίκιο.

Εξακολουθώ να μην έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο από τον χώρο εργασίας. Το αντιμετωπίζω σαν μια μικρή άσκηση αρετής. Κι αυτό θα περάσει. Μέχρι να περάσει, όμως, η κανονικότητα του “Δευτέρα – Τετάρτη - Παρασκευή” θα περνά μια δοκιμασία. Ας είναι. Μικρό το κακό. . .

Υ.Γ. Από ότι είδατε αγαπητή Βασιλική δεν ξεχάστηκα. Απλώς, τηρουμένων των αναλογιών, αδυνατούσα. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.


05/09/2007

5 σχόλια:

  1. η φαση που περναω εχει αναλογιες με τη δικη σας
    λεω να κανω λινκς στα ποστς σας αντι να κοπιαζω κατ ιδιαν.. :))

    δεν προλαβαινα προχτες να σας ευχηθω καλη αρχη
    το διορθωνω σημερα

    καλη αρχη Αειποτε κι οπως ευστοχα μου ευχηθηκε ο φιλος Σωτηρης, καλη επανενταξη!
    διοτι το: "[ξανα]μάθεις" οσο ναναι, επανενταξη κρυβει... :))

    να εισαστε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παρόν θνησιγενές θάβοντας το παρελθόν περιμένει το μέλλον. Η ελπίζει ζει με το όραμα της πραγματοποίησης του ονείρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόταση συνεργασίας για τη συγγραφή ενός βιβλίου.

    O Αrtbomber σε προσκαλεί να συμμετάσχεις σε μια πρωτότυπη εκδοτική προσπάθεια.

    Επειδή θέλει να αποτελέσει την ουσιαστική εναλλακτική πρόταση τέχνης και τον πολύτιμο συνεργάτη κάθε νέου καλλιτέχνη που πλέον δεν θα χρειάζεται «καλές δημόσιες σχέσεις» για να αναδείξει το ταλέντο του.

    Επειδή πιστεύει ότι ο μοναδικός κριτής ενός λογοτεχνήματος είναι και πρέπει να είναι ο αναγνώστης και όχι ο reader-υπάλληλος μιας εταιρείας

    Ο Artbomber αναζητά 30 bloggers – συγγραφείς για μια πρωτότυπη εκδοτική προσπάθεια.

    Αν σ’ ενδιαφέρει να συμμετάσχεις, στείλε e-mail στο info@artbomber.com για να σου αποσταλεί ενημερωτικό κείμενο με λεπτομέρειες και οδηγίες συνεργασίας.

    Artbomber.com
    Το site των δημιουργών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τοκ! τοκ! καλημερουδι αειποτακο...
    ολα καλα;
    σημερα Παρασκευη...
    παλι ξεχαστηκες;;;
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο/Η Orelia:

    Ευχαριστώ πολύ. Είναι παρήγορο το να γνωρίζεις ότι υπάρχουν βίοι παράλληλοι. Όσο για τα λίνκς, τιμή μου.

    Ο/Η ο δείμος του πολίτη:

    Είναι και έτσι. . .

    Ο/Η ArtBomber:

    Η πρόταση με τιμά. Ατυχώς ο ελεύθερος χρόνος μου, την περίοδο αυτή, τείνει στο μηδέν [εξ’ αριστερών!]. Ευχαριστώ πολύ, πάντως.

    Ο/Η Βασιλική:

    Αγαπητή Βασιλική μου λείπει ότι, πριν την αλλαγή, μου περίσσευε: Ελεύθερος χρόνος. Το παλεύω. . .

    Καλό Απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή