Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

1531. Τείχη (Σινικά)


Στην προηγούμενη εγγραφή έγραψα πως μ’ αρέσει η συναρμολόγηση κτισμάτων / κτηρίων και αναφέρθηκα στη συναρμολόγηση του, εκ Κίνας και στην Κίνα, Potala PalaceΣτη σημερινή εγγραφή πράττω παρομοίως. Θα μιλήσω για τη συναρμολόγηση  δύο τειχών Σινικών. Ενός μικρού, που προηγήθηκε, κι ενός μεγάλου. Πηγή και των δύο συναρμολογούμενων η γνωστή πλέον, τουλάχιστον στους αναγνώστες του παρόντος ημερολογίου, Ali Express.
 
Το πράγμα ξεκίνησε από την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, όταν παρήγγειλα "Ali Express" τα:
1. Oxford University Building, 3198 pcs
2. Building, 5452 pcs.
με κόστος: 15,25 € έκαστο.
Την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 αποκαλύφθηκε πως άλλα αντ’ άλλων είχα, τελικά, παραγγείλει. Εκείνο που παρέλαβα ήταν το “The Great Wall” της  LEZI με κωδικό LZ8013 και 1202 Diamond Bricks (τα μικροτέρου δυνατού μεγέθους τουβλάκια για συναρμολογούμενα). Απογοητεύτηκα όταν διαπίστωσα το λάθος μου.
 
Υπήρξε όμως και συνέχεια και μάλιστα την επόμενη μέρα, 17 Ιανουαρίου. Παρέλαβα ακόμα ένα παρόμοιο πακέτο Lezi LZ8013. Προφανώς όταν έκανα την παραγγελία, στην Ali Express, την ημέρα της γιορτής μου, το 2024, το μυαλό μου βρισκόταν κάπου στο εξώτερο διάστημα! Όπως και να ’χει το δεύτερο αυτό Μεγάλο, ή Σινικό καθ’ ημάς, Τείχος το χάρισα στον γιο μου την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024.


Ομολογώ ότι το συγκεκριμένο πακέτο δεν μου πολυάρεσε όπως το έβλεπα με τα κομμάτια μέσα στα σακουλάκια τους. Άλλαξα γνώμη, εντελώς όμως, όταν το συναρμολόγησα το τριήμερο Σάββατο έως Δευτέρα, 20 έως 22 Ιανουαρίου 2024. Τελικά αποδείχθηκε εξαιρετικά ελκυστικό λαμβάνοντας υπόψη και το κόστος του των 15,25 € το οποίο οδηγεί στην εξαιρετική τιμή των 1,27 λεπτών ανά κομμάτι. Τα βήματα συναρμολόγησης ήταν τριάντα τέσσερα και συνεπώς, με τη διαίρεση του 1202 (κομμάτια) δια του 34 έχουμε 35,35 κομμάτια ανά βήμα συναρμολόγησης -καλή τιμή για κτίσμα.
 
Τα 1202 κομμάτια βρισκόντουσαν σε επτά σακουλάκια και, κατά την πάγια Κινέζικη τακτική, δεν υπήρχε συσχέτιση τους με τα βήματα συναρμολόγησης. Το έχω πλέον συνηθίσει και μπορώ να πω πως, αν και εκνευριστικό κάποιες φορές, προσθέτει στη γοητεία της συναρμολόγησης. Κάτι, θαρρώ, γνωρίζουν και οι Κινέζοι! Είχε, επίσης, ενδιαφέρον το ότι, για τον μικρό της όγκο, η συγκεκριμένη κατασκευή είχε, θα έλεγα, πολλά κομματάκια.
 
Οι διαστάσεις του συναρμολογημένου μοντέλου είναι  19X6,4X8,6 (ΜΧΠΧΥ) κυβικά εκατοστόμετρα και το βάρος του 158 γραμμάρια.
 
Τόσο μου άρεσε που μπήκα στον πειρασμό να συναρμολογήσω και μία «μεγαλύτερη εκδοχή» του Σινικού Τείχους. Το έψαξα, πάντα στην Ali Express. Κατέληξα σ’ ένα μεγαλύτερο, της Lezi και πάλι, μοντέλο του Σινικού Τείχους. Αυτό με κωδικό LZ8022 πλήθος κομματιών, του τύπου diamond bricks και πάλι, 4114, και κόστος 48,94 €. Στην Ali Express την καλή το παρήγγειλα την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου. Το παρέλαβα δεκαπέντε μέρες μετά, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024.
 
Εκείνο που με εντυπωσίασε, εντελώς αρνητικά όμως, στο συγκεκριμένο πακέτο ήταν το τεύχος των οδηγιών συναρμολόγησης. Μιλάμε για μία τεράστια χαρτοπατσαβούρα διαστάσεων 42,5Χ28 τετραγωνικά εκατοστόμετρα εντελώς άβολη και με σκατένια ποιότητα χαρτιού η οποία επέμενε να διατηρεί ένα κυλινδρικό σχήμα. Με έπρηξε!

Αν θέλουμε να δούμε τα δύο χαρακτηριστικά μεγέθη αυτά ήταν 1,19 λεπτά ανά κομμάτι και 85,71 κομμάτια ανά βήμα (πλήθος βημάτων συναρμολόγησης: 48). Καλές τιμές. Το «μεγάλο» αυτό Σινικό τείχος το συναρμολόγησα, χαλαρά πάντα, σε οκτώ πρωινά Τετάρτη με Τετάρτη (1 με 8 Μαΐου 2024). Μιλάμε και πάλι για χύμα κομμάτια σε δέκα σακουλάκια και δύο ελεύθερα μεγάλα κομμάτια για τη βάση του τείχους.


Επιστράτευσα και πάλι τα χάρτινα κύπελά μου, ειδικά επιλεγμένα και αγορασμένα για τουβλοσυναρμολογούμενα Κινέζικης κατασκευής και σχεδίασης. Επίσης τα πλαστικά γιουρτοκεσεδάκια μου (Νουνου!) ειδικά φυλαγμένα για τέτοιες, Κινέζικες, περιπτώσεις. Συνολικά χρησιμοποίησα είκοσι δύο (22) κυπελοκεσεδάκια. Πάλι καλά! Μα σημειωθεί ότι για τις εργασίες μου αυτές έχω και πέντε σκαφάκια (τέσσερα από φελιζόλ -δύο άσπρα και δύο μαύρα) και ένα πλαστικό (μαύρο) από συσκευασίες κρατικών τα οποία επίσης χρησιμοποιώ.
 
Οι διαστάσεις του μεγάλου σινικού τείχους είναι 52X20X14 (ΜΧΠΧΥ) κυβικά εκατοστόμετρα και το βάρος του 1134 γραμμάρια.
 
Το μικρό Σινικό Τείχος το τοποθέτησα στην αριστερά βιβλιοθήκη / βιτρίνα του γραφείου, δίπλα στο Nagoya Castle και το China Hongya Cave Gate. Το μεγάλο Σινικό Τείχος το τοποθέτησα, απροστάτευτο από τη σκόνη, στη βιβλιοθήκη του χολ.
 
Λοιπόν, να είσαστε Καλά και Δροσερά!
 
Ένα κλικ μακρια οι Autograph στη σύνθεση των Steve Plunkett, Steve Isham, Randy Rand, Steve Lynch και Keni Richards “Turn Up The Radio” [1984]: 


25/06/2024

2 σχόλια: