Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

1505. Από τα 550 στα 4088

 

Το πράγμα ξεκίνησε από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία και μία ερώτηση. Η ερώτηση ήταν «Τι θέλεις να σου φέρω από εκεί;». Το ταξίδι το έκανε η ΒΣ, που και (με) ρώτησε. Το όλον, για όσους ίσως ενδιαφέρονται, περιγράφεται στην εγγραφή:
 
 
της Δευτέρας, 5 Ιουνίου 2023, του παρόντος ημερολογίου.
 
Στην πιο πάνω εγγραφή (1468) υπάρχει και η που ακολουθεί παράγραφος:


Με αυτό, λοιπόν, το από την Ιαπωνία δώρο πληροφορήθηκα την ύπαρξη των νάνο-κομματιών και, τι περίεργο, γοητεύτηκα. Προφανώς έψαξα στο διαδίκτυο, το καλό, και για άλλες κατασκευές παρομοίου τύπου. Επαληθεύτηκε το «όποιος ψάχνει, βρίσκει». Εγώ βρήκα στην AliExpress, από την οποία προμηθεύομαι, κυρίως, τανκ. Έτσι την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023, παρήγγειλα ένα κουτί τεσσάρων χιλιάδων ογδόντα οκτώ (4088) κομματιών για την συναρμολόγηση του εμπορικού κέντρου “China Hongya Cave Gate” με κόστος 58,19 € και δωρεάν, από την Κίνα, μεταφορικά. Το περιμένω και είμαι περίεργος κυρίως για την ποιότητα των οδηγιών συναρμολόγησης του.Με την υπενθύμιση πως το εξ Ιαπωνίας κουτί περιείχε πεντακόσια πενήντα (550) κομμάτια και τα της παραπάνω παραγράφου μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τον τίτλο της παρούσας εγγραφής: Από τα πεντακόσια πενήντα (550) κομμάτια του “Nagoya Castle” στα τέσσερεις χιλιάδες ογδόντα οκτώ (4088) κομμάτια του China Hongya Cave Gate”.
 
Το δέμα με τα κομμάτια του, για συντομία Hongya Cave” τα παρέλαβα τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023. Το καλοκαίρι, ακόμα και έτσι όπως έχει, στις μέρες μας, στρεβλωθεί, δεν προσφέρεται για τη διαδικασία συναρμολόγησης. Παρέλαβα, λοιπόν, το δέμα και το αποθήκευσα.
 
Η στιγμή της έναρξης συναρμολόγησης του Hongya Cave” έφτασε το πρωί της Κυριακής, 15 Οκτωβρίου 2023. Το ξεκίνησα με τη λογική του να συναρμολογώ κάθε μέρα το περιεχόμενο σακουλακιών με τον ίδιο αριθμό ξεκινώντας, φυσικά, από αυτά με αριθμό ένα. Τα σακουλάκια είχαν αριθμούς από το ένα μέχρι και το δεκαεπτά. Κάθε αριθμός είχε δύο σακουλάκια εκτός από το έξι, που είχε τρία, και τους τρεις τελευταίους αριθμούς που είχαν από ένα. Συνεπώς το πλήθος των σακουλακιών ήταν: 2Χ13+1Χ+3Χ1=26+3+3=32


Για τη συναρμολόγηση χρειάστηκα, συνολικά, δεκαέξι ημέρες μιας και την τελευταία ημέρα, τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023, συναρμολόγησα το περιεχόμενο των δύο τελευταίων σακουλακιών.
 
Ευτυχώς στις οδηγίες/εικόνες συναρμολόγησης υπήρχε αντιστοίχιση με το περιεχόμενο συγκεκριμένων σακουλακιών (κάτι όχι αυτονόητο όπως, αργότερα, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω). Τόσο καιρό μετά ομολογώ πως δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Το μόνο σίγουρο πως οι εικόνες συναρμολόγησης απεικόνιζαν κάτοψη και μόνο και αυτό, σε αρκετές περιπτώσεις, δεν ήταν και ότι το καλύτερο.
 
Από την άλλη, έχοντας στις εικόνες σταδιακής συναρμολόγησης μόνο κατόψεις, ήταν ενδιαφέρον να βλέπεις το κτήριο να κάθε ημέρα ψηλώνει. Υπήρχαν σημεία που, κατά τη γνώμη μου, η συναρμολόγηση θα διευκολυνόταν σημαντικά αν είχε ακολουθηθεί διαφορετική διαδρομή.

 Εκείνο στο οποίο υπήρχε εμφανής αδυναμία ήταν το να παραμείνουν, τουλάχιστον στη φάση της συναρμολόγησης, τα κινέζικα φαναράκια τοποθετημένα στη θέση τους. Αυτό γιατί ήταν αναρτημένα από ένα μόνο σημείο και το βάρος τους δεν ήταν ασήμαντο. Δυστυχώς άργησα να το συνειδητοποιήσω και να χρησιμοποιήσω υγρή κόλλα, ειδική για πλαστικά, για να τα σταθεροποιήσω.

Η συνέπεια της μη χρησιμοποίησης κόλλας από την αρχή ήταν να φύγει ένα τέτοιο φαναράκι από τη θέση του στον εσωτερικό, του κτηρίου, διάδρομο και να είναι αδύνατο να το επανατοποθετήσω (θα έπρεπε να αποσυναρμολογήσω έναν μεγάλο όγκο κομματιών για να έχω πρόσβαση). Αναγκάστηκα, έτσι, να αφαιρέσω και το συμμετρικό του (αυτό ήταν εύκολο!).


Επίσης υπήρχε, τουλάχιστον, ένα σημείο όπου προβλεπόταν η τοποθέτηση ενός φαναριού το οποίο όμως μόνο κατακόρυφο δεν θα μπορούσε να είναι. Δεν το τοποθέτησα.
Τα τέσσερεις χιλιάδες ογδόντα οκτώ (4088) κομμάτια του Hongya Cave, ήταν τα περισσότερα που είχα συναρμολογήσει ποτέ. Υπερέβαιναν κατά ογδόντα έξι (86) κομμάτια τα τέσσερεις χιλιάδες δύο (4002) κομμάτια του Lego Creator Expert 10255 το οποίο είχα συναρμολογήσει σε έξι ημέρες (από την Κυριακή, 26/12/22 έως και τη Δευτέρα, 31/12/22). Για το “Square Assembly” έχω, βεβαίως, γράψει εδώ.
Ο βαθμός δυσκολίας συναρμολόγησης αυξάνει ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών. Αν εξαιρέσουμε τα τουβλάκια της σειράς “Duplo” της Lego (που είναι για μικρά παιδιά και έχουν αυξημένο μέγεθος) στην αγορά, απ’ ότι γνωρίζω, κυκλοφορούν τρία μεγέθη:
 
Κανονικά (Lego συμβατά)
Micro και
Diamond


Η εικόνα που ακολουθεί είναι ενδεικτική των σχετικών μεγεθών:

 Αν και κανένας δεν εμποδίζει τους κατασκευαστές να ονοματίζουν τα τουβλάκια τους όπως επιθυμούν όπως π.χ. “Nano” αντί για “Diamond”.
Τα τουβλάκια του Hongya Cave ήταν τύπου «διαμαντιού» και ευτυχώς!  Το μέγεθος του ήταν διαχειρίσιμο, λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των κομματιών που το συναποτελούσαν. Τόσο, που να το έχω απέναντι μου δεξιά στο πάνω ράφι της αριστερά βιβλιοθήκης το γραφείου.

Για όσους ενδιαφέρονται οι διαστάσεις του Hongya Cave είναι 240Χ200Χ238 (ΠλάτοςΧΒάθοςΧΎψος) κυβικά χιλιοστόμετρα. Το δε βάρος του, κατά τη ζυγαρία κουζίνας της Τ47, οκτακόσια εβδομήντα (870) γραμμάρια.
Να είσαστε Καλά!
 

Ένα κλικ μακριά ένα τραγούδι ετών, περίπου, πενήντα. “Annies Song” με ερμηνευτή τον συνθέτη του John Denver:19/01/2024

2 σχόλια:

 1. Εντάξει, κάθομαι και τα θαυμάζω, Αείποτε! Μεγαλοπρεπέστατο το μεγάλο, επιβλητικό, υπέροχο σε αρχιτεκτονική και όμορφη αισθητική ως προς το χρώμα. Μπράβο φίλε μου. Πάντα να δημιουργείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Γιάννη,
   Ευχαριστώ πολύ,
   Να είσαι Καλά!
   Καλό ΣΚ!

   Διαγραφή