Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

1408. Από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου Στην Πλατεία Κοτζιά

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022. Κατέβηκα στην Αθήνα. Στις 13:00 είχα ραντεβού, στο ουζερί «Λέσβος», Εμμανουήλ Μπενάκη 38, με τον φίλο ΗΣ. Από την Τ47 ξεκίνησα στις 11:00. Ήθελα, ως συνήθως, να προηγηθεί της συνάντησης μια μικρή βόλτα κυρίως για να βγάλω φωτογραφίες (αν και με τη λογική της «οικονομίας των κλικ»).



















Παρά το γεγονός πως τέτοια εποχή και τέτοια ώρα δεν προσφέρεται καθόλου για φωτογράφιση· μια προσπάθεια την έκανα. Η συγκομιδή ήταν της τάξης των εβδομήντα (70) φωτογραφιών. Από αυτές διάλεξα, και περιποιήθηκα, είκοσι έξι (26) φωτογραφίες οι οποίες και εμφανίζονται, κατά χρονολογική σειρά, στην παρούσα εγγραφή.





























Στις φωτογραφίες αυτές διαμόρφωσα έτσι το όνομα του αντίστοιχου αρχείου, αφαιρώντας το χαρακτηριστικό “
IMG”, την ημερομηνία και την ώρα, ώστε, με τη βοήθεια του  γνωστού FastStone του καλού, να ενσωματώσω το όνομα του αρχείου στην εικόνα (κάτω αριστερά).






Για την ιστορία πάντως η πρώτη φωτογραφία, από τις είκοσι έξι (26), τραβήχτηκε στις 11:47:03 και η τελευταία στις 12:36:29. Ευχάριστη έκπληξη το, διαμέτρου έξι (6) μέτρων, μπαλόνι – σελήνη στην Πλατεία Κοτζιά (στο οποίο χάρισα δεκατέσσερα (14) από τα συνολικά εβδομήντα (70) κλικ – και κάπου, ίσως, η «οικονομία των κλικ» πήγε περίπατο).





















Το μπαλόνι – σελήνη αποτελεί έργο του Luke Jerram είναι εσωτερικά φωτιζόμενο, και συνεπώς πολύ πιο εντυπωσιακό τη νύχτα, και αποτελεί, περιφερόμενο, έκθεμα του Μουσείου Της Σελήνης.   














Λοιπόν: Να Προσέχετε, να είσαστε Καλά σε μέρη δροσερά.

Ένα κλικ μακριά η σύνθεση των  Gerry Rafferty και Joe Egan Stuck In The Middle With You” [1973], με την μπάντα Stealers Wheel, των δημιουργών. Εχθές το πρωτάκουσα, από το διαδικτυακό άλμπουμ “VA - 100 Greatest Songs From The Movies [2021]”, και μ’ άρεσε πολύ. Εσάς;


05/06/2022

2 σχόλια:

  1. Απόλαυσα ένα ακόμα εξαίρετο ταξίδι στην ιστορική Αθήνα, μέσα από τις δημοσιεύσεις σου, αγαπητέ φίλε. Εξαιρετικό. Καλή σου βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή