Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

0502. Μια F430 Στη Γειτονιά

Απογευματάκι Παρασκευής. Φεύγω από το γραφείο στις πέντε το απόγευμα και πηγαίνω στην Τ47. Βλέπω τη μητέρα και την αδελφή μου. Τηλεφωνώ στον Ι. να έρθει να με πάρει με το αυτοκίνητο. Έρχεται. “Έξω” μου λέει “βρίσκεται μια Ferrari”. Βγαίνουμε έξω.

 

Πραγματικά μια απαστράπτουσα Ferrari F430 Spider βρίσκεται έξω από το πατρικό. Χρώματος ανθρακί, ολοκαίνουργια, γυαλιστερή! Ο V8 κινητήρας της γουργουρίζει. Ο οδηγός της προσπαθεί να τη βάλλει στο γκαράζ της απέναντι διπλοκατοικίας. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο εξαιρετικά φαρδύ και χαμηλό. Τη φωτογραφίζω με το κινητό.

Ο γείτονας καθοδηγεί τον οδηγό για να μπει στο γκαράζ. Η ταπεινή, στενή, οδός Τ. και το αγροτικό που είναι παρκαρισμένο μπροστά στην Τ47 κάνουν τα πράγματα δύσκολα για το αυτοκίνητο των πολλών δεκάδων χιλιάδων Ευρώ.

Τη στιγμή που το αυτοκίνητο έχει μισομπεί με κλήση στην ράμπα του γκαράζ ακούγεται ένας ανατριχιαστικός θόρυβος. Το μπροστά δεξιά φτερό έχει βρει σε μια ζαρντινιέρα. “Όχι ρε γαμώτο!” αναφωνεί ο γείτονας και είμαι 100% μαζί του. Δεν έσπασε τίποτα αλλά το φτερό γρατζουνίστηκε εμφανώς (η “ζημιά” διακρίνεται στη φωτογραφία).


 

Στενοχωρήθηκα που έτσι άδοξα τραυματίστηκε το πανέμορφο αυτοκίνητο. Αισθάνθηκα τον πόνο του ιδιοκτήτη του. Και όχι γιατί ήταν Ferrari μόνο αλλά γιατί ήταν ολοκαίνουργιο και πανέμορφο. Από τα μικρά γεγονότα που σου χαλάνε τη διάθεση και τη μέρα. Τελικά η Ferrari έμεινε εκτός γκαράζ στο πεζοδρόμιο. Φεύγοντας είχα την ευκαιρία να τη φωτογραφίσω και πάλι. . .

Από τον δίσκο “Ο Σαμάνος” του Θανάση Παπακωνσταντίνου τραγούδι δεύτερο. “Attinse” με τον Διονύση Σαββόπουλο, βεβαίως.



28/07/2008

4 σχόλια:

  1. τι κρίμα και η ζημιά αξίζει σίγουρα πολλά μα πολλά Euro. Ferrari είναι αυτή, δε θα σε αφήσει να φύγεις χωρίς να της αδειάσεις το πορτοφόλι σου ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν λέω νοστιμούλα είναι αλλά δεν έχει πολύ χώρο. Εγώ χρειάζομαι απαραιτήτως άφθονο, πάντα τα αυτοκίνητα μου ήταν γιουσουρούμ από πράγματα. Τώρα δεν έχω και ησύχασααααα!
    Καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουπς, δεν είμαι η μόνη που με κυνηγάνε οι ..ζαρντινιέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά! Συμβαίνει και ... στα καλύτερα αυτοκίνητα.

    Να είσαστε και να περνάτε Καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή