Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

0475. Hondos Center [2]

Με μια μανία πιάνει καμιά φορά και πρέπει να το ομολογήσω. Αλλά όταν η προσφορά είναι προκλητική δεν βλέπω για πιο λόγο να αντιστέκεται κανείς. Κατεβαίνω, λοιπόν, το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Γλυφάδας και το εκεί “Hondos Center”. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Εγώ, ως συνήθως, κατεβαίνω αμέσως στο υπόγειο και το εκεί τμήμα των δίσκων.

Ένας κύριος, θα έλεγα συνομήλικός μου, μοιάζει να έχει προηγηθεί. Βρίσκεται μπροστά από τα “σταντ” των δίσκων που πωλούνται με έκπτωση και στα χέρια του κρατά ήδη μια μικρή στοίβα 8 – 10 δίσκων. “Τι κάνει ο Χριστιανός;” συλλογίζομαι “Γυρεύει μπελάδες με την κυρά του;”. Είναι γνωστό ότι τα καταστήματα Hondos έχουν μια αρκετά μεγάλη ποικιλία δίσκων με κόστος 4,90 Ευρώ ανά δίσκο ή, καλύτερα, ανά άλμπουμ μιας και υπάρχουν και κάποια διπλά.

Ο κύριος χρονοτριβεί και αρχίζει να με εκνευρίζει. Θέλω κι εγώ να ψάξω! Με τα πολλά πηγαίνει στο καλό, με τα CD να έχουν γίνει γύρω στα 15, και προσεγγίζω την περιοχή. Αρχίζω το ψάξιμο. Μετά από λίγο βρίσκομαι με 7 άλμπουμ στα χέρια. Έχω, εμπράκτως, δικαιολογήσει τον κύριο που προηγήθηκε. Πηγαίνω στο ταμείο. Πληρώνω. Κόστος; 20,93 ευρώ ή 2,99 ευρώ ανά άλμπουμ! Τι αγόρασα; Αφτά:

Δυόμισι Φόνοι Και Ένα Μπουλντόκ - Αφροδίτη Μάνου
Με Αέρα & Πνοή - Μαρία Ρεμπούτσικα
Δυνάμεις Του Αιγαίου - Δυνάμεις Του Αιγαίου
Εφ' Όλης Της Ύλης - Βαγγέλης Γερμανός
Μεγάλες Επιτυχίες - Γιάννης Κούτρας
Οι Ώρες - Γιάννης Πουλόπουλος και άλλοι
Πάλκο - Φατμέ

Είναι απλά τα πράγματα. Όταν βρίσκεις μπροστά σου κλασσικά άλμπουμ, όπως “Οι Ώρες” του Λίνου Κόκοτου, με 3 Ευρώ πρέπει ευθύς να υποκύψεις και να αγοράσεις. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.

Μιας και τα καταστήματα “Hondos” έχουν, από ότι γνωρίζω, ενιαία πολιτική τιμών για ρίξτε μια ματιά σ’ αυτό της γειτονιάς σας. Ή ελάτε και σε αυτό της Γλυφάδας να κάνετε και μια ωραία βόλτα. Και να μην ακούω αηδίες του τύπου “Τι μανία είναι αυτή να αγοράζεις τόσους δίσκους;”. Για τέτοιες περιπτώσεις θα το ξαναπώ:

“Δεν έχουμε πολλά πράγματα αλλά μικρά σπίτια!”.

Καλή Εβιδομάδα!


Από το άλμπουμ “Οι Ώρες” του Λίνου Κόκοτου ακούγεται το τραγούδι “Όσα Δεν Βάνει Ο Λογισμός”, σε στίχους Άκου Δασκαλόπουλου, με τον Γιάννη Πουλόπουλο.

 26/05/2008

4 σχόλια:

  1. τι να σχολιασω με τετοιο ακουσμα;
    οτι πηγα να γραψω, το εσβησα...
    ας ειναι ομως...
    μια καλημερα απλα ας πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κάνεις. Αυτοί οι Φατμέ πολύ με άρεσαν. Χρόνια έχω να τους ακούσω.
    Στείλε κανένα.
    Καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο τραγούδι, με στίχους και εξαιρετική μουσική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασιλική:

    Να είσαι Καλά :)

    ellinida:

    Πες ποιο θέλεις! Πιθανότατα το έχω!

    Katerina ante portas:

    Θα συμφωνήσω

    Καλό Απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή