Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

0399. Τι Δεν ή Chicky Chicky Boom Boom


Ξεκίνησα να γράψω για τις σχέσεις. Με πρόδωσε η διάθεσή μου και η έλλειψη χρόνου. Αλλιώς τα είχα σκεφτεί και τα είχα φιλοσοφήσει αλλιώς μου έβγαιναν στο πληκτρολόγιο. Το άφησα στην άκρη. Ίσως τη Δευτέρα.

Σκέφτηκα να γράψω για την κλασσική μουσική. Για το πρώτο έργο που αγόρασα, σε δίσκο βινιλίου, άκουσα και αγάπησα. Ένα έργο που τώρα που πληκτρολογώ ακούω και πάντοτε μου αρέσει και με συγκινεί. Σκανάρισα, λοιπόν, το εξώφυλλό του, σε δόσεις δύο, και άρχισα να, και πάλι, πληκτρολογώ. Κι αυτό δεν μου έβγαινε όπως θα το ήθελα. Το παράτησα. Ίσως την Τετάρτη.

Σκέφτηκα μια εγγραφή με θέμα “Εβδομάδα”. Στα χαρτιά του Αλοΐσιου όμως έχω βρει κάτι σχετικό. Ένα κείμενο στο οποίο μιλάει για ζητήματα ρυθμού και κανονικότητας στη ζωή. Ένα ενδιαφέρον, κατά τη γνώμη μου, κείμενο. Το ζήτημα είναι ότι δυσκολεύομαι να βγάλω τα γράμματά του και θέλει, απ’ ότι είδα, και ένα σχετικό ξεσκαρτάρισμα. Ο ρυθμός, λοιπόν, εκτόπισε την εβδομάδα. Ίσως την Παρασκευή.

Και τώρα; Τι γράφουμε τώρα; Μα αρκετά δεν γράψαμε ήδη; Αρκούν θαρρώ. Μη ξεχνάτε “Των φρονίμων ολίγα”!


Ακούγεται το δυσεύρετοChicky Chicky Boom Boomμε το συγκρότημα Willie and the Red Rubber Band. Το τραγούδι το έχω σε45άρι βινιλίου και στάθηκε αδύνατο να το βρω και να το “κατεβάσω” από το διαδίκτυο. Τελικά το “ανακάλυψα” στην εξαιρετική συλλογή “I Love Shake” του Compact Disc Club. Ζητούμενο παραμένει το να βρω και το τραγούδι της δεύτερης πλευράς, το μελωδικό “Mary Jane”. Προσπάθησα, βεβαίως, να το “μεταφέρω” στον Η/Υ αλλά, δυστυχώς, το δισκάκι είναι φθαρμένο και το αποτέλεσμα απογοητευτικό.

Καλό Σας ΠΣΚ.


23/11/2007

5 σχόλια:

  1. καλημερουδι αειποτακο!
    αρκει, θαρρω!
    καλο σας πσκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαστε πολύ καλή!

    ΚαληΗμέρα Σας και Καλό ΠΣΚ Σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα "συμμαθητη".
    τι θα γινει θα φτιαξουμε το "γερολυκοι" της Ηλιουπολης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί όχι; Αρκεί να μαζευτούμε περισσότεροι από τρεις (που είμαστε μέχρι τώρα).

    ΚαληΗμέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εψαχνα μία φωτό των red rubber band και τυχαία έπεσα σε αυτό εδώ το blog. Διάβασα την ιστορία του φίλου με το 45άρι, το chicky chiky boom boom, και θυμήθηκα την πανομοιότυπη με τη δική μου ιστορία σε σχέση με αυτό το δισκάκι !! Απο ότι είδα το σχόλιο του φίλου γράφτηκε προ 4ετίας. Εδώ θυμίζει το πράγμα κάτι απο το ...μπουκάλι με την περγαμηνή που το ρίχνουμε στη θάλασσα και ...όπου πάει και όποιος και όποτε το βρει. Φίλε μου βρήκα το "μπουκάλι" σου σε μιά "ακτή" του google και νά λοιπόν που η ...συμπαντική συνομοσία, ΠΕΤΥΧΕ !!!! Λίγη ώρα αφού και εάν διαβάσεις την απάντησή μου, το Mary Jane θα βρίσκεται ανεβασμένο στον "ουρανό" του youtube.

    ΑπάντησηΔιαγραφή