Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

0313. Αλφαβήτα

 

Ο γ οδηγούσε. Στη θέση του συνοδηγού καθότανε η β. Στο πίσω κάθισμα, και στο κέντρο, η α. Ο γ ήθελε την α. Βρέθηκε να έχει σχέσεις με την β. Η α και η β ήταν φίλες. Όταν ο γ πρωτοαντίκρισε την α η καρδιά του σκίρτησε. Την ήθελε. Την διεκδίκησε. Εκείνη αδιαφόρησε. Ο γ άρεσε πολύ στη β. Η α της τον “χάρισε”. Τον έσπρωξε στην αγκαλιά της. Όλοι έλεγαν ότι η β ήταν πιο όμορφη από την α.

Ο γ οδηγούσε και στον καθρέφτη κοιτούσε την α. Η παρουσία της β δίπλα του τον εκνεύριζε. Στη ματιά της α έβλεπε σπίθες ειρωνείας. Σαν να του έλεγε: “Τσίμπησες σαν χάνος. Σου πέταξα το δόλωμα και σκοτώθηκες να κοιμηθείς με την β. Λούσου την τώρα!”.

Μέρες μετά που κοιμήθηκε με την β ο γ έμαθε ότι η α είχε σχέσεις με τον δ. Του το είχαν αποκρύψει. Τον γνώρισε. Ήταν μια χαρά παιδί και έμοιαζε πολύ ερωτευμένος με την α. Η α ήταν συγκρατημένη.

Η β δεν είχε κανένα φανερό ελάττωμα. Ήταν χαρά Θεού. Η α είχε. Ήταν μονίμως σκυθρωπή. Ειρωνευότανε. Ήταν σκληρή δίχως να χρειάζεται. Δεν ανοιγότανε καθόλου και σε κανένα. Ήταν ξινή, ψυχρή, απροσπέλαστη. Ακριβώς ο τύπος που θα μπορούσε να γοητεύσει τον γ. Τον γ που είχε την θεωρία ότι τέτοιες συμπεριφορές εμφάνιζαν υπερευαίσθητα άτομα προκειμένου να αμυνθούν και να επιβιώσουν.

Παρακολουθούσε, λοιπόν, προσεκτικά την α. Το τι έλεγε και πως το έλεγε, το τι κοιτούσε και πως το κοιτούσε. Πως αντιδρούσε. Έτσι την “έπιασε”. Έπιασε το τρυφερό της βλέμμα απέναντι σε γέρους και παιδιά. Έπιασε τα δάκρυα της σε σκοτεινές κινηματογραφικές αίθουσες. Έπιασε το βλέμμα της ονειροπόλο να χάνεται. Έπιασε την αστραπή στη ματιά της για τις μικρές περιποιήσεις του.

Προσπάθησε να μάθει περισσότερα για την α και τη ζωή της. Τίποτα. Κανένας από την παρέα δεν γνώριζε κάτι σημαντικό. Πείσμωσε. Άρχισε να την ρωτάει απροκάλυπτα. Εισέπραξε ειρωνεία και σιωπή. Τσακωθήκανε. Η β δυσανασχετούσε. Ο γ πνιγότανε. Η α αδιαφορούσε.

Μετά από δυο μήνες ο γ διέλυσε τη σχέση του με την β. Η β πληγώθηκε. Ο γ εξαφανίστηκε. Τρεις μήνες μετά έμαθε από την ε ότι η α χώρισε με τον δ. Έμαθε ακόμα ότι α και β είχαν διακόψει κάθε σχέση και ότι δεν μιλιόντουσαν καν.

Πέρασε ένας χρόνος. Ένα απόγευμα ο γ συνάντησε τυχαία την α. Μιλήσανε. Η α είχε αλλάξει. Τρυφερή, ευπροσήγορη, συναινετική. Κρατήσανε επαφή. Ο γ έμαθε αυτά που ήθελε. Είχε υποθέσει σωστά. Η θεωρία του ίσχυε. Του είπε ότι κι εκείνης της άρεσε από την πρώτη στιγμή. Ότι δεν γνώριζε πώς να χειριστεί τα αισθήματά της. Υπήρχε ο δ που πίεζε και η β που είχε δηλώσει, από την πρώτη στιγμή, ξετρελαμένη μαζί του. Ότι η γενικότερη στάση του την είχε βοηθήσει στο να κατανοήσει και να αναθεωρήσει.

Αρχίσανε να βγαίνουνε. Τους πήρε δυο μήνες για να γίνουνε ζευγάρι. Ένα χρόνο για να συζήσουνε. Τρία χρόνια μέχρι να έλθει το πρώτο τους παιδί.


Ακούμε το θέμα από την ταινία Love Story του Francis Lai. Τραγούδι και πάλι χαρισμένο από τη Νικολέττα την οποία, και από αυτή τη θέση, ευχαριστώ.

07/05/2007

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα... να γίνω εγώ τώρα η κυνική; Να μην γίνω..
    Και στα πόσα χώρισαν;


    Sorry,αλλά με έπιασες σε κακή στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα

    Δεν αρκεί να δείχνει κανείς "κυνικός" πρέπει και να το έχει. . .

    Εύχομαι η κακή στιγμή ταχύτατα να πάει στο καλό. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. me tetoia mousiki epilogi na prostatevei to simerino trifero post sas emeis oi anagnostes menoume afonoi...kali tixi ston gamma kai stin alfa mesa apo tin kardia mou...
    kalimera kai kali evdomatha...

    mipos diakrino simberifora paromoia me aftis tis alfa sto sxoleio tis Vista mas?
    Na eiste panda kala

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρειάζεται και το happy end πού και πού! Τρυφερή ιστορία, Αείποτε. Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπερδεύτηκα λίγο , αλλά δεν πειράζει, άμα μεγαλώσω θα καταλάβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ανικανοποίητο είναι γοητευτικό το πραγματοποίησιμο και το εφικτό είναι ερωτικό. Σ'ευχαριστώ για την ιστορία. Είναι πολύ καλή που είναι αληθινή. Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά όμως και πριν προλάβει να τελειώσει το αλφάβητο τα κατάφεραν. Πες μου όμως ότι ξαναμάθαμε τα πρώτα γράμματα για μία αυτοβιογραφική κατάσταση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πω την αλήθεια μου με μπέρδεψαν λίγο τα γράμματα. Ετσι επικεντρώθην στο να ακούω το τραγούδι. Αυτή πεθαίνει στο τέλος ε ... για την ταινία λέω.
    Μόνο έτσι διαρκούν οι αγάπες. :PPP
    Είμαι σε κυνικό mood. :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μια ματια λιγο περα απο την δικη της... αυτο χρειαζοταν...

    αυτο λεγεται αγαπη ή μου φαινεται;
    :'(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kale mas aeipote beno sto blog sou ksana kai ksana gia na akouso afto to omorfo mousiko komati soundrack, apo mia apo tis pio omorfes kai triferes istories agapis...pou eida pote ston kinimatographo...to telos tis den mou arese katholou, parola afta i tainia afti tote pou tin eixa protodei mou edeixne pos oi anthropoi borousan na aisthanonde o enas gia ton allon se mia sxesi agapis...
    Sas efxaristo poli,
    na eiste kala

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. propetis:

    Ευχαριστώ, για πολλοστή φορά για τα καλά σας λόγια. Το είδος της α δεν είναι ένα είδος που σπανίζει. Όπως και του γ, ίσως.

    Όσον αφορά τις μουσικές επιλογές τώρα να επισημάνω ότι με Ctrl + End [ταυτόχρονο πάτημα των δύο πλήκτρων] μεταφερόμαστε στο τέλος των εγγραφών όπου και εμφανίζεται το χειριστήριο αναπαραγωγής της μουσικής. Από εκεί μπορούμε να επαναλάβουμε το κομμάτι, όσες φορές θέλουμε, πατώντας το play η και να αυξομειώσουμε την ένταση της μουσικής. Η προεπιλογή είναι να ακούγεται το κομμάτι μια φορά μόνο.

    Υπάρχουν όμως και καλύτερα νέα. Υπάρχει τρόπος να αποθηκεύσει κανείς το κομμάτι στον Η/Υ του. Τον τρόπο τον επισήμανε η αγαπητή Vista και έχει ως εξής:

    Α. Mozzila FireFox

    Από την ενότητα “Προβολή”, στο πάνω αριστερά μέρος της οθόνης, επιλέγουμε “Κώδικας Σελίδας” [συντόμευση: Ctrl+U]. Πέντε – έξη γραμμές πριν το τέλος του αρχείου που εμφανίζεται υπάρχει, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μια γραμμή η οποία μεταξύ άλλων περιέχει και την διεύθυνση που βρίσκεται υποθηκευμένο το αρχείο mp3:

    . . .http://www.fileden.com/files/2006/8/1/149887/SOTIRIA.mp3. . .

    [Την κάθε φορά το μόνο που αλλάζει είναι ο τίτλος του τραγουδιού και τίποτα άλλο].

    Από την γραμμή αυτή αντιγράφουμε το τμήμα:

    http://www.fileden.com/files/2006/8/1/149887/SOTIRIA.mp3

    και επισκεπτόμαστε την συγκεκριμένη διεύθυνση σ’ ένα νέο παράθυρο του FireFox [χρησιμοποιώντας Copy – Paste].

    Με το που θα πάμε στην συγκεκριμένη διεύθυνση εμφανίζεται το γνωστό χειριστήριο
    αναπαραγωγής της μουσικής και το κομμάτι αρχίζει να παίζεται.

    Πηγαίνουμε στην ενότητα “Αρχείο”, στο πάνω αριστερά μέρος της οθόνης, επιλέγουμε “Αποθήκευση Ως” [συντόμευση: Ctrl+S] και έχουμε την δυνατότητα να αποθηκεύσουμε το αρχείο mp3 με όποιο όνομα θέλουμε σε όποιο φάκελο του Η/Υ μας θέλουμε.

    Β. Internet Explorer

    Από την ενότητα “Σελίδα”, στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης, επιλέγουμε “Προβολή Προέλευσης”. Σε ένα καινούργιο παράθυρο, με όνομα “Σημειωματάριο”
    , προβάλλεται ο πηγαίος κώδικας. Και πάλι πέντε – έξη γραμμές πριν το τέλος του αρχείου που εμφανίζεται υπάρχει, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μια γραμμή η οποία μεταξύ άλλων περιέχει και την διεύθυνση που βρίσκεται υποθηκευμένο το αρχείο mp3:

    . . .http://www.fileden.com/files/2006/8/1/149887/SOTIRIA.mp3. . .

    Από την γραμμή αυτή αντιγράφουμε το τμήμα:

    http://www.fileden.com/files/2006/8/1/149887/SOTIRIA.mp3

    και επισκεπτόμαστε την συγκεκριμένη διεύθυνση σ’ ένα νέο παράθυρο του Internet Explorer [χρησιμοποιώντας Copy – Paste].

    Με το που θα πάμε στην συγκεκριμένη διεύθυνση εμφανίζεται o Windows Media Player και αρχίζει η αναπαραγωγή του κομματιού.

    Κάνοντας δεξί κλικ πάνω στην επικεφαλίδα Windows Media Player, στο πάνω αριστερά μέρος της οθόνης, και επιλέγοντας “ Αρχείο ” και στη συνέχεια “Αποθήκευση ως” έχουμε και πάλι την δυνατότητα να αποθηκεύσουμε το αρχείο mp3 με όποιο όνομα θέλουμε σε όποιο φάκελο του Η/Υ μας θέλουμε.

    Ελπίζω οι πληροφορίες αυτές να φανούν χρήσιμες και σε άλλους επισκέπτες και να επισημάνω ότι με κάθε νέα εγγραφή υπάρχει καινούργιο τραγούδι και δεν υπάρχει δυνατότητα να ακούσει κανείς τα παλαιότερα.

    renata:

    Χρειάζεται ένα τελικό happy end αλλά και τα επιμέρους καλά είναι. Ευχαριστώ πολύ.

    An-Lu:

    Με στεναχωρήτε. Μόνο πέντε γραμματάκια χρησιμοποίησα. Κάντε μια ακόμα προσπάθεια μικρή. . .

    Agadir:

    Δίχως να θέλω να γίνω δυσάρεστος οφείλω να ομολογήσω ότι, εξ’ όσων γνωρίζω, η ιστορία δεν είναι αληθινή, με την έννοια του γνωστού και πραγματικού. Κι εγώ ευχαριστώ για την επίσκεψη.

    ο δείμος του πολίτη:

    Είμαι τεμπελάκος τελικά. Έκανα τη σκέψη να χρησιμοποιήσω και τα 24 γράμματα του αλφαβήτου. Όμως θα προέκυπτε ένα κείμενο εκτός μέτρου, για τον συγγραφέα και ίσως το μέσο, και αναθεώρησα. Ευτυχώς γιατί η An-Lu, η Ελληνίδα και πολλοί άλλοι, θαρρώ, θα με “μισούσαν”. . . Α, και η κατάσταση δεν είναι αυτοβιογραφική [και όχι ότι δεν μου αρέσουν οι ξινές. . .].

    ellinida:

    Αχ, βρε κορίτσια πόσο εύκολα μπερδευόσαστε. . . Ναι, στο τέλος πεθαίνει [άμα σε κοντράρει ο σεναριογράφος άστα να πάνε. . .].
    Ελπίζω η κυνική διάθεση να παρήλθε για καλό δικό σας και των γύρω σας.
    :)))

    Βασιλική:

    Είναι οι στιγμές και η μυσιτήρια λειτουργία τους. Το έξω και το μέσα. Ένας που θέλει και ένας που μπορεί. Και τέτοια άλλα ζεύγη πολλά.
    :'(


    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή