Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2006

0217. Love is Blind [ΝΚ]

Το τραγούδι που ακούγεται είναι από το άλμπουμ Up 'Til Now, του 1992, της Janis Ian και συγκεκριμένα το Love is Blind.

Τώρα το κατά πόσο ο έρωτας είναι τυφλός, ή κουφός ή χωλός, είναι ένα ερώτημα που, προφανώς, θα πρέπει να απαντηθεί για συγκεκριμένη σχέση και, ακόμα για, συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Θεωρώ, πάντως, ότι δεν είναι απαραιτήτως κακό το να υπάρχουν και κάποιοι έρωτες δίχως ανταπόκριση στη ζωή μας. Μας βοηθούν, πιστεύω, να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και μας προετοιμάζουν για μια πιο ουσιαστική αντιμετώπιση και συμμετοχή στην επόμενη σχέση. . .



02/10/2006

4 σχόλια:

  1. "αυτη ειναι η συμβουλη που θελω να σου δωσω: εχουμε παντα δικιο, αλλα μερικες φορες και λιγο αδικο... δεν ειναι κακο ναχουμε αδικο! αυτο σημαινει πως η ζωη ειναι πιο συναρπαστικη απο αυτο που νομιζουμε..!"
    δεν ειναι δικο μου
    ειναι το τελος ενος απιθανου μονολογου του πρωταγωνιστη στο: δυο ρηγαδες για μια νταμα"
    (αν απεδωσα το ολον με ακριβεια :) )

    μη εκπληρωση του ποθουμενου δε σημαινει κατ' αναγκη αποτυχια, νομιζω
    δεν διακρινεται ευκολα παρα μονο οταν εχεις απομακρυνθει χρονικα απο τα γεγονοτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κάποιος έχει, ή νομίζει ότι έχει, πάντοτε δίκιο θα πρέπει να το ερευνήσει πολύ σοβαρά! Η μη εκπλήρωση του ποθούμενου, εφ' όσον είναι "των δυνατοτήτων εντός", αποτελεί, βεβαίως, αποτυχία. Αλλά, και ευτυχώς, είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τις υπάρχουσες, αποτυχίες, για να αποφύγουμε, κατά το δυνατό, τις μελλούμενες. Τα όρια επιτυχίας / αποτυχίας, από την άλλη, είναι πολλές φορές δυσδιάκριτα και βεβαίως απαιτείται χρόνος για να, πολλές και πάλι φορές, ξεκαθαρίσουν. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί όταν είμαστε θύματα, ο έρωτας είναι στοχαστική εξίσωση, ενώ όταν είμαστε θύτες ξαναγυρνάμε στο 1+1=2;
    Μια απάντηση είναι: για να δημιουργούνται όμορφα τραγούδια σαν κι αυτό της Ian.
    Άντε και Καλό Μήνα
    :Ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να ήτανε εξίσωση, στοχαστική ή άλλη. Θαρρώ ότι μάλλον για ανίσωση πρόκειται με λύσεις σε περιοχή τιμών. Όπου, αν εφόσον και για όσο, έχουμε "=" παραμονεύει και η ευτυχία ή, για να μη τον έρωτα αδικούμε, τα μέγιστά της. Από την άλλη, βεβαίως, τρέχα γύρευε τι εστί έρως και ευτυχία και ζωή, εν κατακλείδι. Το "για να δημιουργούνται όμορφα τραγούδια", πάντως, ισχύει ακέραιο.

    Καλημέρα και Καλό Μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή