Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

1320. Μπερζέρα


Τ47, γραφείο. Ανάμεσα σε γραφείο και βιβλιοθήκες δύο μια πολυθρόνα. Μπερζέρα. Όλα από τη Neoset και ανεβασμένα από το υπόγειο. Μπερζέρα, λοιπόν. Για διάβασμα θέση αγαπημένη. Διαβάζω. Στα αριστερά μου οι βιβλιοθήκες. Λίγο πιο κάτω από το ύψος των ματιών το δεύτερο των, δίδυμων, βιβλιοθηκών ράφι. Τέσσερα Lego οχήματα πυροσβεστικά. Το κόκκινο κυριαρχεί. Μετά, μισός Boba Fett, ένα σκιάχτρο, μία μπετονιέρα. Στη ράφι της δεύτερης βιβλιοθήκης (και) τα επτά Lego Speed Champions του 2020. Το άσπρο και κίτρινο του πίσω μέρους του Audi Sport Quattro S1. Διαβάζω. Σηκώνω το βλέμμα. Lego Ducati Panigale. Κόκκινη. Πανέμορφη. Δίπλα της ένα πασχαλιάτικος λαγός. Στο ίδιο επίπεδο, και πριν την Panigale, ο Πλούτο, ο Γκούφη και ο Ντόναλντ. Στo από πάνω ράφι δεκάδες Lego BrickHeadz. Στο αντίστοιχο διπλανό του δεκάδες Lego Speed Champions. Διαβάζω. Στρέφω αριστερά, χαμηλώνω το βλέμμα. Στα χαμηλότερα των βιβλιοθηκών ράφια δεκάδες φιγούρες Playmobil. Ρωμαίοι λεγεωνάριοι, ιππότες, τενίστες, μάγειροι, νεράιδες, μάγοι, πολεμιστές και να φανταστείτε μπορείτε ό,τι. Διαβάζω. Δεξιά το γραφείο. Αριστερά δύο βιβλιοθήκες γεμάτες βιβλία, βεβαίως, Lego, κυρίως, Playmobil. Η χαρά του παιδιού. Αγαπημένη θέση. Διαβάζω. Ξεκουράζω το βλέμμα. Πυροσβεστικά, Panigale, Αudi, Ρωμαίοι, ιππότες και άλλα πολλά. Στη μπερζέρα.



Να προσέχετε, να έχετε. Να είσαστε Καλά.

Ένα κλικ μακριά η Δήμητρα Μαστορίδου στο τραγούδι «Σαν Παιδί», σε δικούς της στίχους και μουσική, από το άλμπουμ «Καινούργιο σπίτι»[2007]: 



19/12/2020

10 σχόλια:

  1. Πωπωπω με τρελαίνεις τώρα, το ξέρεις έτσι; Παίζεις τώρα με το μάτι και το μυαλό μου! Λατρεύω τέτοιους χώρους να το ξέρεις. Έπιπλα ατμοσφαιρικά με δική τους προσωπικότητα. Χώρος ανάγνωσης, περισυλλογής. Έπιπλο-βιβλιοθήκη με βιβλία και τα έργα σου. Τα είδα όλα αναλυτικά. Και τα χάρηκα αγαπητέ φίλε. Να τα χαίρεσαι.
    Καλές γιορτές να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννη,

      Πραγματικά είναι ιδιαίτερος ο χώρος και αγαπημένος. Είναι πολλά τα σημεία που ξεκουράζεται η ματιά. Από τις ράχες των βιβλίων μέχρι τα συναρμολογημένα από τα χέρια μου Lego και την ποικιλία που έχουν οι δεκάδες φιγούρες Playmobil.

      Χαίρομαι που όλα αυτά τα χάρηκες και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια.

      Να είσαι Καλά Γιάννη :)

      Διαγραφή
  2. Μαζί με Πλούτο, Γκούφη, Ντόναλντ, Ρωμαίους λεγεωνάριους, ιππότες, τενίστες, μαγείρους, νεράιδες, μάγους και πολεμιστές δεν πλήττεις ποτέ και με τόσα βιβλία έχεις μια άριστη παρέα!
    Τι ωραία στη μπερζέρα!

    Καλό Σαββατοκύριακο εξάδελφε!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου εξαδέλφη,

      Γεγονός. Αυτή η γωνιά η αγαπημένη δρα αποτελεσματικά της θλίψης κατά.

      Να είσαστε όλοι Καλά :)

      Διαγραφή
  3. Καταπληκτική η περιγραφή σας!Υπέροχος χώρος για διάβασμα, η περιβάλλουσα ατμόσφαιρα συγκινεί...μεταξύ μας , σας ταιριάζει, παιδί είστε κι εσείς, τόσα παιχνίδια είναι αναγκαία και ικανά!Καλές γιορτές!!Θα μιλήσουμε για ευχές..
    Υ.γ.Δεν γνώριζα ότι ο πασχαλινος λαγός μένει όλο το χρόνο στη θέση του!και γιατί τότε δεν ισχύει το ίδιο με τον Άγιο Βασίλη ας πούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Χαρά,

      Μερικές φορές, ακόμα και οι πέντε, μόλις, εγγραφές τον μήνα, δεν ανεβαίνουν με όση ευκολία θα ήθελα. Την σκέψη για την συγκεκριμένη εγγραφή την έκανα μέρες πριν. Το στριφογύρισα στο μυαλό μου, την έγραψα, την ανέβασα. Παιδί σίγουρα δεν είμαι, αλλά η χαρά μου με τα τοιαύτα, Lego, Cobi, Playmobil, μάλλον είναι συγκρίσιμη με την των και ηλικιακά παιδιών αντίστοιχη. Ο πασχαλινός λαγός ίσως αποτελεί, κυρίως τις μέρες αυτές, μια μικρή παραφωνία αλλά πώς να τον ξεσπιτώσω; Άσε που είναι και χαριτωμένος. . .

      Να είσαστε όλοι Καλά :)

      Διαγραφή
  4. Θαλπωρή! Επιβάλλεται ένας τέτοιος προσωπικός χώρος όπως επιβάλλεται ο καθένας μας να περιβάλλεται από τα όσα αγαπάει, παιχνίδια και άλλα.

    Καλή Κυριακή αείποτε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπερζέρα! Αγαπημένη θέση κι όταν μάλιστα περιβάλλεσαι από βιβλία που αγαπάς κι έχεις τις συλλογές σου να ξεκουράζεται το μάτι, τότε έχεις φτιάξει έναν όμορφο κόσμο ολόδικό σου! Απόλαυση!!!
    Καλές γιορτές με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερώτηση: αν θελήσεις να πάρεις ένα βιβλίο με τόσες μινιατούρες συλλεκτικές που έχεις μπροστά, τι κάνεις; Τις βγάζεις από μπροστά ή λες ''άστο αργότερα'';

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Anna Flo,

      Αισθάνομαι όντως ευτυχής και τυχερός που έχω στη διάθεσή μου το γραφείο αυτό στην Τ47. Το αγαπώ, το φροντίζω, το σέβομαι.

      Πραγματικά κάποιες φορές χρειάζομαι και κάποιο βιβλίο από τις συγκεκριμένες βιβλιοθήκες. Ευτυχώς έχω την υπομονή να αφαιρέσω ένα ένα τα εμπόδια και στη συνέχεια να αποκαταστήσω, ομοίως προσεκτικά, την τάξη. Το δυσκολότερο είναι με τα βιβλία στο χαμηλότερο ράφι και την πυκνή τάξη Playmobil που βρίσκεται μπροστά τους.

      Καλές γιορτές και από εμένα με Υγεία και συμπαραστάτες της Υπομονή, Προσοχή και Τύχη Αγαθή :)

      Διαγραφή