Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

1203. LEGO SPEED CHAMPIONS 2019


Κάθε χρόνο η LEGO ανακοινώνει την κυκλοφορία καινούργιων κουτιών / μοντέλων και, παράλληλα, καταργεί κάποια άλλα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από την μία κάποια μοντέλα της, που καταργούνται, να χαρακτηρίζονται ως συλλεκτικά και από την άλλη να δημιουργείται, για αυτά, μια «παράλληλη» και ανθούσα αγορά. Υπάρχουν πολλοί, στο εξωτερικό κυρίως, οι οποίοι αγοράζουν κουτιά της LEGO και τα διατηρούν κλειστά προκειμένου να τα μεταπωλήσουν, σε αυτή την παράλληλη αγορά, με σημαντικό κέρδος.

Μια γεύση της κατάστασης αυτής πήρα όταν αναζήτησα το  μοντέλο της LaFerrari (κουτί 79899) το οποίο κυκλοφόρησε το 2015 με λιανική τιμή 18 €. Από κατάστημα της Γλυφάδας πήρα προσφορά, για σφραγισμένο το κουτί 79899, ύψους 98 €. Δεν προχώρησα στην αγορά γιατί το κόστος υπερέβαινε το συλλεκτικό μου πάθος! Είμαι, ωστόσο, πρόθυμος να το πράξω μόλις κερδίσω ένα σημαντικό ποσό π.χ. στο Joker, το οποίο δεν παίζω!

Συμπέρασμα: Για να αποφύγεις καταστάσεις σαν την προηγούμενη καλό είναι να παρακολουθείς την κανονική αγορά και να αγοράζεις τα κουτιά σου στην ώρα τους!

Με το σκεπτικό αυτό αναζήτησα τα κουτιά Speed Champions της Lego για το 2019. Βρήκα τα, που ακολουθούν, πέντε:

·     Ferrari F40 Competizione (75890)
·     Chevrolet Camaro ZL1 Race Car (75891)

·     McLaren Senna (75892)

·     2018 Dodge Challenger SRT Demon and 1970 Dodge Charger R/T (75893)
·     1967 Mini Cooper S Rally and 2018 MINI John Cooper Works Buggy (75894)

Συνολικά, δηλαδή, επτά (7) καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων.

Για να είμαι ειλικρινής τα μοντέλα αυτά περίμενα να εμφανιστούν στα τέλη του Γενάρη. Υπολόγιζα χωρίς τον «Μουστάκα»! Μικρή έρευνα στο διαδίκτυο αποκάλυψε ότι, από τα τέλη του Δεκέμβρη ίσως, υπήρχαν στα καταστήματά του τα τρία από τα πέντε. Τα 75891, 75893 και 75894. Ενθουσιάστηκα!

Την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019, που κατέβηκα στην Αθήνα είχα προγραμματίσει και μία επίσκεψη στο κατάστημα «Μουστάκα» της Πλατείας Μοναστηρακίου. Ήθελα να αγοράσω το κουτί (75891), με την μπλε Chevrolet Camaro ZL1, η οποία μου είχε φανεί ελκυστική. Από την άλλη κράταγα και μικρό καλάθι γιατί, μέρες που ήταν, πολλά μπορούσαν να έχουν εξαντληθεί ή να μην έχουν φτάσει!

Σαν να το ήξερα. Όταν πήγα στο κατάστημα η μπλε Camaro δεν υπήρχε! Το μόνο που υπήρχε ήταν τρία, τέσσερα κουτιά με τις Dodge Challenger SRT (2018) και Charger R/T (1970). Συμβιβάστηκα! Τι σήμερα, τι αύριο τι τώρα; Όταν βγήκα κρατούσα σακούλα πλαστική, κόστους 0,09 €, με εντός της το κουτί των Dodge . . . και δύο κουτιά Lego BrickHeadz (“Chewbacca” (41609) και “Cyborg” (41601))!

Το, κατά «Μουστάκα», κόστος των Dodge στα 52,99 €. Για το ίδιο κουτί στις ΗΠΑ το κόστος στα 29,99 $ ή, με ισοτιμία 1 $ = 0,8741 €, στα 26,21 €. Δηλαδή, μισοτιμής! Κάτι, λοιπόν, στο Ελλάντα, δεν πάει καλά με τις τιμές των κουτιών της Lego. . .

Συναρμολογώντας την Dodge Charger R/T (1970) αντιμετώπισα και το πρώτο (μου) πρόβλημα με τα αυτοκόλλητα της Lego. Συγκεκριμένα προσπαθώντας να αφαιρέσω ένα κακοτοποθετημένο τέτοιο στο πίσω δεξιά φτερό της Charger κατάφερα να αποκολλήσω το φιλμ που το κάλυπτε. Ευτυχώς το αντιλήφθηκα εγκαίρως και σταμάτησα. Την μικροζημιά, πάντως, την έκανα!  Γενική παρατήρηση: η φωτογράφιση των μοντέλων αποκαλύπτει, συνήθως, όλα τα κακοτοποθετημένα αυτοκόλλητα!

Ακολουθούν οι . . . αναμενόμενες των Dodge φωτογραφίες:














ΚΑΛΟ 2019!


Ένα κλικ μακριά Elvis Presley και, όντως, She’s Not You (τραγούδι των Doc Pomus και Leiber and Stoller):


07/01/2019

2 σχόλια:

  1. Φοβερά κατατοπιστική, λεπτομερειακή, κοστολογικά αναλυτική, φωτογραφικά υπέροχη περιγραφή της διαδικασίας συναρμολόγησης από το μηδέν κυριολεκτικά! Πείτε μας κι άλλα όμως...π.χ. σχετικά με την αναζήτηση αυτών, από που ξεκινά, από τη συναισθηματική ανάγκη δημιουργίας, ή ξεφεύγει από τα όρια του τρέχοντος e-ημερολογίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ, Χαρά! "Συναισθηματική ανάγκη". Λες; "Ανάγκη", πάντως, σίγουρα. Ίσως γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα χέρια μου. Ίσως γιατί μικρός δεν είχα αρκετά παιχνίδια. Ίσως γιατί κάπως πρέπει να κανείς αντιμετωπίζει την μοναξιά (του). Ίσως γιατί μου αρέσει να την κάθε φορά διαπιστώνω ότι ένας σωρός από τουβλάκια μπορεί με συγκεκριμένο τρόπο να αποκτήσει σχήμα και μορφή. Επειδή μου αρέσει να τα βλέπω στην βιτρίνα τους. Επειδή τις συλλογές όμοιων πραγμάτων αγαπώ. Επειδή καφές και τούβλα έχει αποδειχθεί ότι θαυμάσια συνδυάζονται. Επειδή ηλικιακά, οικονομικά, τεχνικά μπορώ! Αφτα και Καλό Γλυκό Σου Βράδυ:

      Διαγραφή