Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

1204. «Η Σκιά του Ανέμου»


Άργησα. Το διάβασα. Γέλασα. Συγκινήθηκα. Έκλαψα. Απόλαυσα. Όσοι αγαπάτε τη ζωή, την αγάπη, τον έρωτα, τους ανθρώπους. Αναζητείστε το. Διαβάστε το. Θυμηθείτε με.

Κάρλος Ρουίθ Θαφόν «Η Σκιά του Ανέμου», Ψυχογιός, Δωδέκατη Ανατύπωση: Μάιος 2018, ISBN: 978-960-496-781-0, Μετάφραση: Βασιλική Κνήτου, Σελίδες 615.

Αντιγράφω από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«Κρυμμένο στην καρδιά της παλιάς πόλης της Βαρκελώνης βρίσκεται το Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων, μια λαβυρινθώδης βιβλιοθήκη με ξεχασμένους τίτλους που δεν εκδίδονται πια. Σ' αυτή τη βιβλιοθήκη οδηγείται από τον πατέρα του ο δεκάχρονος Ντανιέλ για να επιλέξει ένα βιβλίο από τα ράφια. Διαλέγει τη "Σκιά του ανέμου" του Χουλιάν Καράξ. Καθώς ο Ντανιέλ μεγαλώνει, διάφοροι άνθρωποι φαίνεται να ενδιαφέρονται για το εύρημά του. Μια νύχτα, ενώ περιπλανιέται στους δρόμους, τον πλησιάζει μια φιγούρα που του θυμίζει έναν ήρωα από τη "Σκιά του ανέμου". Ο άντρας αυτός προσπαθεί να εντοπίσει όλα τα έργα του Καράξ για να τα κάψει. Αυτό που αρχίζει ως μια υπόθεση λογοτεχνικής περιέργειας εξελίσσεται σε έναν αγώνα για την ανακάλυψη της αλήθειας πίσω από τη ζωή και το θάνατο του Χουλιάν Καράξ.
Ένα βιβλίο-σταθμός, μια γοητευτική εξερεύνηση της εμμονής στη λογοτεχνία και στον έρωτα.
»



Ένα κλικ μακριά η Dana Gillespie στο εξαιρετικό Where Blue Begins” (1991) [μουσική:  Mike Vernon και Mo Witham – στίχοι: Dana Gillespie, David Molin]:



12/01/2019

4 σχόλια:

  1. Ααα! μα πρέπει να διαβάσετε και τα άλλα τρία, μιας και πρόκειται για τετραλογία. Προσωπικά αγάπησα περισσότερο το τέταρτο, πραγματικά τεράστιο έργο, αλλά το κάθε ένα τους είναι ξεχωριστό.
    Οι Ισπανοί εδώ και μερικά χρόνια έχουν μια εξαιρετική λογοτεχνική παρουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Σε λίγο θα περάσω στην πολυθρόνα απέναντι και θα ξεκινήσω "Το Παιχνίδι του Αγγέλου". Θα ακολουθήσουν και τα άλλα βιβλία της σειράς σύμφωνα με τη σειρά που εμφανίζονται στην τελευταία φωτογραφία της εγγραφής (φωτογραφία από τη βιβλιοθήκη μου). Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, να είσαστε Καλά!

      Διαγραφή
  2. Ω! Μοιάζει πολύ ενδιαφέρον!
    Μιλ μερσί δια την πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το βρήκα εξαιρετικό! Άρχισα, εχθές, το δεύτερο της σειράς ("Το Παιχνίδι του Αγγέλου". Μοιάζει και αυτό καλό. Για να δούμε. . . Καλό, βράδσυ, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή