Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

1298. Yoda

Το διαδίκτυο είναι ο παράδεισος της πληροφορίας. Σε αυτό θα βρεις όσα ζητάς, και όσα δεν ζητάς ομοίως, για καλό ή για κακό. Από το διαδίκτυο, λοιπόν, πληροφορήθηκα την ύπαρξη του κουτιού 75255 της Lego, από τη σειρά της "Star Wars". Ποιο το περιεχόμενο του κουτιού; Χίλια επτακόσια εβδομήντα ένα (1721) τουβλάκια για την κατασκευή μιας φιγούρας του Yoda, ενός χαρακτήρα της σειράς ταινιών "Star Wars" με πρώτη εμφάνισή του στην ταινία "The Empire Strikes Back", του 1980.










Το κόστος του κουτιού, στον επίσημο της Lego ιστότοπο, 129,99 €. Αρκετά υψηλό, θα έλεγα. Το κράτησα, λοιπόν, στα υπόψη και περίμενα την, διαδικτυακή πάντα, ευκαιρία να το προμηθευτώ με μία ικανοποιητική έκπτωση. Η ευκαιρία μου δόθηκε από τον ιστότοπο "Gamescom" o οποίος, για το συγκεκριμένο κουτί, χρέωνε 99,80 € των εξόδων αποστολής συμπεριλαμβανομένων. Θεωρώντας σημαντική την έκπτωση στην τιμή το αποφάσισα ευθύς. Την Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020, προχώρησα στην παραγγελία του Lego κουτιού 75255 στην "Gamescom".












Μετά την τραυματική εμπειρία που είχα με την Mustshopτου Lego κουτιού 42110 (εδώ), για εμένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη να παραλάβω το κουτί που παράγγειλα το απόγευμα της Τρίτης, 28 Ιουλίου. Η παραγγελία μου είχε ολοκληρωθεί σε μόλις τρεις μέρες και εύγε, βεβαίως, στην Gamescom”.










Το κουτί που παρέλαβα, με τα 1771 κομμάτια του, ήταν αυτό με το δεύτερο μεγαλύτερο πλήθος κομματιών από τα Lego που είχα ήδη συναρμολογήσει. Είχε προηγηθεί το κουτί 42078 με τα 2595 κομμάτια του για το οποίο έχω γράψει εδώ. Τρίτο στη σειρά το κουτί 21045, για το οποίο, όπως με μία μικρή έκπληξη διαπίστωσα, δεν έχω κάνει κάποια σχετική ανάρτηση, με 1197 κομμάτια.










Είχα το κουτί (75255), είχα και τη διάθεση  αρκούσε να βρω και το χρόνο. Αυτόν τον βρήκα την Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020. Σκέφτηκα μάλιστα να μην ακολουθήσω το "πρωτόκολλο" συναρμολόγησης Lego αλλά,  τελικά, ακόμα μία φορά, υποχώρησα μπροστά στη δύναμη της συνήθειας και έστησα το οικείο σκηνικό με τον πρωινό καφέ και την φωτογράφιση των φάσεων συναρμολόγησης.










Την Κυριακή αυτή, λοιπόν, ασχολήθηκα, χαλαρά, με την συναρμολόγηση του Yoda επί πεντέμισι περίπου ώρες, πρωί και απόγευμα. Αποδείχτηκε ότι χρειαζόταν και άλλος χρόνος. Τον διέθεσα την επομένη, Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020. Χαλαρά και πάλι ξόδεψα, πρωί και απόγευμα, περίπου τέσσερις ώρες. Έτσι η συναρμολόγηση του Yoda μου πήρε συνολικά εννιάμισι ώρες. Καθόλου άσχημα, θα έλεγα.










Ναι, την καταευχαριστήθηκα τη διαδικασία  συναρμολόγησης του Yoda. Για μία ακόμα φορά θαύμασα την επινοητικότητα και την προσπάθεια των ανθρώπων της Lego προκειμένου να αποδώσουν με συγκεκριμένα πλαστικά τουβλάκια ένα καλαίσθητο και συνεκτικό αποτέλεσμα. Μια αρκετά πολύπλοκη κατασκευή τα επιμέρους κομμάτια της οποίας ερχόντουσαν και κούμπωναν, το ένα με το άλλο, με θαυμαστή ακρίβεια. Περίσσεψαν, μάλιστα, και σαράντα τρία (43) μικρά κομμάτια.  










Αμφιλεγόμενο σημείο τα μάτια του Yoda τα οποία, ίσως, θα μπορούσαν να έχουν  σχεδιαστεί και καλύτερα. Στα θετικά και η περιορισμένη, έστω, κίνηση των βλεφάρων τους η οποία αλλάζει την έκφραση του Yoda. Το μόνο που με δυσκόλεψε κάπως ήταν το αριστερό αυτί του Yoda. Για αυτό το αφτί κρατάω επιφυλάξεις  όσον αφορά τα σχετικά βήματα συναρμολόγησής του. Επίσης, ένα βασικό κομμάτι βρέθηκε σε επόμενο σακουλάκι, από τα συνολικά δεκατέσσερα, προλαβαίνοντας έτσι να με εκνευρίσει. 










Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια στιβαρή κατασκευή συνολικού ύψους σαράντα ενός (41) εκατοστών και συνολικού βάρους 1295 γραμμαρίων (το βάρος της πινακίδας και της μικρής φιγούρας στα 23 γραμμάρια). Προσωπικά βρίσκω  το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και την τιμή του κουτιού λογική. Θα έλεγα ότι πρόκειται για κατασκευή που απευθύνεται σε συλλέκτες χωρίς αυτό να αποκλείει, βεβαίως,  τα παιδιά.

Να είστε Καλά.

Ένα κλικ μακριά αγαπημένος Bo Walton στο “Heartbreak Town” από το άλμπουμ του “Waiting On A Dream” [2012]:


06/08/2020

2 σχόλια:

  1. Χαρά στο κουράγιο σου! αυτο μοναχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι κουράγιο, Ροδιά. Είναι ευχαρίστηση.

      Καλό βράδυ, Καλό Σαββατοκύριακο :)

      Διαγραφή