Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

1285. Fiat 500 Nuova / Lego Creator Expert 10271


Πολλά πράγματα, στην εποχή που ζούμε, ξεκινούν από το διαδίκτυο και από  αυτά κάποια εκεί και τερματίζουν. Από  το διαδίκτυο, λοιπόν, είναι που κυρίως πληροφορούμαι για τις καινούργιες κυκλοφορίες των κουτιών Lego. Έτσι, την Κυριακή, 1 Μαρτίου του 2020, παραμονή, των γενεθλίων μου, πληροφορήθηκα την ύπαρξη του κουτιού 10271 της Lego Creator Expert με θέμα το αυτοκίνητο Fiat 500 Nuova (1957). Ομολογώ ότι μου άρεσε και αμέσως το κατέταξα στα υποψήφια για αγορά και συναρμολόγηση, ανέβασα μάλιστα ευθύς στο Facebook και το που ακολουθεί:



Πέρασε ένας μήνας και μία μέρα και την Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020, έκανα μια “Back Order” παραγγελία για το κουτί 10271 στη Lego. Το τι σήμαινε “Back Order” δεν το γνώριζα αλλά έψαξα, στο άγιο διαδίκτυο βεβαίως, και το βρήκα. Σαν Back Order, λοιπόν, χαρακτηρίζονται οι παραγγελίες για τις οποίες το παραγγελλόμενο προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο αλλά αναμένεται διαθεσιμότητά του σε εύλογο χρονικό διάστημα.


Πραγματικά, την Παρασκευή, 17 Απριλίου  2020, ενημερώθηκα, με ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Lego,  ότι το κουτί που περίμενα είχε ήδη ταχυδρομηθεί. Την Τρίτη, 28 Απριλίου 2020, στις 18:20 το απογευματάκι παρέλαβα το κουτί μου και την επομένη, Τετάρτη 29/4/20, ανάρτησα στο Facebook την φωτογραφία που ακολουθεί:


Ακολουθώντας τη συνήθεια τα «μεγάλα» Lego να τα συναρμολογώ, ακολουθώντας το «πρωτόκολλο Lego, Κυριακή καταπιάστηκα με την συναρμολόγηση του Fiat 500 την Κυριακή, 3 Μαΐου 2020. Συναρμολόγηση σε τρεις διακριτές φάσεις με τα κομμάτια της κάθε φάσης σε διακριτά και αριθμημένα σακουλάκια. Και μέσα σε κάποια από τα, πιο πάνω, σακουλάκια άλλα, μικρότερα σακουλάκια. Συνολικό πλήθος για τα τουβλάκια λίγο πάνω από 950 (960 κατά τον κατασκευαστή μα. . . δεν τα μέτρησα). Συνολικό κόστος 89,99 €. Οι διαστάσεις του φτιαγμένου αυτοκινήτου 24Χ11Χ11 (ΠΧΒΧΥ] κυβικά εκατοστόμετρα και το βάρος του περίπου 590 γραμμάρια (καλό πλαστικό).























Μια εικόνα σου συναρμολογημένου αυτοκινήτου και του καβαλέτου με τον πίνακα ζωγραφικής  ανέβασα στο Facebook την Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020:  



Η προτεινόμενη ηλικία για τη συναρμολόγηση του περιεχομένου του κουτιού 10271 είναι 16+ και, αν δεν κάνω λάθος, είναι η μεγαλύτερη ηλικία που έχω δει σε κουτί Lego. Σίγουρα η συναρμολόγηση δεν ήταν ότι το ευκολότερο αλλά και το 16+ μου μοιάζει υπερβολικό. Η κύρια δυσκολία οφειλόταν, κατά τη γνώμη μου, στην ελαφρά κλίση προς τα μέσα του εμπρός και του πίσω τμήματος του αυτοκινήτου που είχε σαν συνεπεία την μην απόλυτη εφαρμογή των κομματιών. Η ασυμμετρία αυτή αποτυπώνεται ακόμα και στις εικόνες του κουτιού, αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά.







Όμορφο το σαλόνι του αυτοκινήτου, χαριτωμένη η βαλίτσα και ευρηματική η ιδέα για το καβαλέτο, τα χρώματα, το πινέλο και τον πίνακα ζωγραφικής. Θετικό το ότι ανοίγουν οι πόρτες, με ένα περίτεχνο χερούλι, το πορτ μπαγκάζ (στο  μπροστά μέρος του αυτοκινήτου όπου  υπάρχει και μία ρεζέρβα) και το καπό της μηχανής (με μία υποτυπώδη εντός μηχανής μίμηση). Από την άλλη τα τάσια στους τροχούς δεν είχαν και την καλύτερη δυνατή εφαρμογή. Αθροιστικά πρόκειται για μία όμορφη κατασκευή αλλά ομολογώ ότι την περίμενα κομμάτι καλύτερη!







Δυστυχώς. Το σύνδρομο του συναρμολογητή Lego, ότι δηλαδή θα λείπει κάποιο κομμάτι από το κουτί, επαληθεύτηκε τέσσερις φορές. Αριθμός πολύ μεγάλος, θα έλεγα, για τη Lego. Εκνευρίστηκα και απογοητεύτηκα. Σε τρεις, από τις πιο πάνω, περιπτώσεις κάλυψα την έλλειψη με κομμάτια που είχαν περισσέψει από άλλα κουτιά Lego. Για την τέταρτη, η οποία αφορούσε ένα ιδιαίτερο και σχετικά σπάνιο κομμάτι:



δεν μπορούσα να κάνω κάτι και απευθύνθηκα στη σχετική υπηρεσία της Lego. Ευγενέστατοι οι άνθρωποι μου ταχυδρόμησαν το που έλλειπε κομμάτι, από την Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020, και από τότε περιμένω τα Ελληνικά Βραδυδρομεία να κάνουν το καθήκον τους.

Να είσαστε Καλά!

Ένα κλικ μακριά ο αγαπημένος Sergio Endrigo  στο τραγούδι, των Luis Enriquez Bacalov και Alessandro Fajrajzen, “Se Le Cose Stanno Cosi” [1963]:



21/05/2020

5 σχόλια:

  1. Ωραιότατο αλλά ακόμη πιο καλή η δική σας παρουσίαση aeipote, θα πρότεινα να έρθετε σε επαφή με την εταιρεία και να της παρουσιάσετε κείμενα και φωτογραφίες! Νομίζω εσείς είστε πιο άψογος από την lego! Μα είναι δυνατόν να λείπουν κομμάτια; Διπλά θα έπρεπε να τα τοποθετούν :)

    καλό βράδυ σας εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Προσπαθώ! Αυτό με τα κομμάτια, στα κουτιά με τα πολλά κομμάτια, δεν το ξεπεράσω ποτέ! Πάντοτε θα ανησυχώ μήπως κάποιο τους λείπει!

      Καλό ξημέρωμα fish eye! :)

      Διαγραφή
  2. Πάλι καλά να λέμε, που η Παναγία η Ιντερνετιώτισσα έκαμε το θαύμα της και θα σου στείλουν το κομμάτι!
    Πάντως είναι πάρα πολύ όμορφο!
    Επίσης να αφήσω τις καλύτερες, ετεροχρονισμένες μεν-ειλικρινείς δε, ευχές μου με αφορμή τα γενέθλιά σου!
    Και σε αυτό το σημείο σιωπώ, γιατί έχω βάλει το άσμα που συνοδεύει το κείμενο και το ακούω πολύ δυνατά και αδυνατώ να συγκεντρωθώ σε οτιδήποτε άλλο.
    Μουσικάρες εξάδελφε! Αθάνατες μουσικάρες!
    Εύγε για τις επιλογές σου!
    Κίσιζ!
    🎈

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα εξαδέλφη,

      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές για την ειλικρίνεια των οποίων βάζω το χέρι μου στη φωτιά!. Όσο για το τραγούδι, είναι ένα αγαπημένο μου από τα παλιά και με το πρώτο άκουσμα. Αντιπροσωπεύει, θα έλεγα, ένα είδος μουσικής που με συγκινεί.

      Να προσέχεις, να είσαι Καλά!
      Καλή εβδομάδα! :)

      Διαγραφή
  3. Πριν από λίγο (26/5/2020) παρέλαβα και τοποθέτησα το κομμάτι που έλλειπε!

    Να είσαστε Καλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή