Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

1277. Lego Speed Champions 2020


Την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, και στην εγγραφή του παρόντος «1262. Lego Ferrari F8 Tributo – Lego Speed Champions 76895 / 2020» είχα αναφερθεί στα πέντε κουτιά της σειράς Lego Speed Champions για το έτος 2020, ή, τουλάχιστον την αρχή του:

76895: Ferrari F8 Tributo / 275 κομμάτια


76896: Nissan GT-R NISMO / 298 κομμάτια


76897: Audi Sport Quattro S1 / 250 κομμάτια


76898Formula E Panasonic Jaguar Racing GEN2 car & Jaguar I-PACE eTROPHY / 565 κομμάτια




76899: Lamborghini Urus ST-X & Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO / 663 κομμάτια



Αγαπημένη σειρά αυτή της Lego και εύκολη η απόφαση να αποκτήσω το σύνολο των κουτιών και να συναρμολογήσω τα επτά αυτοκίνητα, και όχι μόνο, που αποτελούσαν το περιεχόμενο τους. Η αρχή έγινε με την Ferrari F8, εγγραφή «1262», την οποία συναρμολόγησα την Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019.

Μου άρεσε η Ferrari! Μου άρεσε το χρώμα της, το αυξημένο μέγεθος της, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς Speed Champions, το ότι είχε καθρέφτες.

Ακολούθησε, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, το Audi Sport Quatro, όμορφο μεν πολύ τετράγωνο δε για τα γούστα μου. Μετά. . . Μετά παρουσιάστηκε έλλειψη των συγκεκριμένων κουτιών στα καταστήματα πώλησης Lego στην Αθήνα! Όμως εγώ ήθελα! Τα έψαχνα! Τις περιπέτειες μου τις περιγράφω στην εγγραφή «1263. Κυνηγώντας. . . Lego».

Όταν αποκαταστάθηκε η τάξη στην αγορά απόκτησα τα δύο επόμενα κουτιά. Αυτά του Nissan και των Lamborghini. To Nissan το συναρμολόγησα το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020. Μου άρεσε πολύ η φτιαξιά του, περισσότερο από το Audi. Την επομένη, Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020, συναρμολόγησα τις δύο Lamborghini.  Εντυπωσιακή η μαύρη Huracan, επιβλητικό το πράσινο Super Trofeo EVO.

Το τελευταίο κουτί που απόκτησα ήταν αυτό των Jaguar. Ομολογώ ότι το περίεργο γαλαζωπό χρώμα τους το είχα χαρακτηρίσει «χαζό»! Ομολογώ, και πάλι, ότι όταν απόκτησα το κουτί τους και συναρμολόγησα τις Jaguar, την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020, το χρώμα τους το βρήκα έως και συμπαθητικό! Τι να πω; Οι φωτογραφίες στο κουτί μάλλον αδικούσαν το χρώμα των αυτοκινήτων.

Με τη συναρμολόγηση των δύο Jaguar ολοκλήρωσα την σειρά Lego Speed Champions που, θεωρητικά, κυκλοφόρησε την 1 Ιανουαρίου 2020. Πρέπει πάντως να σημειώσω ότι δεν συναρμολόγησα τα παρελκόμενα των κουτιών που περιείχαν δύο αυτοκίνητα το καθένα. Δηλαδή αυτά των Lamborghini και Jaguar. Ναι. Δεν συναρμολόγησα τις δύο αψίδες εκκίνησης – τερματισμού για πρακτικούς λόγους. Δεν είχα να διαθέσω χώρο για την τοποθέτησή τους. Ανάγκη, λοιπόν, να το επαναλάβω: Δεν έχουμε πολλά πράγματα, έχουμε μικρά σπίτια! Αστειεύομαι, βεβαίως!

Αν κάτι με ζόρισε στη συναρμολόγηση των επτά αυτών αυτοκινήτων αυτό ήταν η τοποθέτηση των αυτοκόλλητων. Κάτι που παραδοσιακά με δυσκολεύει και δυστυχώς στα Speed Champions τα αυτοκόλλητα μόνο σπάνια δεν είναι! Ευτυχώς σε κάποιες δύσκολες περιπτώσεις, όπως π.χ. στην Lamborghini Huracan, βοήθησε ο γιος μου ο οποίος, σε αντίθεση με τον πατέρα του, εις τα τοιαύτα είναι εξαιρετικός!

Όσον αφορά τις τιμές την 31 Δεκεμβρίου 2019 είχα αναρτήσει στο Facebook στον πιο κάτω Πίνακα τιμών:


Πραγματικά αυτές τις τιμές πλήρωσα για να αποκτήσω τα πέντε κουτιά με εξαίρεση το κουτί των Jaguar το οποίο αγόρασα από το “Max Stores”, στο Ελληνικό, με έκπτωση και στην τιμή των 38,90 €. Συνολικό κόστος των πέντε κουτιών: 188,87 €. Την υγεία μας να έχουμε και την οικονομική ευχέρεια να δώσουμε και άλλα!

Επειδή από το 2006 έχω διατυπώσει το ερώτημα «Τι αξία έχει μια συλλογή που δεν εκτίθεται;» (εδώ) θα προσπαθήσω να εκθέσω τη συλλογή των πιο πάνω επτά (7) αυτοκινήτων. Σημειώνω ότι οι συνοδευτικές φιγούρες οδηγών των αυτοκινήτων αυτών έχουν τοποθετηθεί στη θέση του οδηγού στο αντίστοιχο αυτοκίνητο. Έτσι εξοικονομείται χώρος, στο ράφι της βιβλιοθήκης που έχω τοποθετημένα τα αυτοκίνητα, και κάθε αυτοκίνητο έχει τον οδηγό του σε θέση μάχης!

Για την φωτογράφιση χρησιμοποίησα το τραπέζι της κουζίνας της Τ47. Όλα σας τα λέω πια! Ακολουθούν επιλεγμένες φωτογραφίες έξι (6) από τις πριν ολίγου που έβγαλα:







Για όσους αναρωτιούνται σημειώνω ότι από τις προηγούμενες σειρές Speed Champions έχω στην κατοχή μου είκοσι (20) συναρμολογημένα αυτοκίνητα. Συνολικά, λοιπόν, τα ράφια της απέναντι μου βιβλιοθήκης, κοσμούν είκοσι επτά (27) αυτοκίνητα της σειράς Speed Champions της Lego. Τα αυτοκίνητα αυτά αποτελούσαν το περιεχόμενο είκοσι (20) κουτιών, προφανώς τα επτά (7) με δύο αυτοκίνητα, ή, σύμφωνα με την διαδικτυακή βάση δεδομένων Brickset το 50% των όσων, κουτιών, έχει κυκλοφορήσει η Lego στη συγκεκριμένη σειρά. Καθόλου άσχημα, θα έλεγα!  Η ίδια βάση δίνει αξία, για τα είκοσι κουτιά μου, της τάξης των 441 €.

Για όσους ενδιαφέρονται υπενθυμίζω την ύπαρξη, στο παρόν ημερολόγιο, της ετικέταςLego”, στη δεξιά στήλη, με τη βοήθεια της οποίας, με αριστερό πάνω της κλικ, μπορούν να έχουν πρόσβαση και στις είκοσι μία (21) εγγραφές, της παρούσας συμπεριλαμβανομένης, που μέχρι τώρα έχω αναρτήσει για τα Lego.

Δεν μένει παρά να σας ευχηθώ Καλό Απρίλιο και να σας θυμίσω, για τις περίεργες και δύσκολες μέρες που ζούμε, το:

Υπομονή
Επιμονή
Συμμόρφωση

μα πάνω απ’ όλα να σας ευχηθώ

Καλή Τύχη!

γιατί πιστεύω ότι, με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζουμε τις τρεις πιο πάνω, ας τις πούμε, εντολές, ή τύχη μας χρειάζεται σε ποσοστό που ενδεχομένως υπερβαίνει ακόμα και το 50%!

Να είσαστε Καλά και να σας Προσέχετε!


Ένα κλικ μακριά αγαπημένος Adriano Celentano και “Soli”:



31/03/2020

7 σχόλια:

  1. Μπράβο σας, έμπρακτα δείχνεται ότι περνάτε καλά σπίτι και πριν και τώρα!Μόνο το Φεβρουάριο του 1920 ομολογώ ότι προς στιγμή με εξέπληξε...μετά λέω αποκλείεται,έχω την τύχη να σας γνωρίζω προσωπικά !όχι βέβαια για έναν αιώνα!!!..Καλή συνέχεια, δημιουργική και ευδιάθετη πάνω από όλα μέχρι να περάσει κι αυτό. .Σας χαιρετώ από μακρυά και ηλεκτρονικά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χαρά, Καλό Απρίλιο!

      Ομολογώ! Το έκανα το λάθος! Πήγα έναν αιώνα πίσω! Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση. Μου έδωσες τη δυνατότητα να αποκαταστήσω την τάξη και να διαπιστώσω ότι υπάρχει τουλάχιστον μια ψυχή, εκεί έξω, που προσεκτικά διαβάζει τα όσα εδώ καταθέτω! Είναι μια παρηγοριά!

      Ελπίζω και εύχομαι να είσαστε Καλά εσύ και η οικογένειά σου!

      Καλή συνέχεια στα μάκρη του Απρίλη! :)

      Διαγραφή
  3. Έδειξα τα LEGO σας σ' ένα φίλο και μόνο η Ferrari του άρεσε μαζί με το Audi. Το Nissan είναι κραυγαλέα ... ας πούμε εντυπωσιακό για τα γούστα του! Και για τα δικά μου επίσης!
    Καλή συνέχεια και να φτιάχνετε LEGO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,

      Έχει ο καθένας τις προτιμήσεις του! Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι, κατά τη γνώμη μου, όμορφα αντικείμενα και η ιδιαιτερότητα ότι κάτι κάνεις κι εσύ για να πάρουν σχήμα και μορφή τους δίνει ιδιαίτερη αξια.

      Να είσαστε Καλά!

      Διαγραφή
  4. Όλοι καλά είμαστε και αντευχομαι και εσείς να είστε γέροι, δυνατοί, υγιείς μέχρι να περάσει όλο αυτό.Ολοι άνθρωποι είμαστε, κ όλο λάθη!κάνουμε, ειδικά γραμματικά εγω κάνω συχνά...Εσάς πάλι τα κείμενά σας είναι πάντα εξαιρετικά, διαβάζονται ευχάριστα και μας συντροφεύουν ακόμα και αυτές τις δύσκολες μέρες... Καλή δύναμη για τη συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που είσαστε όλοι καλά! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και την σταθερή εύνοια στο πρόσωπό μου.
      Να προσέχετε ομοίως και υπομονή μέχρι να επανακτήσουμε προ κοροναϊού καθημερινότητά μας!

      Καλό ξημέρωμα! :)

      Διαγραφή