Τετάρτη 26 Ιουλίου 2006

Και αυτοί δεν μου αρέσουν [ΝΚ]


Ιδού πέντε κατηγορίες συμπολιτών μας που μερικές φορές επιθυμώ να τους τραβήξω το αυτί [περιπτώσεις 1, 2 και 3] ή και κάτι περισσότερο [στις υπόλοιπες δύο περιπτώσεις].

Έχουμε, ατυχώς, και λέμε:
1. Τους “κυρίους” που στα στενάχωρα, για Γιαπωνέζους μαθητές δημοτικού, καθίσματα των ΜΜΜ κάθονται με τα μπουτάκια ανοιχτά χρησιμοποιώντας ενάμιση κάθισμα τουλάχιστον.
2. Τους “οδηγούς” που σε οργανωμένους και με διαγραμμίσεις χώρους στάθμευσης, π.χ. μεγάλων παντοπωλείων [βαρβαριστί: Σούπερ Μάρκετ] φτιάχνουν δικές τους, αυθαίρετες σειρές.

3. Όσους σε κοινόχρηστους χώρους ακούνε μουσική από φορητές συσκευές ρυπαίνοντας ηχητικά ασύστολα σε ακτίνα πέντε μέτρων.

4. Τους “αθλητικούς τύπους” που παίζουν ρακέτες στην παραλία οικειοποιούμενοι κοινόχρηστο χώρο και ρυπαίνοντας ηχητικά με το τακ – τουκ τους. 

5. Όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους σαν κινούμενη ντισκοτέκ, με τα μπάσα να σου ταράζουν ακοή και στομάχι, μη σεβόμενοι ούτε χώρο ούτε ώρα.
Όλοι αυτοί θεωρώ ότι, λιγότερο ή περισσότερο, έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά και κάποιος θα πρέπει να τους το πει [σε περίπτωση που δεν το αντιλαμβάνονται από μόνοι τους]. Όσο για την τελευταία περίπτωση ένα γερό πρόστιμο θα ήταν μια καλή αρχή.

Να είσαστε όλοι καλά και αν υποπίπτετε σε κάποιο από τα πιο πάνω παραπτώματα παρακαλώ ξανασκεφτείτε το.

Η φωτογραφία είναι άσχετη με το θέμα αλλά, θεωρώ, χαλαρωτική και ομορφούλα. Ιταλία, Πίζα και Καθεδρικός Ναός με τον γνωστό Πύργο.

Καλημέρα!

26/07/2006

29 σχόλια:

  1. Αίποτέ μου, σας βρίσκω εξαιρετικά γλυκό άνθρωπο! Μόνο αυτά σας ενοχλούν? Εγώ, που είμαι πιο στριγγλίτσα, θα μπορούσα να προσθέσω κι άλλα τόσα, κι άλλα τόσα, κι άλλα τόσα, κι άλλα...

    Την καλημέρα μου από μια ζεστή και ηλιόλουστη Επίδαυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μερικα πραγματα υπαρχουν νομοι - που δεν τηρουνται. Αν τους σεβομασταν [*] "μερικα προστιμα θα ηταν μια καλη αρχη" οπως γραφεις.
    Για αλλα πραγματα υπαρχουν κανονες καλης συμπεριφορας - αυτοι κι αν δεν τηρουνται. :-(

    Δυστυχως η ελληνικη κοινωνια εχει γινει κοινωνια τσαμπουκαληδων [**]. Οποιος γουσταρει, κανει οτι γουσταρει - μεχρι καποιος ακομα πιο τσαμπουκας του χωσει μια φαπα.

    Ενας - απο τους αρκετους - λογους που με κρατουν εδω που ειμαι.
    Πρεπει παντως να εισαι γλυκυς, πραος και ηρεμος χαρακτηρας. Η δικια μου αναλογη λιστα γεμιζει βιβλια.

    [*] αυτο το "σεβομασταν" δεν μου αρεσει. Ελληνικουρα το βρισκω και προσβολη στην αισθητικη αυτου του μπλογκ. Ζηταω συγνωμη που δεν μπορω να βρω καταλληλη λεξη.
    [**] η τουρκικη λεξη εδω - ηθελημενα βαρβαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκείνους τους ωραίους συνανθρώπους μας, που παρκάρουν στις ράμπες των πεζοδρομίων εμποδίζοντας την κυκλοφορία των ανθρώπων με αναπηρία;

    Θα συμφωνήσω όμως και με την προλαλλήσασα composition doll.
    Είναι πολλές οι κατηγορίες των συνανθρώπων που μπορούν να μπουν σε περίοπτη θέση σε αυτή τη λίστα.
    Δυστυχώς.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα. Μόλις με ξύπνησε το νο 5. Αγία Βαρβάρα γαρ. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. composition doll: Πολλά με ενοχλούν αλλά αυτά τα πέντε, τα τελικά "ανώδυνα", μου ήλθαν στο μυαλό. Σας ευχαριστώ. Είναι όμορφος ο τόπος σας. Nα περνάτε καλά!

    oldskipper: Το "σεβόμασταν" είναι μια χαρά. Έχουμε, πραγματικά, γεμίσει ανόητους [και το ανόητος, για εμένα, είναι βρισιά]. Τουλάχιστον να δίνουμε το παράδειγμα και να μάθουμε πέντε πράγματα στα παιδιά μας . . .

    markos: Καλά καθαρματάκια είναι κι αυτοί. Εαυτούληδες σκέτοι.

    xpsilikatzoy: Όταν με επισκέπτεσαι, και μου αφήνεις ένα σημαδάκι, χαίρομαι πολύ!

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα τρία πρώτα τα μισοκαταπίνω, με μεγάλο ζόρι, βέβαια.
    Το πέμπτο, όντως, είναι παράνομο, ένα πρόστιμο ασφαλώς θα βοηθούσε να περιοριστεί κάπως.
    Αλλά οι ρακέτες! Τα έχω μαζέψει και έχω φύγει από παραλία γιά να γλυτώσω...Ο εφιάλτης όσων θέλουν να ηρεμήσουν πλάι στην θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ όσο δεν φαντάζεστε! μολονότι αποτελώ από μόνη μου πηγή ηχορρύπανσης, όλα αυτά με ενοχλούν, και αυτά που αναφέρει ο Αυτοκράτωρ και όσα υπονοεί η Ντόλυ, κι άλλα, κι άλλα...

    Μου ξυπνούν βίαια ένστικτα αυτές οι καταστάσεις...

    Καλήα σας (γκρινιάρικη) μέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λολλ ... τι να σας πω τώρα ;
    Οτι εμένα μ'ενοχλούν εκείνοι που ενοχλούνται και ασχολούνται με το τι κάνουν οι γύρω τους ;
    Συγνώμη αλλά με πιάσανε τα γέλια . Δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι ... ποσώς ... από την στιγμή που δεν θα μου έρθει το μπαλάκι στην μούρη (που και σε αυτό μάλλον θα γελάσω) ας παίζουν και δίπλα μου αρκεί να περνάνε καλά και να βλέπω γύρω μου χαμογελαστούς ανθρώπους .
    Συγνώμη η ζωή είναι πολύ ωραία για να μου την χαλάνε οι άλλοι . Ας κάνουν ότι θέλουν .
    Πωπω γκρινιάρηδες που είσαστε όλοι σας !
    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάφρος τις ανεβάζει τη μηχανή του στο πεζοδρόμιο, μπροστά από την πολυκατοικία όπου μένω. Άγνωστο γιατί, θεωρεί το μέρος ιδανικό για να αλλάξει τα καμένα λάδια του μαντρακά του. Φεύγοντας αφήνει ως μνημείο ένα θλιβερό λεκέ μισού τετραγωνικού μέτρου, πάνω στο πεζοδρόμιο. Προς στιγμή νόμισα ότι αυτή ήταν όλη η καφρίλα του αγνώστου. Τελικά και με ανίατο πόνο, δύο εβδομάδες αργότερα, κατάλαβα ότι ο άθλιος είχε ρίξει τουλάχιστον δύο λίτρα καμένο λάδι μηχανής στο παρακείμενο δέντρο που ξαφνικά μαράζωσε, έριξε όλα του τα φύλα και καθημερινά βλέπω τον αργό θάνατό του... Τι παραλίες, ρακέτες και δυνατές μουσικές μου λέτε τώρα. Εδώ ανάμεσά μας κυκλοφορούνε φονιάδες κατά συρροή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το 5. οταν με "πιανει", το κανω καμια φορα...

    ...και τα δυο αφτακια τραβηγμα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα :Ο)
    [Με κόρνες, ντουντούκες, βατραχάκια, καραμούζες, γύφτικα μεγάφωνα κτλ... :Ο)]

    Υ.Γ. Εγώ έχω έναν πιτσιρικά διπλα στο σπίτι μου που είναι ο ορισμός της ηχορύπανσης και της βωμολοχίας στα εφτά του χρόνια. Ευτυχώς δουλεύω όλη μέρα και δεν τον ακούω... αλλά είναι απίστευτο το τι συμβαίνει στο σπίτι του... Για να μη πω για τον φοιτητή δίπλα στην κρεβατοκάμαρα που τον τιμώρησε ο Θεός! :Ο)]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα :-)
    σκέφτηκα και εγώ να αρχίζω να γκρινιάζω αλλά με συνέφερε το σχόλιο της ελληνίδας.
    Και ο αρχιτέκτονας ή ο πολιτικός μηχανικός του πύργου της Πίζας θα άξιζε να πληρώσουν ένα γερό πρόστιμο για το ελλάτωμα του πύργου ή μάλλον για την κακή επιλογή του σημείου κτίσης, αφού το έδαφος δεν είναι κατάλληλο, αλλά έλα που ίσως χωρίς αυτό το ελλατωματικό κτίριο δεν θα γινόταν και η πόλη τόσο γνωστή και δεν θα ασκούσε τέτοια έλξη στους τουρίστες.
    Συμπέρασμα... ας μην χάνουμε την καλή μας διάθεση, όλοι έχουμε ελλατωματάκια, ας προσπαθούμε να μην υπερβαίνουν τα αρνητικά στον εαυτό μας, και ίσως αυτή μας η διάθεση να "μεταφερθεί" και στο περιβάλλον μας.

    Τους χαιρετισμούς μου ξανά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. dodos: Δυστυχώς οι καλοί τρόποι έχουν πλέον πάει περίπατο. . . Οι "εαυτούληδες" κυριαρχούν.

    krotkaya: Χαίρομαι που συμφωνείτε! Προσοχή σ' αυτό με τα ένστικτα. Με πιάνει κι εμένα και, αυθορμήτως, ψάχνω το εξάσφαιρο! Ε! λέμε και κανένα αστείο κάπου - κάπου να γεμίζει η σελίδα. . .

    ellinida: Είναι παρήγορο να διαπιστώνει κανείς ότι στην χώρα που γέννησε το δωδεκάθεο δεν απόλειψε η Ολύμπια Αταραξία. Εύχομαι όταν και αν σας έλθει το μπαλάκι στη μούρη να μη φοράτε τίποτα οματοϋάλια [ηλίου π.χ.] και δυσκολευτείτε, πράγμα δυσκολότατο θαρρώ, να χαμογελάσετε!

    artfarted: Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοια φρούτα. Μερικές φορές το θράσος και το παράλογο της συμπεριφοράς κάποιων σε κάνει να τα χάνεις κυριολεκτικά. Οι οδηγοί μηχανών αποτελούν μια μεγάλη κατηγορία πολιτών με κοινωνικά απαράδεκτη συμπεριφορά. Οι άνθρωποι αυτοί, στην πλειονότητά τους και όσο κινούνται στο κέντρο, αγνοούν επιδεικτικότατα τι σημαίνει πεζόδρομος ή πεζοδρόμιο. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά τους και η πολιτεία κοιμάται μακαρίως και σε αυτό το ζήτημα. Ανεξάρτητα από ηλικία και κυβισμό μηχανής, κάνουν κυριολεκτικά ότι τους γουστάρει. . .

    onomatodosia: Εεεμ!

    simon says: Ο πιτσιρικάς προορίζεται να λάμψει! Και ποία η τιμωρία του φοιτητή;

    nimbus: Ευχαριστώ και ανταποδίδω!

    vista: Το "συνέφερε" να το ξαναδούμε. Η ανεκτικότητα σε τέτοιες συμπεριφορές μόνο χειροτέρευσή τους μπορεί, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να επιφέρει. Εδώ η Βερόνα τα βολεύει με ένα μπαλκονάκι, η Πίζα με τον πύργο σώθηκε! Μερικοί έχουν το ελάττωμα τα "ελαττωματάκια" τους να τα πετάνε στα μούτρα του απέναντι. Προσωπικά δεν είμαι τόσο "καλλιεργημένος" ώστε να το δεχτώ αδιαμαρτύρητα. . .

    Καλημέρα, Kαλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα :Ο)

    Στην τελευταία ολονύχτια ακρόαση (τσιπουράκι, τσίρο, σταυροπόδι στο κρεβάτι δίπλα στον τοίχο) είχαν έρθει η γονείς του φοιτητή άρον-άρον από Γερμανία. Ο μικρός είχε αφήσει έγκυο την γκομενίτσα του και οι δυστηχισμένοι μετανάστες προσπαθούσαν να πείσουν τον κανακάρη τους να παρατήσει το "τσουλί" και να αφοσιωθεί στο πανεπιστήμιό του.
    -Δεν είναι τσουλί, φώναζε ο μικρός. Εγώ θα την παντρευτώ γιατί την αγαπάω και δεν με νοιάζει τι λέτε.
    Χα... Ποιός είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Η μάνα του άρχισε έναν εκπληκτικό Φιλλιπικό για τα που***κια που ξέρουν να "σας" σέρνουν από το...
    Ο δικός μου όμως ήτο βράχος: σκληροτράχηλος κι αμετακίνητος.
    -ΌΧΙ, ουρλιαξε. Εγώ το ήθελα, εγώ το έκανα ΚΑΙ θα την παντρευτώ.
    Τότε ακούστηκε και η φωνούλα του μπαμπά.
    -Αμα είσαι βλαμμένος, κάντο. Αλλά μη περιμένεις δεκάρα από μένα. Να κάτσεις να δουλέψεις να τη ζήσεις.
    Η δε μαμά πρότεινε να τον φυγαδεύσουν στη Γερμανία: "έχει κι εκεί πανεπηστήμια, πια".
    Μετά το σκηνικό άλλαξε δωμάτιο κι έχασα την συνέχεια.
    Δεν έμαθα τι έγινε αλλά το σπίτι δίπλα μου άδειασε μέσα σε δυο μέρες (πιστεύω ακράδαντα ότι ο μικρός το παντρεύτηκε τελικά το κορίτσι γιατί ήταν φοβερός κεφάλας όλα αυτά τα χρόνια που επικοινωνούσαμε με χτυπήματα στον τοίχο).
    Προσωπικά του ευχήθηκα (από μέσα μου) καλή τύχη με την καλή του, να πιάσει μια δουλίτσα και να τελειώσει σιγά-σιγά τη σχολή του. Του ευχήθηκα ακόμα να τον ξυπνάει μέσα στ' άγρια μεσάνυχτα ο γιος ή η κόρη του με άγρια κλάματα και να έχει πρωινό ξύπνημα για δουλίτσα. Έτσι για να δει τη γλύκα...
    Κάποια βράδια σκέφτομαι και την πιθανότητα διδύμων και αποκοιμιέμε ευτυχισμένος....:Ο)


    Υ.Γ. Ήρθε. Μόλις άκουσα το πρώτο CD (το χειροποίητο). Παλιά γνώριμα ακούσματα που δεν είχα μάθει ποτέ τίτλους και ονόματα. Ταξίδι στο χρόνο Νίκο... εντελώς.
    Το εξώφυλλο του Stories Like Dust, πολύ... πετυχημένο, αφού είναι μια από τις αγαπημένες μου εικόνες από ROYO. Στο μαγαζί έχουμε και όλα τα βιβλία του! Χε, χε...
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τον κόπο και το μεράκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. simon says με έκανες και ξέχασα το φόρτο εργασίας... εσύ ακρόαση, εγώ ανάγνωση... ;-)

    aeipote καλημέρα, άντε και από αύριο μεθαύριο ίσως και να συναντηθούμε στους δρόμους ή στις παραλίες ... :-) Προσοχή στις μαμάδες που παίζουν ρακέτες με τα παιδιά τους... ούτε εκείνες, ούτε εκείνα είναι συνηθισμένα και μπορεί να φύγει καμιά μπαλιά λοξά, δεν έχουν πρόθεση να ενοχλήσουν ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. aeipote says: Πολύ "νεαρός" ο νεαρός! Ελπίζω να σου αρέσουν και τα τρία CD. . .

    vista: Όταν, και αν, συναντηθούμε θα το αντιληφθούμε άραγε; Κάθε μαμά μια vista κάθε παιδί το παιδάκι της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. vista: Κι εγώ στη δουλειά είμαι. Κάθομαι και γράφω όμως γιατί δεν κουνιέται "φύκι" (είναι τόση η υγρασία στη Σαλονίκη που άμα πείς να βγείς από το μαγαζί θέλεις μπρατσάκια... :Ο)

    aeipote: Αποτέλειωσε και το δεύτερο CD (αυτό που ξεκινάει με Mantovani). Ποοοολύ καλό! :Ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. simon says: δυστυχώς εδώ δεν είναι καλύτερα :-(

    aeipote: μάλλον έχεις εσύ περισσότερες πιθανότητες να το αντιληφθείς, διότι δεν νομίζω ότι βγαίνοντας για μπάνιο φοράς πάντα τέτοιο "καπελάκι ήλιου" σαν αυτό της φωτογραφίας του προφίλ σου :-)
    Όσο για το ...Κάθε μαμά μια vista κάθε παιδί το παιδάκι της!...
    θα σε μαλώσω...
    Φυσικά και είμαστε οι ποιο γλυκείς από όλες τις μαμάδες και τα παιδάκια τους μαζί ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ,

    επιτρέψατέ μου να υποθέσω ότι σε μένα δεν θα μου τραβούσατε απλώς και μόνον το ους, όπως διατείνεσθε, αλλά πιθανώς και ολόκληρη την κεφαλή!
    Ως εκ τούτου θα αποκεφαλιζόμουν!

    Και αυτό, επειδή υποπίπτω κατ'εξακολούθησιν στα five cardinal sins που προείπατε.

    Ομολογώ δε , ότι δεν μετανοώ, διότι έτσι και αλλιώς

    ...ο κόσμος είναι η βραχυπρόθεσμη έκταση της επιθυμίας μου!

    Τα σέβη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα προσευχηθώ δι'υμάς με την Ολύμπια Αταραξία μου . Διά τους πολλούς ίνα σας φωτίσει ο Ζευς να την ανακαλύψετε κι'εσείς . Αλήθεια λέγω , η ζωή είναι ωραιοτέρα τοιουτοτρόπως . Μιά δοκιμή θα σας πείσει .
    Οσο για τον άνω the_return θα στείλω τον Κράτο και την Βία να σε βασανίσουν άμυαλε Προμηθέα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λυπηθείτε με... με έχουν ήδη βασανίσει, ω Ελληνίς!
    Όμως δεν πρέπει να παραπονούμαι...αυτά έχει ο προμηθεϊσμός....

    Κατά συνέπεια, εξ αυτής ταύτης της απόψεως αισθάνομαι ευτυχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ενα το σφάλμα σου Προμηθέα ... μας προμήθευσες μόνο το πυρ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ξέρετε ω Ελληνίς,
    προμήθευσα και το ...τάβλι για τους εν ρούχεσι τρωγόμενους και παραπονιάρηδες!!!.

    Αλλά αυτό δεν το αναφέρουν αι γραφαί!!! :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάτι τις από L... (λάμδα ξενικόν) δεν γινόταν ν'αφήσετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. vista: θα λοιπόν έχω το νου μου!

    the_return: Αμαρτία εξομολογημένη η μισή συγχωρεμένη. Και μισή όμως φτάνει! Αν, τώρα, απλώσουμε όλοι "τις προεκτάσεις μας" ζήτω που καήκαμε!

    ellinida Ωχ! Όταν ακούω για προσευχές κουμπώνομαι! Ας μείνει, καλύτερα, ο καθένας στα δικά του να έχουμε και κάτι να συζητάμε.

    Καλό βραδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. είναι και τύπισσες που κάνουν το κέφι τους με τις ρακέτες τους σε παραλίες, εν τω μεταξύ εχω κάτι χρόνια να πάω σε παραλία και να παρακολουθήσω λουόμενους να παίζουν ΚΑΙ ρακέτες και μπορώ να πω ότι το το εχω πεθυμήσει, ειδικά όταν πρόκειται για αθλητικά παιδιά, με εκνεύριζε η άμμος που πέταγαν τα πέλματα των πιο ζωηρών που τα έδιναν όλα - συνήθως παρουσία αιθέριων υπάρξεων.

    η κινούμενη ντισκοτέκ εξακολουθεί να ειναι εκνευριστική, και οι κύριοι που διπλοπαρκάρουν τους ποπούς τους στα λεωφορεία όσο κρατάνε τα χέρια τους κοντά δεν βλάπτουν κανένα.

    καλη σας μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα στο ότι "κάνουν το κέφι τους" αγνοώντας το κέφι των άλλων. Ένας ιδανικός κόσμος είναι ένας βαρετός κόσμος αλλά και ένας κόσμος όπου ο καθένας κάνει το κέφι του είναι ένας κουραστικός κόσμος.

    Καλό Μεσημεράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Ένας ιδανικός κόσμος είναι ένας βαρετός κόσμος αλλά και ένας κόσμος όπου ο καθένας κάνει το κέφι του είναι ένας κουραστικός κόσμος."

    Με κάθε καλή διάθεση και με εντελώς πειραχτική .
    Μήπως ο κόσμος θα έπρεπε να κάνει ότι κάνουμε εμείς ; Η μήπως αυτά που θα θέλαμε ;
    Δεν θα ήταν αφόρητα πληκτικός ;
    Δεν θα προσευχηθώ διότι δεν προσεύχομαι γενικώς και είμαι και αμαρτωλή . :PPPPPPPPPPPPP
    Καλημέρα και καλή βδομάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή