Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

1413. Ταεροπλάνα


Ένας που ανέβασε εγγραφή με τίτλο: Τατάνκ, δικαιούται, θαρρώ, να ανεβάσει και μία με τίτλο: Ταεροπλάνα. Λοιπόν, αυτό ακριβώς θα κάνω.

Στην εγγραφή «1411. Τατάνκ»,  του Σαββάτου, 25 Ιουνίου 2022, υπάρχει η σχετική πληροφόρηση για το πως οδηγήθηκα σε εταιρείες, όπως η Πολωνική Cobi, προκειμένου, στη τουβλοσυναρμολογούμενων συλλογή μου, να προστεθούν άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη (Α/Φ).

Στην των τατάνκ συλλογή μου συναριθμούνται επτά (7) άρματα μάχης των εταιρειών Cobi (πέντε άρματα), Qman (ένα άρμα) και Panlos (ένα άρμα). Κατά σύμπτωση επτά, κατά το πλήθος, είναι και τα τουβλοσυναρμολογούμενα μαχητικά αεροσκάφη που, προς το παρόν, απαρτίζουν τον. . . αεροπορικό μου στόλο.

Σχετικές πληροφορίες εμφανίζονται στον Πίνακα που ακολουθεί:





Επτά αεροσκάφη, λοιπόν και βασικά, και επιπλέον ένα ελικόπτερο και ένας κινητήρας. Όλα τα αεροσκάφη, πλην ενός, από την Πολωνική Cobi και όλα τα υπόλοιπα από την Κινεζική (υποθέτω) Qman. Ο κινητήρας στο ίδιο κουτί με το αεροσκάφος J-20 και το ελικόπτερο στο κουτί “AIR RAID HEAVY ARMORED TANK” (και τα δύο της Qman). Για να αποδώσω τιμές κόστους, στον κινητήρα και το ελικόπτερο, επιμέρησα το κόστος του κουτιού σε αεροσκάφος και κινητήρα, στην πρώτη περίπτωση, και σε τανκ και ελικόπτερο, στη δεύτερη, ανάλογα με το πλήθος των κομματιών τους.












Τα αεροσκάφη (Α/Φ) βρίσκονται κατανεμημένα σε χολ (τρία Α/Φ) , τραπεζαρία (δύο Α/Φ) και γραφείο (δύο Α/Φ) και εκτός προστασίας (κάποιας βιτρίνας). Ο κινητήρας βρίσκεται στην αριστερά βιβλιοθήκη του γραφείου και το ελικόπτερο στο σύνθετο, στο σαλόνι. Τουλάχιστον προς το παρόν.



Ας εφαρμόσουμε μέθοδο τατάνκ βλέποντας τα ένα – ένα και κατόπιν όλα τα Α/Φ μαζί. Να σημειώσω πως για το «όλα μαζί» χρησιμοποίησα το παλιό σερβάν της τραπεζαρίας (κι ας με δυσκόλευε και μ’ ενοχλούσε ο από πάνω του βαρύς πίνακας με ένα της αδελφής μου κέντημα από την εποχή των γονιών μας). Το πιο δύσκολο στη μεταφορά το θηρίο, όπως το αποκαλώ, J-20, για το οποίο δεν μπόρεσα να αποφύγω το να ξεφύγει από την ασταθή βάση του, ευτυχώς δίχως συνέπειες.

Πάμε:

FIAT G.55 CENTAURO (Μαχητικό Β' ΠΠ, Ιταλία)

Περισσότερα στην εγγραφή:

1309. Το πρώτο COBI (Fiat G.55 Centauro)














Την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 αγόρασα το τεύχος με α/α 48 της σειράς «Αεροπλάνα του Β’Παγκοσμίου Πολέμου» για δεύτερη φορά. Την πρώτη το είχα αγοράσει, δύο μέρες πριν, για τον γιο μου (για τον οποίο και παρακολουθούσα τη σειρά που ολοκληρώθηκε στα εξήντα (60) τεύχη / μοντέλα Α/Φ - την οποία και του χάρισα). Ο λόγος ήταν ότι με το τεύχος 48 δινόταν ένα στατικό μοντέλο, σε κλίμακα 1:72, του FIAT G.55 CENTAURO. Το κράτησα στη συσκευασία του, απλά ήθελα να το έχω (. . . και ο χώρος της Τ47, με για τις συλλογές μανία μου, είναι, πλέον, περιορισμένος).



KAWASAKI KI-61-I HIEN 'TONY' (Μαχητικό Β' ΠΠ, Ιαπωνία)












Εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας τα αυτοκόλλητα και κρίμα

JUNKERS JU 87B STUKA (Μαχητικό Βʹ ΠΠ, Γερμανία)














RAFALE C [1:48] (Μαχητικό, Γαλλία)













F/A-18E SUPER HORNET (LIMITED EDITION) [1:48] (Μαχητικό, Ηνωμένες Πολιτείες)













CHENGDU J-20 FIRE FANG (Μαχητικό, Κίνα)

Περισσότερα στην εγγραφή:

1391. J-20. . . το θηρίο















F-16C FIGHTING FALCON [1:48] (Μαχητικό, Ηνωμένες Πολιτείες)












Μόλις δύο εγγραφές λοιπόν, στο aeipote ημερολόγιο, για τα Α/Φ. Προφανώς θα μπορούσα και περισσότερες. Ίσως αργότερα μιας και το σχετικό φωτογραφικό υλικό της συναρμολόγησης, για το καθένα από αυτά, υπάρχει.

Μόνο για τρία, σύγχρονα, Α/Φ, της Cobi, δίνεται η σχετική κλίμακα (1:48). Προφανώς, με το τυποποιημένο μέγεθος που έχουν τα τουβλάκια, είναι δύσκολο για τον κατασκευαστή να δώσει μοντέλα συγκεκριμένης κλίμακας.

Το όλον, στο σερβάν της τραπεζαρίας της Τ47:











Και τώρα τα «της προσκολλήσεως»:

Κινητήρας CHENGDU J-20 FIRE FANG (Μαχητικό, Κίνα)

Περισσότερα στην εγγραφή:

1391. J-20. . . το θηρίο












Πραγματικά ο κινητήρας αυτός είναι εντυπωσιακά ιδιαίτερος και χαίρομαι πολύ που κοσμεί τη, συναρμολογούμενων, συλλογή μου.

Ελικόπτερο (στο κουτί της Qman AIR RAID HEAVY ARMORED TANK)

Περισσότερα στην εγγραφή:

1372. Qman 1729 (Air Raid Heavy Armored Tank)

 










Περί μαχητικών Α/Φ, κινητήρων και ελικοπτέρων. . . αφτά.

Να είσαστε Καλά, να Προσέχετε.

Ένα κλικ μακριά οι Νορβηγοί A-ha στη σύνθεση των Carole King (μουσική) Howard Greenfield (στίχοι), που για πρώτη φορά ακούστηκε από τους Everly Brothers το 1962, “Crying In The Rain” [1990]:



06/07/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου