Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

1308. Αλλαγή πορείας

Κάθε Παρασκευή πρωί βγαίνω από την Τ47. Την μία Παρασκευή για να αγοράσω το τεύχος του περιοδικού «Αξέχαστα Αυτοκίνητα». Την επομένη για να αγοράσω το τεύχος του περιοδικού «Αεροπλάνα Β' Παγκοσμίου Πολέμου». Την κάθε φορά εκμεταλλεύομαι την έξοδο αυτή για να κάνω κι ένα μικρό περίπατο.

Την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020 το πρωί, λοιπόν, έσπευσα σε ένα mini market της γειτονιάς μου. Στόχος να προμηθευτώ το τεύχος, με αύξοντα αριθμό 19, του περιοδικού «Αξέχαστα Αυτοκίνητα» και κυρίως το μπλε Ford Anglia – 1962, στην κλίμακα 1:43, που συμπεριλαμβανόταν στην συσκευασία του.

Προτιμώ να πηγαίνω νωρίς το πρωί προκειμένου να προμηθευτώ το τεύχος του περιοδικού που έχει υποστεί την μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία. Ως γνωστόν οι πλαστικές θήκες μέσα στις οποίες βρίσκονται τα, υπό κλίμακα, μοντέλα των αυτοκινήτων δεν είναι και ότι το ανθεκτικότερο. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν εντελώς έξω από τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα μου να προμηθευτώ ένα μοντέλο αυτοκινήτου υπό κλίμακα με στραπατσαρισμένη θήκη.

Διάλεξα, από τα έξι – επτά διαθέσιμα, ένα τεύχος με άψογη θήκη για το Ford Anglia και, αφού απαλλάχτηκα από την μάσκα μου, κατηφόρισα προκειμένου να κάνω και τον σχετικό περίπατο. Έναν περίπατο σε γειτονιές στις οποίες έχω περπατήσει δεκάδες φορές.

Εκείνο  που, όλο και περισσότερο, μου λείπει είναι οι περίπατοι για φωτογράφιση. Κάτι που έχω στερηθεί κυρίως λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο κοροναϊός. Μου μένουν αξέχαστες οι πρωινές διαδρομές, από τους σταθμούς του metro, Ακρόπολης είτε Συγγρού – Φιξ, προς το, τότε, γραφείο μου στην περιοχή της Ομόνοιας. Διαδρομές με ελάχιστη κίνηση, πεζών και κυρίως τροχοφόρων, που μου επέτρεψαν να βγάλω εκατοντάδες φωτογραφίες.

Ας επιστρέψουμε όμως στην Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020. Όποιος επιθυμεί να κάνει έναν περίπατο συνήθως χαράζει στο μυαλό του την διαδρομή που επιθυμεί να ακολουθήσει. Όταν βγήκα από το mini market με το άψογο τεύχος του Ford Anglia στα χέρια μου και, όπως ήδη έγραψα, κατηφόρισα είχα ήδη χαράξει πορεία.

Μια πορεία που δεν μου ήταν ασυνήθιστη και την οποία, από καιρό, είχα εξαντλήσει από την άποψη λήψης φωτογραφιών. Μόνο που να. Κάποια στιγμή αντί να στρίψω αριστερά, στο σημείο που είχα προγραμματίσει, είπα να συνεχίσω και να στρίψω, αριστερά πάντοτε, στον επόμενο δρόμο. Το έπραξα.

Δεν ήταν ένας δρόμος που δεν είχα περπατήσει. Δεν ήταν ένας δρόμος που δεν είχα φωτογραφίσει. Όμως ήταν σχετικά πρωί. Ο ήλιος λαμπερός στα δεξιά μου. Ο δρόμος ανηφορικός και  ήσυχος. Το Huawei 20 Pro στην τσέπη μου. Άρχισα να φωτογραφίζω. Ανηφόριζα και το ευχαριστιόμουν. Σιμά στον Υμηττό. Όμορφες κατοικίες. Όμορφη θέα.

Ακολουθούν δώδεκα έγχρωμες και τρεις ασπρόμαυρες από τις φωτογραφίες αυτές:


























Να είσαστε προσεκτικοί και Καλά.

Ένα κλικ μακριά ο Aaron Neville στο τραγούδι των George Davis και Lee Diamond "Tell It Like It Is", από το μακρινό 1966:



05/10/2020

8 σχόλια:

  1. Επιτέλους! Πολύ την χάρηκα την βόλτα σου αείποτε!
    Αυτή η υπέροχη αίσθηση που ένιωθες, μου θύμισε παλιότερες δικές μου εποχές τότε που αγόραζα κι εγώ ένα περιοδικό κάθε μήνα και εκείνη ακριβώς τη μέρα όλα γινόταν πολύ πιο όμορφα, πολύ πιο έντονα και γεμάτα χαρά.

    καλησπέρα
    φιλιά πολλά

    υ.γ. οι ασπρόμαυρες, θαρρείς τραβηγμένες στο παρελθόν και όχι σήμερα. Ωραία κι αυτή η αίσθηση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Fish eye,

      Πραγματικά, καιρό είχα να χαρώ τόσο περίπατο και φωτογράφιση. Μου έφτιαξε τη διάθεση ο περίπατος αυτός. Οι μαυρόασπρες φωτογραφίες μου άρεσαν κι εμένα. Σκέφτομαι να φωτογραφίζω πιο συχνά σε άσπρο και μαύρο.

      Καλό απόγευμα και,
      ομοίως, φιλιά πολλά :)

      Διαγραφή
    2. Θέλεις να πεις ότι σε ασπρόμαυρο δεν τις μετατρέπεις μετά με το φώτοσοπ;

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Fish eye,

      Τις συγκεκριμένες τρεις πιο πάνω φωτογραφίες τις τράβηξα απευθείας σε ασπρόμαυρο εκμεταλλευόμενος την δυνατότητα αυτή της κάμερας του κινητού μου.

      Η μετατροπή των έγχρωμων φωτογραφιών σε ασπρόμαυρες είναι μια άλλη ιστορία με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, σε υψηλό βεβαίως επίπεδο, κατά τους ειδικούς.

      Να είσαι Καλά :)

      Διαγραφή
  2. Α εδώ βλέπω μια υπέροχη βόλτα κατά πρώτον. Πολύ πολυτέλεια διακρίνω εκεί στις παρυφές του. Πολύ. Ανέβηκε ο πλούτος στις παρυφές του βουνού. Άραγε γιατί να είναι προνομιακός χώρος δικός του; Και μάλιστα πάντα κοντά σε καμένα ή εκτάσεις που καίγονται κάθε χρόνο. Ένα ερώτημα τώρα εδώ.
    Από την άλλη λατρεύω τέτοιες συλλογές όπως τα παλιά αυτοκίνητα αγαπητέ φίλε. Θέμα που μου αρέσει. Πολύ θα το ήθελα αλλά βρε παιδί μου, θεωρώ την τιμή προσφοράς επιεικώς κλοπή! Τέλος πάντων. Να την χαρείς.
    Στέλνω φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννη,

      Πρόκειται στην ουσία για έναν οικισμό με συγκεκριμένους όρους δόμησης. Τον "Οικισμό Καφεπωλών Αίγλη", στην Άνω Γλυφάδα πάντα, με πολλές πανέμορφες κατοικίες. Γεροί να είναι οι άνθρωποι που τις κατοικούν να τις χαίρονται κι εμείς να τις θαυμάζουμε.

      Στις συλλογές, και αυτοκινήτων, έχω αδυναμία. Η συγκεκριμένη σειρά, με κόστος 9,99 € ανά τεύχος, είναι μία σειρά με λογικό κόστος για την ποιότητα των μοντέλων που προσφέρει.

      Να είσαι Καλά,
      Καλή συνέχεια :)

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα σας, Καλές βόλτες να έχετε και Καλές συλλογές! Αξέχαστες πάντα...
    Το φωτογραφικό αντικείμενο μάλλον το κατέχετε άριστα, το μαρτυρούν άλλωστε και οι πολύ ωραία φωτισμένες, καδραρισμένες λήψεις σας.
    Τόσο, που δε νομίζω να είναι στην πραγματικότητα τόσο ωραίες οι συνοικίες όσο εσείς που τις ωραιοποιείτε τη στιγμή που τις αποθανατίζετε με το φωτογραφικό σας φακό!
    Σας χαιρετώ ηλεκτρονικά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Χαρά,

      Προσπαθώ όσο μπορώ να το διασκεδάζω υφιστάμενος την, όποια, πίεση από τον κοροναϊό. Η περιοχή στην οποία φωτογράφισα είναι, θαρρώ, τόσο όμορφη όσο φαίνεται και στις φωτογραφίες (μου).

      Να είσαι Καλά Χαρά,
      Καλό ξημέρωμα :)

      Διαγραφή