Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

1279. Υπάρχει ελπίδα. . .


Στη δεξιά στήλη του παρόντος υπάρχει μία ενότητα με επικεφαλίδα:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ [ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ]

κάτω από την οποία εμφανίζονται, ηλίου φαεινότερον, οι δημοφιλέστερες αναρτήσεις του ημερολογίου για τις επτά (7) τελευταίες ημέρες. Για την περίπτωση αυτή μάλιστα έχω επιλέξει να εμφανίζονται οι δέκα (10) δημοφιλέστερες εγγραφές για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Είναι μια ενότητα την οποία παρακολουθώ. Την παρακολουθώ γιατί αρκετές φορές έχω ξαφνιστεί με τις επιλογές των αναγνωστών. Υπάρχουν, βεβαίως, οι εγγραφές οι οποίες συστηματικά βρίσκονται στις πρώτες θέσεις αλλά υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις.

Εκπλήξεις όπως αυτή που συμβαίνει τον τελευταίο μήνα και ακόμα περισσότερο. Στην πρώτη θέση έχει θρονιαστεί μία εγγραφή με μόνο περιεχόμενο ένα ποίημά (μου). Έχω ξαφνιστεί! Στους άχαρους καιρούς μας ένα ποίημα  επικρατεί. Χαίρομαι! Το ευχαριστιέται η ψυχή μου!  

Το έψαξα λίγο παραπάνω. Αναζήτησα τις δημοφιλέστερες εγγραφές και για τις πέντε (5) χρονικές περιόδους που έχω τη δυνατότητα, σαν ιδιοκτήτης του ημερολογίου, να  δω τις δημοφιλέστερες εγγραφές. Για τις περιπτώσεις: Τώρα, Σήμερα, Για μία εβδομάδα, Για ένα μήνα και Διαχρονικά. Λοιπόν στις τέσσερις πρώτες περιπτώσεις η συγκεκριμένη εγγραφή είναι πρώτη και με διαφορά. Στην τελευταία, «Διαχρονικά», βρίσκεται στην πέμπτη θέση, πράγμα καθόλου εύκολο μιας και μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν είχα καν παρατηρήσει το πόσο δημοφιλής είναι.

Ακολουθεί ένα αρχείο GIF, στο οποίο κάθε τέσσερα (4) δευτερόλεπτα εικονίζεται μία εικόνα για κάθε μία από τις πέντε (5) περιπτώσεις που ανέφερα:



Η εγγραφή για την οποία γράφω είναι βεβαίως η:

«0378. Γνωστοποίηση», της Παρασκευής, 5 Οκτωβρίου 2007


Και το ποίημα, το οποίο αποτελεί το μόνο περιεχόμενο της είναι το «Επειδή».

Το ίδιο ποίημα εμφανίζεται και στις εγγραφές:

«0267. Πεποιημένα», της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2007

και

«1258. Μια Διαδρομή [24 Ετών σε 24 Δευτερόλεπτα]», της Κυριακής, 1 Δεκεμβρίου 2019.

Δίχως, όμως, οι δύο πιο πάνω  εγγραφές να προκαλέσουν την προσοχή των αναγνωστών, τουλάχιστον στην έκταση της εγγραφής «0378. Γνωστοποίηση».

Για τη συνέχεια το «Άλλους – Άλλων», σε χειρόγραφη έκδοση:



Να προσέχετε,
Να έχετε υπομονή,
Να είσαστε Καλά!

Και, βεβαίως: Καλή Ανάσταση!

Ένα κλικ μακριά Elvis Presley και “It’s Now Or Never” [1960]:



15/04/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου