Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

1269. Κατακορύφως Φωτογραφίζοντας


Ξαφνική χθεσινή απόφαση. Στις 12:30, περίπου ξεκίνησα να κατηφορίζω προς το κέντρο της Γλυφάδας. Ως συνήθως, περπατούσα, σκεπτόμουνα και φωτογράφιζα. Κτήρια, δρόμους, βενζινάδικα, έναν σκύλο στην Ψηλορείτου, ένα Pet Shop στην Ανδρέα Παπανδρέου, γκράφιτι, μια μαγαρισμένη, από τα μαλακισμένα με τα σπρέι, πινακίδα στη γωνία Ανδρέα Παπανδρέου και Κόδρου και άλλα μερικά.

Συνήθως προτιμώ να φωτογραφίζω «οριζοντίως», σε διάταξη τοπίου. Έτσι έχω πιο γεμάτες φωτογραφίες και το περιθώριο να επιλέξω ποια περιοχή τους με ενδιαφέρει ώστε να την κόψω και να την κρατήσω. Αυτός είναι και ο λόγος που φωτογραφίζω στη μέγιστη δυνατή ανάλυση της, φωτογραφικής, μηχανής μου.  

Δεν, όμως, προσφέρονται όλα τα θέματα για «οριζοντίως» φωτογράφιση. Ένα πρώτο, πρόχειρο, παράδειγμα η φωτογράφιση κτισμάτων και ειδικότερα πολυκατοικιών. Σε αυτές τις τελευταίες έχω μία αδυναμία. Μου αρέσει να τις απομονώνω και νοητά να τις μεταφέρω σε, ας πούμε, ένα πράσινο λιβάδι όπου στέκοντας μόνες τους αναδεικνύονται ή καταποντίζονται, της ασχήμιας τους λόγω.

Έτσι, στο χθεσινό μου περίπατο, φωτογράφισα, όσο μπορούσα, κάποιες πολυκατοικίες που τις βρήκα, οπτικά, ενδιαφέρουσες. Φωτογραφίες «κατακόρυφες», βεβαίως, μιας και ήθελα να, κατά το δυνατόν, απομονώσω τα κτίσματα αυτά. Μου αρέσουν οι πολυκατοικίες! Μου αρέσει να φαντάζομαι τους χώρους τους, τα δωμάτια των διαμερισμάτων τους, τους ανθρώπους που ζουν σε αυτά, τις ιστορίες τους.

Από τις χθεσινές αυτές φωτογραφίες, λοιπόν, θα παραθέσω, στη συνέχεια, δέκα, κυρίως από την Άνω Γλυφάδα.

Ο στόχος, όταν ξεκίνησα το περπάτημά μου, ήταν να γευματίσω στο «Crepa Corner”, Αρτέμιδος 1, κοντά στην Πλατεία Εσπερίδων. Λοιπόν, το έπραξα! Στη συνέχεια περπάτησα και πάλι προκειμένου να εντοπίσω το, μεταξύ των οδών Ευαγγελιστρίας και Λαοδίκης, υπό κατασκευή κτήριο “Semeli”, το οποίο όπως διάβασα στο διαδίκτυο. . . μοιάζει με διαστημόπλοιο! Για το σκοπό αυτό ανηφόρισα την οδό Ευαγγελιστρίας σε όλο το μήκος της, από την οδό Φοίβης μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.

Πραγματικά εντόπισα ένα περιφραγμένο μεγάλο οικόπεδο, μεταξύ των οδών Ευαγγελιστρίας, Σεμέλης και Λαοδίκης, και τίποτα άλλο. Υποθέτω ότι το έργο βρίσκεται στο ξεκίνημα του και ότι για να εντυπωσιαστούμε από το αποτέλεσμα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, ίσως για κάποια χρόνια.

Όταν, από την Αγίου Νικολάου, βγήκα στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη σταμάτησα στην στάση «Πανδρόσου» και περίμενα το λεωφορείο 124 για να επιστρέψω στην Τ47. Τελικά και συνολικά, στον περίπατο μου αυτό, διάνυσα περίπου 7 χιλιόμετρα, φωτογράφισα και γευμάτισα (σαλάτα του σεφ, κρέπα (τυρί, ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριά και καλαμπόκι) και μία μικρή μπύρα Fix). Καθόλου άσχημα, θα έλεγα!

Ακολουθούν οι δέκα, πολυκατοικιών, φωτογραφίες:












Ένα κλικ μακριά αγαπημένος LarryMiller και “Ain’t No Love Here Anymore”, από το τελευταίο του άλμπουμ The Sinner And The Saint” [2019]:



15/02/2020

2 σχόλια:

  1. Απορία μου:
    Ούτε ένα απλωμένο ρούχο, ούτε μια ένδειξη ''ζωής''.
    Πώς το καταφέρνετε αυτό εκεί στην πρωτεύουσα μου λες;

    καλησπέρα αείποτε :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτυχε, θαρρώ, αν και τα απλωμένα μπορεί να βρίσκονται στην πίσω όψη και όχι την πρόσοψη.

      Καλό ΣΚ, Στέλλα :)

      Διαγραφή