Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

1209. Η «Τρέχουσα»


2013. Το γραφείο μου βρίσκεται στον πρώτο όροφο της Σ56. Έχω την καλή, ή την κακή, αν θέλετε, συνήθεια να πηγαίνω στην εργασία μου τρία τέταρτα – μισή ώρα πριν την, τυπικά, έναρξή της. Χάνω λίγο από τον ύπνο μου. Κερδίζω πιο άνετη μετακίνηση, από την Τ47 στην Σ56, την ευχαρίστηση του πρωινού καφέ μου, λίγο χρόνο για τον εαυτό μου.

Με το που φτάνω στο γραφείο ανοίγω το παράθυρο. Ο αέρας ανανεώνεται. Το, όποιο, καυσαέριο έχει το ελεύθερο. Σκόνη και σωματίδια εισβάλουν. Όμορφα πράγματα! Υποθέτω, λοιπόν, ότι ένα πρωί που άνοιγα το παράθυρο την πρωτοείδα.


Μια κοπέλα, λεπτή, ξανθή κατέβαινε τρέχοντας την οδό Σ! Όχι, κανένας δεν την κυνηγούσε. Πέρασε, λοιπόν, τρέχοντας στο απέναντι πεζοδρόμιο, και έστριψε, αριστερά, στην οδό Π.


Το φαινόμενο αυτό το παρατήρησα και τις επόμενες μέρες. Η ίδια λεπτή, ξανθή κοπέλα, περνούσε τρέχοντας στο απέναντι πεζοδρόμιο και έστριβε αριστερά στην οδό Π. Δεν φορούσε αθλητική φόρμα, δεν έκανε τζόκινγκ. Ντυμένη κομψά, άλλοτε με παντελόνι, άλλοτε με φούστα ή φουστάνι και κάποτε με λίγο τακουνάκι έτρεχε. Έτρεχε και έστριβε!


Την ονόμασα κι εγώ «τρέχουσα» και βάλθηκα, βεβαίως, να τη φωτογραφίσω. Κάτι κατάφερα αν και οι φωτογραφίες που έβγαλα, με το τότε κινητό μου, δεν είναι καθόλου του γούστου μου.

Η κοπέλα εμφανιζόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο με ακρίβεια, θα έλεγα πενταλέπτου. Έτσι οι πέντε, πειραγμένες, φωτογραφίες της στην παρούσα εγγραφή, τραβήχτηκαν μεταξύ 07:17 και 07:20 το πρωί, από τον Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο του 2013. Η πρώτη, στις 07:20, στην οδό Π και οι υπόλοιπες στην οδό Σ.


Την επόμενη χρονιά η υπηρεσία μου μεταφέρθηκε από την οδό Σ στην οδό Χ. Την «τρέχουσα», από τότε, την έχασα. Εύχομαι και ελπίζω να είναι καλά και αν το επιθυμεί, γιατί όχι, ακόμα να τρέχει! Για εμένα ήταν μια νότα δροσιάς στην, τότε, καθημερινότητά μου.


Ένα κλικ μακριά Reo Speedwagon και  Take It On The Run”:



18/02/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου