Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

0667. Μουσική, Φωτογραφίες και Ανεμοδαρμένα Ύψη

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που σταμάτησαν. Μιλώ για το παρόν e-ημερολόγιο. Έχω, για πολλοστή φορά, πρόβλημα με το να ακούγονται τα τραγούδια που επιλέγω και ανεβάζω. Στα καλά καθούμενα! Και σε αυτό το μηχάνημα και σε αυτό της δουλειάς. Και στον Mozilla Firefox και στον Internet Explorer. Έτσι! Ξαφνικά.

Τελικώς αυτό που, μόλις χθες το βράδυ, ανακάλυψα ως πηγή του κακού είναι o ιστότοπος Fileden στον οποίο, επί σειρά ετών, ανέβαζα τα τραγούδια που ακουγόντουσαν στο παρόν. Πλέον αρνείται να συνεργαστεί! Το μήνυμα σαφές:

“Unable to access user folder for aeipote. This is a temporary error due to maintenance work, if this problem persists, please contact us”.

Μάλιστα! Δικό μας είναι ότι θέλουμε το κάνουμε. Εδώ και μια εβδομάδα περίπου “συντηρούν”. Μάλλον πρέπει να πάω για άλλα και αλλού και αυτή τη στιγμή δεν ευκαιρώ να ψάξω το που. Αν κάποιος, ή κάποια, διαβάζει αυτές τις γραμμές και χρησιμοποιεί ή γνωρίζει κάποιο αξιόπιστο ιστότοπο για δωρεάν φιλοξενία αρχείων ας μου το γνωστοποιήσει. Θα έχει την ικανοποίηση ότι έκανε έναν άνθρωπο, εμένα, ευχαριστημένο!

Καλές οι ψηφιακές μηχανές και οι ψηφιακές φωτογραφίες ομοίως. Όμως, το παλιό, καλό, χαρτί έχει τη χάρη του κι ας το ξεχνάμε πλέον. Τα κατάφερα προχθές και έδωσα για εκτύπωση περισσότερες από 250 φωτογραφίες που είχα επιλέξει μέσα από κάποιες χιλιάδες. Το ήθελα εδώ και καιρό και όλο χρονοτριβούσα. Τις ευχαριστήθηκα τις εκτυπώσεις αυτές και κυρίως των φωτογραφιών μικρού μεγέθους, που είχα “σκανάρει” και μεγεθύνει, που επανεκτύπωσα σε ενιαίο μέγεθος 10x15 τετραγωνικών εκατοστών. Το καδράρισμα το είχα κάνει ο ίδιος, με το εξαιρετικό Thumbsplus 7, αλλά και πάλι δεν απέφυγα τα προβληματάκια σε 2-3 φωτογραφίες. Προσοχή λοιπόν! Άλλο το φορμάτ των ψηφιακών φωτογραφιών και άλλο αυτό των, σε τυποποιημένου μεγέθους χαρτί, εκτυπώσεων τους.

Αγόρασα εχθές το βιβλίο “Ανεμοδαρμένα Ύψη” της Emily Bronte. Ήταν, ακόμα, ένα βιβλίο που ήθελα στη βιβλιοθήκη μου. Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση 444 σελίδων με εκτενή εισαγωγή, φωτογραφίες και βιβλιογραφία. Βιβλίο του εκδοτικού οίκου Άγρα, έκδοση 1995 – ανατύπωση 2009, σε μετάφραση Άρη Μπερλή (ISBN 978-960-325-146-0). Στο λεωφορείο με το οποίο επέστρεφα από την εργασία μου, εχθές πάντοτε, διάβασα τα δύο πρώτα κεφάλαια και ομολογώ ότι γοητεύτηκα. Η ανάγνωση αυτή μου προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και περιέργεια για το πώς θα εξελιχτεί η ιστορία. Πρέπει να εξοικονομήσω χρόνο για να συνεχίσω την ανάγνωση. Και θα τον βρω!

Καλημέρα, να είσαστε όλες και όλοι Καλά.


Από τους αδελφούς Κατσιμίχα, και το πρώτο τους άλμπουμ, ακούγεται το τραγούδι “Ρίτα, Ριτάκι”.

21/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου