Υπάρχουν μνήμες που έρχονται από παλιά. Τόσο παλιά όσο το 1973. Τότε ήταν, που είχα αντιγράψει το ποίημα “Χεντικά” του Κωστή Βελμύρα ούτε θυμάμαι πια από που. Θυμόμουνα όμως το τετράδιο όπου, νεαρός τότε, είχα αντιγράψει ένα σωρό ποιήματα και, ανάμεσα τους, και το συγκεκριμένο. Πώς και γιατί, ως συνήθως, μυστήριο. Ίσως η ζέστη· ενός κοριτσιού η ομορφιά. Ίσως γιατί μια σαύρα τέντωσε το λαιμό και σήκωσε το κεφάλι. Νόμιζα ότι το τετράδιο το είχα στην Α29. Το έψαξα. Δεν το βρήκα. Το βρήκα στην Τ47. Βιαστικά “σκανάρισα” τη “Χεντικά” και δυο ποιήματα ακόμα. Πενήντα εννιά σελίδες με ποιήματα ή τραγουδιών στίχους. Όλα αντιγραμμένα από τον Δεκέμβρη του 1973 μέχρι τον Ιανουάριο του 1974. Ανάμεσα στα φύλλα του τετραδίου και κάποιες διπλωμένες σελίδες Α4 με αντιγραμμένα ποιήματα πάντα. Ηρωικές οι εποχές που είχαμε το χρόνο, και κυρίως τη διάθεση, να αντιγράφουμε ποιήματα. Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη διαδικασία με συγκινούσε και με συγκινεί. Ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα για τον Κωστή Βελμύρα θα βρείτε εδώ.
Ακολουθεί το χειρόγραφο [μου] σε σελίδες δύο:
Ακούγεται ο κ. Leonard Cohen στο “Ain’t No Cure For Love” από το άλμπουμ του “I’m Your Man”.
Καλημερα,
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ενδιαφερουσα και ομορφη η σημερινη σου εγγραφη αγαπητε Αειποτε.
Πρωτος λογος η μουσικη υποκρουση. Ο κ. Leonard Cohen απο τους αγαπημενους και (ξανα)συναντημενους. Θα ειμαι παρων στην επομενη συναυλια του ;-)
Δευτερος λογος το ποιημα. Ομορφο, αν και ρομαντικο. Τον κ. Κωστη Βελμυρα δεν τον ηξερα.
Τριτος λογος η περιεργεια. Τι οδηγει εναν εφηβο εν ετει 1973, λιγο μετα το Πολυτεχνειο, να αντιγραφει ποιηματα;
Υ.Γ. Ο ομορφος γραφικος σου χαρακτηρας φανερωνει τον ανθρωπο που κρυβεται πισω του. Λενε οι επιστημονες - και το πιστευω.
Χαίρομαι που βρήκες όμορφη την εγγραφή αυτή. Ο Cohen είναι και δικός μου αγαπημένος (αν και τελευταία ζορίζεται, θαρρώ, να δώσει καλά τραγούδια). Όσο για το τι οδηγεί έναν έφηβο να αντιγράφει ποιήματα θα έλεγα, έτσι πρόχειρα, η μοναξιά και ο έρωτας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!