Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

1525. Συναρμολογούμενο, Τηλεκατευθυνόμενο, Κινέζικο


Ιανουάριος του 2024. Ψάχνω τουβλοσυναρμολογούμενα στο “Ali Express”. Με έχει πιάσει μια, μικρή, μανία. Ανάμεσα στα άλλα ξεχωρίζω (και) ένα “Speed Racing Car” σε χρώμα μαύρο και χρυσό. Η τιμή του είναι σκανδαλιστικά ελκυστική. Αδύνατον ν’ αντισταθώ. Και για ποιο λόγο άλλωστε;





















Είναι Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024, όταν το παραγγέλνω. Είναι και πάλι Τετάρτη, και είκοσι μία μέρες μετά, όταν το παραλαμβάνω (Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 -του Βαλεντίνου του σοκολατολουλουδάτου βοήθειά μας!).





















Με κόστος μόλις 36,70 €, λοιπόν, παραλαμβάνω από την μακρινή Κίνα ένα πακέτο με τα 1280 κομμάτια που συναπαρτίζουν το αυτοκίνητο, δύο κινητήρες, μία μπαταρία και ένα τηλεχειριστήριο! Σε μια τέτοια προσφορά κι εσείς, θαρρώ, θα, ευθύς, υποκύπτατε!





















Είναι το πρώτο συναρμολογούμενο / τηλεκατευθυνόμενο   που φιλοξενεί η Τ47. Στην ουσία πρόκειται για μία Lamborghini Sian, σε κλίμακα 1:14, κι ας μην σαφώς ο Ασιάτης κατασκευαστής, για ευνόητους λόγους, το αναφέρει. Σαν εταιρεία κατασκευής εμφανίζεται η Toylinx με κωδικό προϊόντος 20231121.06. Ούτε μπορώ να φανταστώ πόσο θα κόστιζε αν ήταν Lego (ή με την ποιότητα της Lego). . .





















Τη συναρμολόγηση την ξεκίνησα την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 και την ολοκλήρωσα δύο μέρες μετά (την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024). Το βιβλιαράκι των οδηγιών συναρμολόγησης ήταν μικρού μεγέθους (21Χ14 τετραγωνικά εκατοστόμετρα) και κάποια από τα διακόσια εβδομήντα (270) βήματα συναρμολόγησης δεν διακρινόντουσαν για τη σαφήνειά τους. Από (μισητά) αυτοκόλλητα ελάχιστα πράγματα. Τα τοποθέτησε, έτσι κι αλλιώς, ο Ιωάννης.




























Ο μηχανισμός, με γρανάζια και άξονες, για τη μετάδοση της κίνησης, ήταν ο απλούστερος δυνατός και όχι ιδιαίτερα στιβαρός. Η μπαταρία η οποία τροφοδοτεί τους δύο κινητήρες, έναν για το δεξιά – αριστερά και έναν για το μπρος – πίσω, τοποθετήθηκε στη θέση του καθίσματος του συνοδηγού. Εξαιρετικά κοντό και άβολο και το, USB, καλώδιο τροφοδοσίας της, μήκους μόλις 31,5 εκατοστομέτρων.





















Η συναρμολόγηση σε κάποια σημεία ήταν αρκετά περίπλοκη και κάποια κομμάτια δεν είχαν και την καλύτερη εφαρμογή. Έτσι ο πίσω αριστερά τροχός πολύ εύκολα φεύγει από τη θέση του! Θα πρέπει, κάποια στιγμή, να τον κολλήσω πάνω στον άξονά του. Εύκολα, επίσης, αποσυνδέθηκε και ο κινητήρας των πίσω τροχών μετά από μερικά μέτρα διαδρομής του αυτοκινήτου στο δάπεδο της Τ47. Και οι πόρτες, οι οποίες ανοίγουν προς τα πάνω, δεν στέκονται με τίποτα σε ανοικτή είτε ενδιάμεση θέση.








Όλα τα παραπάνω όμως δεν είναι παρά βαρετές λεπτομέρειες για μία κινούμενη, συναρμολογημένη κατασκευή κόστους μόλις 36,70 € που μάλιστα ταξίδεψε από την μακρινή Κίνα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι όντως εντυπωσιακό. Το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο με τις «χρυσές» του λεπτομέρειες (και κινούμενο)! Πραγματικά τα άξιζε, και με το παραπάνω, τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την αγορά του.


























Η κλίμακα του μοντέλου είναι 1:14 και οι διαστάσεις του 36Χ16,5Χ8 κυβικά εκατοστόμετρα. Το βάρος του, σύμφωνα με τη ζυγαριά της κουζίνας της Τ47, 691 γραμμάρια. Χωράει μια χαρά στη βιτρίνα διαστάσεων 364X186X121 κυβικών εκατοστομέτρων, της “Trumpeter”, μόνο που αυτή δεν είναι διαθέσιμη στο “Fasma Models”, από το οποίο έχω ήδη αγοράσει δύο τέτοιες βιτρίνες. Το ψάχνω!




Να είσαστε Καλά!
 
Ένα κλικ μακριά, και με χιουμοριστική διάθεση, ακούγεται το τραγούδι “Low Budget” [1979] των Kinks, σύνθεση του μέγιστου Ray Davis:


20/05/2024

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά εντυπωσιακό, Αείποτε. Είναι πάρα πολύ όμορφο και θεωρώ ότι θα το χαρείς και με το παραπάνω. Η τέχνη σου, φίλε μου, είναι εξαιρετική και μπράβο. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή