Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

1500. Zuanma 096


Την Παρασκευή, 15/12, πήγα για κούρεμα. Σκασίλα σας, θα μου πείτε (και θα έχετε δίκιο). Μετά το κούρεμα, μεσημεράκι, ξεκίνησα να διανύσω το ένα χιλιόμετρο, και κάτι, που χωρίζει το κουρείο από τον «Αριστοφάνη», επί της Δημητρίου Γούναρη, όπου θα γευμάτιζα. Σκασίλα σας και πάλι, ε; Δεκτό.
 
Ναι, αλλά ενδιαμέσως σταμάτησα να χαζέψω τη βιτρίνα του “Γκούφη Σταρ” (παιχνιδάδικο επί της Γούναρη). Εκεί τα είδα. Ήταν δύο. Ένα γκριζωπό και ένα κόκκινο. Βλακωδώς τα φωτογράφισα δεν. Μπήκα στο μαγαζί. Υπήρχαν δύο, τρία διαφορετικα ακόμα. Όλα, όμως, στο ίδιο στιλ. Διάλεξα το κόκκινο. Όμορφο το κουτί του, λογική η, στα 19,99 €, τιμή του.
 
Γευμάτισα στον «Αριστοφάνη». Επέστρεψα στην Τ47 με το κόκκινο κουτί μου. Το φωτογράφισα. Ομολογουμένως εντυπωσιακό και . . . παραπλανητικό. Το άνοιξα. Μέσα σε μια πλαστική σκάφη τριακόσια είκοσι δύο (322) κομμάτια για να συναρμολογήσει κανείς ένα “Passionate Racing” κόκκινο αυτοκίνητο. Τα κομμάτια του κλεισμένα σε μια πλαστική σακούλα που περιείχε έξι σακουλάκια. Τρία με αριθμό ένα (1) και τρία με αριθμό δύο (2).

Στη σακούλα στρυμωγμένες και οι οδηγίες συναρμολόγησης και το φυλλαράκι με τα αυτοκόλλητα που βγήκαν σαν στραβοχυμένοι λουκουμάδες. Απωθητικές τσαπατσουλιές, που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, και προδιαθέτουν αρνητικά.




















Το κόκκινο αυτοκίνητο το συναρμολόγησα εχθές, Δευτέρα, 18/12. Τα τουβλάκια του ήταν Lego συμβατά αλλά δεν είχαν την άριστη εφαρμογή της Lego. Εντελώς απαράδεκτα τα «ελαστικά» του αυτοκινήτου από σκληρό πλαστικό με κάκιστο / ανύπαρκτο φινίρισμα και, συνεπώς, αισχρή ποιότητα κύλισης. Για να κουμπώσουν πάνω στις ζάντες χρειαζόταν ηράκλεια δύναμη. Όταν τελικά τα κατάφερα είχα δύο κόκκινα σημάδια στις βάσεις των παλαμών μου, από την πίεση που άσκησα για να κουμπώσουν τα ελαστικά πάνω στις ζάντες. Μία από τις ζάντες μάλιστα την τραυμάτισα εμφανώς.






















Τα αυτοκόλλητα ήταν ικανοποιητικής ποιότητας. Υπήρχε και ένα αυτοκόλλητο το οποίο παρέπεμπε ευκρινώς σε Ferrari, μόνο το όρθιο αλογάκι έλλειπε, και το οποίο δεν εμφανιζόταν στις οδηγίες συναρμολόγησης. Κουτοπονηριές! Το τελικό αποτέλεσμα, αν και κομμάτι χοντροκομμένο, δεν είναι άσχημο, κυρίως, αν δεν έχεις την εμπειρία των, αντιστοίχου μεγέθους, Speed Champions της Lego.






















Το «παραπλανητικό», το οποίο ανέφερα, στην τρίτη παράγραφο, έχει να κάνει ότι και στο μπροστά μέρος του κουτιού και στο εξώφυλλο των οδηγιών συναρμολόγησης οι μπροστινοί τροχοί δείχνουν να έχουν τη δυνατότητα στρέψης ενώ κάτι τέτοιο σαφώς, στο συναρμολογημένο μοντέλο, δεν ισχύει. Παραπλάνηση που, κατά τη γνώμη μου, σηκώνει παρεξήγηση. Στα θετικά η ύπαρξη κατάλληλου εξωλκέα.






















Έτσι, προστέθηκε και η “Zuanma” (για την οποία μια βιαστική ματιά στο διαδίκτυο ουδέν το σημαντικό απέφερε) στη λίστα των κατασκευαστών συναρμολογούμενων που έχω προϊόντα τους στην κατοχή μου. Όλα τα λεφτά το πανέμορφο,  και φουσκωμένο στο μέγεθος, για ευνόητους λόγους, κόκκινο κουτί με το πλαστικό χερούλι. Απαράδεκτοι, δυστυχώς, οι τροχοί και μέτρια η εμπειρία συναρμολόγησης.





















Θα πρότεινα, αν θέλετε να συναρμολογήσετε ένα αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους, να προτιμήσετε ένα της σειράς Speed Champions της Lego. Η διαφορά στην τιμή, της τάξης των επτά (7) ευρώ, αν και σαφώς με λιγότερα κομμάτια, σίγουρα καλύπτεται από τη διαφορά στην ποιότητα και την ευχαρίστηση της διαδικασίας συναρμολόγησης.





















Να είσαστε Καλά!

Ένα κλικ μακριά “L'Amour Peut Prendre Froid” («Η Αγάπη Μπορεί Να Κρυώσει») [2012], σύνθεση των Christophe Miossec, Todd Wright,  με τους Johnny Hallyday και Céline Dion:


20/12/2023

2 σχόλια:

  1. "Αγριεμένο", Αείποτε! Αλλά πάντα επιβλητικό, δια χειρός σου. Μπράβο φίλε μου. Καλορίζικο στη συλλογή σου. Την καλησπέρα μου φίλε και ευχές για καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή