Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

1495. Πώς Να Αλλάξετε Φυλλωσιά Στο, Lego, Μπονσάι Σας



Την Κυριακή, 23 Απριλίου 2023, είχα την ευχαρίστηση να συναρμολογήσω το περιεχόμενο του κουτιού 10281 της Lego. Κουτί, της σειράς “Botanical Collection”, τα οκτακόσια εβδομήντα οκτώ (878) κομμάτια του οποίου, συναρμολογημένα, σχημάτιζαν ένα μπονσάι. Όπου μπονσάι, κατά τον ιαπωνικό όρο 盆栽, κατά λέξη σημαίνει «δέντρο σε δοχείο/γλάστρα» (σύμφωνα με το σχετικό λήμμα της Βικιπαίδειας).














Με κόστος 59,99 €, για το συγκεκριμένο κουτί, η Lego έδινε τη δυνατότητα δύο παραλλαγών. Μιας με το μπονσάι με πράσινη φυλλωσιά και μιας με ροζ. Σε πρώτη φάση προτίμησα την πράσινη παραλλαγή (μιας και η συναρμολόγηση έγινε την άνοιξη).

Πριν από μερικές μέρες σκέφτηκα να αλλάξω τη φυλλωσιά από ροζ σε πράσινη (φθινόπωρο γαρ). Καταπιάστηκα. Ήταν σχετικά εύκολο. Έπρεπε να συναρμολογήσω τρία κλαδιά με πράσινο φύλλωμα και ένα μικρότερο, ας το πούμε κλαδάκι, και να αντικαταστήσω τα ροζ (κλαδιά και κλαδάκι).


Η Lego, η σοφή, είχε προνοήσει έτσι ώστε οι δύο φυλλωσιές να είναι ανεξάρτητες. Έτσι κράτησα την ήδη συναρμολογημένη ροζ φυλλωσιά για την επόμενη φορά που θα αποφασίσω να αλλάξω εμφάνιση στο μπονσάι μου. Μπονσάι, το οποίο φιλοξενείται σ’ ένα ράφι της βιβλιοθήκης του χολ.
















Τελικά το ροζ φύλλωμα, σαν ανθισμένο, ταίριαζε καλύτερα θαρρώ στο δεντράκι (στο γλαστράκι). Το πράσινο έμοιαζε κάπως επίπεδο, δίχως ικανοποιητικό όγκο. Προσπάθησα να τροποποιήσω κάπως τα στελέχη των κλαδιών πάνω στα οποία κούμπωνε η φυλλωσιά μήπως και βελτιωθεί η εικόνα αλλά δεν κατάφερα κάτι.
 
Όπως και να έχει την έκανα την αλλαγή, το πρωινό της Πέμπτης, 9 Νοεμβρίου 2023, και πέρασα ευχάριστα.
 
Να είσαστε Καλά!
 
Ένα κλικ μακριά οι Foreigner στη σύνθεση του Mick Jones Feels Like The First Time” [1977]:


18/11/2023

2 σχόλια:

  1. Τι άλλο θα κάνεις να σε δω! Τι άλλο! Πόσο σε χαίρομαι, φίλε μου. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή