Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

1453. Του Μάρτη 1, 2 και 6 / 18, 68 και 15


Όταν το ξεκίνησα, την Τρίτη, 1 Μαρτίου 2005, αν κάποιος με ρωτούσε αν πιστεύω πως αυτό θα συμπλήρωνε δέκα οκτώ έτη ζωής, και θα συνέχιζε, θα τον κοιτούσα στα μάτια και θα απαντούσα: Ίσως!
 
Σήμερα, λοιπόν, 18α γενέθλια για το παρόν, aeipote, ημερολόγιο. Ένα ημερολόγιο που ξεκίνησε, πειραματικά, σε μια στιγμή παρόρμησης. Είχα κείμενα· στο συρτάρι. Σκεφτόμουν διάφορα. Μου δινόταν, με χρήση του blogger, η δυνατότητα να εκθέσω και να εκτεθώ. Το τόλμησα.
 
Το περιβάλλον του διαδικτύου έχει δραματικά μεταβληθεί, σε σχέση με το 2005. Η σημασία των ηλεκτρονικών αυτών ημερολογίων δεν είναι αυτή που ήταν. Αντιμετωπίζουν ισχυρό ανταγωνισμό από άλλες πλατφόρμες ίσως πιο εύκολες σε χρήση και καλύτερης, σε επίπεδο like, απόδοσης. Facebook, Twitter, TikTok, Instagram κ.α., όλα διεκδικούν κομμάτι της πίτας. Συνεχίζω, σαν τον Δον Κιχώτη, ίσως, (και) στον blogger


Ναι· θα επαναλάβω το κλασικό και τετριμμένο:

 
Γράφω και αναρτώ πρωτίστως για τον εαυτό μου. Για όσα αγαπώ. Για όσα με απασχολούν. Για όσα με ενδιαφέρουν.
 
Χαίρομαι που έχω ένα βήμα να πω και να εκθέσω. Χαίρομαι που μπορώ και ανεβάζω κείμενα, ποιήματα και φωτογραφίες μου.
 
Χαίρομαι διπλά, πλέον, που, στα δέκα οκτώ αυτά χρόνια, έχει δημιουργηθεί ένα υπολογίσιμο σώμα κειμένων στο οποίο μπορώ να ανατρέχω και να αναθυμάμαι. Πρόσωπα, στιγμές, καταστάσεις, βιβλία, μουσικές, κατασκευές, ταινίες και ό,τι άλλο. Οι περισσότερες αναρτήσεις (μου) είναι ετικετοδοτημένες έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα μιας άμεσης, αδρής, θεματικής ταξινόμησης.

 

Ακολουθούν, κατά αλφαβητική σειρά, οι ετικέτες που εμφανίζονται στη δεξιά στήλη, «ΕΤΙΚΕΤΕΣ», του ημερολογίου. Οι αριθμοί μέσα στις παρενθέσεις αντιστοιχούν στο πλήθος των αντίστοιχων εγγραφών. Σημειώνεται πως μία εγγραφή μπορεί να έχει περισσότερες από μία ετικέτες και πως δεν όλες οι ετικέτες, που έχω χρησιμοποιήσει, εμφανίζονται στη στήλη αυτή.
 
Ετικέτες
 
Η/Υ (13)
ΡΗΤΑ (83)
COBI (10)
LEGO (42)
Panlos (4)
Qman (4)
 
Στα δέκα οκτώ αυτά χρόνια ανάρτησα χίλιες τετρακόσιες πενήντα δύο (1452)  εγγραφές. Από το 2018 αναρτώ σταθερά εξήντα (60) εγγραφές  ανά έτος ή, εξίσου σταθερά, πέντε (5) εγγραφές ανά μήνα. Μια μέση κατάσταση  αν ρωτάτε τη γνώμη μου. Ακολουθεί μία εικόνα του κατ’ έτος, και παρενθέσεως εντός, πλήθους αναρτήσεων:
 
Αρχειοθήκη αείποτε

 

Επιτρέψτε μου να αντιγράψω την πρώτη εγγραφή, της Τρίτης, 1 Μαρτίου 2005, από την οποία ξεκίνησε η, εν χρόνω, πορεία του παρόντος:
 
Τρίτη, Μάρτιος 01, 2005

Η ευτυχία είναι φθίνουσα συνάρτηση του χρόνου, ενίοτε δε και φτύνουσα!

 posted by aeipote at 8:44 πμ  

ΡΗΤΑ
 
Ας περάσουμε τώρα στο δεύτερο, του τίτλου, σκέλος. Το «2» και το «68». 2 Μαρτίου και: γενέθλια. Τι άλλο; Ευγνώμων. Πολλοί δεν τα κατάφεραν. Είκοσι τέσσερεις χιλιάδες οκτακόσιες τριάντα επτά (24.837) ημέρες, με την επιπλέον, των δίσεκτων ετών, ημέρα υπολογισμένη. Συνεχίζω.


Το τρίτο σκέλος, «6» και «15», αναφέρεται στο δεύτερο ηλεκτρονικό ημερολόγιό μου, το οποίο, στις 6 Μαρτίου έχει γενέθλια. Θα κλείσει δέκα πέντε έτη έντυπης, ας την πούμε έτσι, ζωής. Πρόκειται, βεβαίως, για το:
 
 
το οποίο δημιούργησα για ιδιαίτερους, πώς αλλιώς, λόγους σε συνδυασμό με την αγάπη και την προτίμησή μου στο λακωνίζειν.
 
Για αρκετό καιρό aeipote και oligistos πορευόντουσαν παραλλήλως και ανεξαρτήτως. Κάποια στιγμή οι, πιο πάνω, ιδιαίτεροι λόγοι έπαψαν να ισχύουν και η ταύτισή των aeipote και oligistos γνωστοποιήθηκε.


Ο oligistos  στηρίζεται, αν μου επιτρέπεται η έκφραση, κυρίως στην έμπνευση και λιγότερο στον μόχθο όπως, πιστέψτε με, αρκετές εγγραφές, στον aeipote, απαιτούν. Από ένα σημείο και πέρα συνδύασα τα κείμενα με φωτογραφίες μου για να προκύψουν τα εικονοκείμενα, με τα οποία, κυρίως, στον oligistos, πορεύομαι.


Αν με ρωτάτε, μέχρι τώρα στον oligistos έχουν αναρτηθεί χίλιες επτακόσιες εβδομήντα πέντε (1775), μη αριθμημένες, εγγραφές για τις οποίες, σε αντίθεση με τον aeipote, δεν χρησιμοποιώ ετικέτες [και πώς θα μπορούσα, άλλωστε;]. Ακολουθεί μία, κατ’ αναλογία με τον aeipote, εικόνα:

 
Τα Πριν:

 

►  2008 (103) - ►  2009 (45) - ►  2010 (43) - ►  2011 (83) - ►  2012 (91) - ►  2013 (164) - ►  2014 (145) - ►  2015 (116) - ►  2016 (98) - ►  2017 (96) - ►  2018 (105) - ►  2019 (209) - ►  2020 (174) - ►  2021 (113) - ►  2022 (158) - ►  2023 (27)

 
Επιτρέψτε μου, και σε αυτή την περίπτωση, να θυμίσω την πρώτη μου ανάρτηση:
 
Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2008
 
 
Ένας δρόμος μας χώριζε και τα φανάρια στο κόκκινο. Σε είδα, με είδες. Πράσινο και ξεκινήσαμε. "Θα της μπουμπουνίσω μια Καλημέρα κάτσε καλά!" σκεφτόμουνα. Έστριψες τα μούτρα σου. "Χέστηκα" σκέφτηκα και προσπέρασα. Μου έμεινε ο μύτος σου που μοιάζει να μεγάλωσε. Μαγκιά σου!
 
Αναρτήθηκε από Ούτις στις 9:05 πμ
 
Αυτά για τον Μάρτιο, μήνα τριών, για εμένα, γενεθλίων.
 
Να είσαστε Καλά,
Να όμορφα μεγαλώνετε
Και να όμορφα ζείτε.
Καλό μήνα.
 
Ένα κλικ μακριά δύο αγαπημένοι, ο Frédéric Chopin και ο Tamás Vásáry, συναντιόνται στο “Nocturne No.19 In E Minor, Op. Post. 72 No.1- Andante”, για το οποίο, θαρρώ, μία σχετικά υψηλή ένταση ακρόασης είναι απαραίτητη:

 
01/03/2023

7 σχόλια:

  1. Νικόλα φίλε μου, είμαι χαρούμενος που σε γνώρισα, φίλε μου, εδώ στη γειτονιά του διαδικτύου. Έχω βρει, στις αναρτήσεις σου, αυτό που με έκανε να μείνω εδώ. Να σου ευχηθώ ολόψυχα, χρόνια πολλά στο μπλογκ σου. Να μάς γεμίζεις με όμορφα πράγματα, να μοιράζεις τις στιγμές σου, να δημιουργείς. Ευχές από καρδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννη,

      Ευχαριστώ πολύ για τα, σταθερά, καλά σου λόγια. Προσπαθώ για το καλύτερο με στόχο το καλό.

      Να είσαι Καλά,
      Καλό ΠΣΚ.

      Διαγραφή
  2. Τριπλά χρόνια πολλά!!Έχετε λοιπόν 3 παράλληλους βίους, ο ένας εκ των οποίων μόλις ενηλικιώθηκε, ο ένας διανύει την εφηβεία του και ο τρίτος μετράει τις εμπειρίες του!Θαρρώ ότι ο μέσος όρος δικαιώνει την καθημερινότητα σας και τις ασχολίες σας!Είστε νεότατος και υπερδραστήριος, συγγραφικά, φωτογραφικά και παιχνιδι- δημιουργικά, όπως αρμόζει στον τρόπο σκέψης σας!Με τιμά το γεγονός ότι σας γνωρίζω προσωπικά και τυγχάνω της φιλίας σας!Καλή συνέχεια και μόνο χαρές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χαρά,

      Ευχαριστώ πολύ για την, όλη, αντιμετώπιση. Προσπαθώ να συντονιστώ με τη ροή του ποταμού που είναι ο χρόνος. Κάποιες φορές τα καταφέρνω. Υπάρχει, και το γνωρίζεις, αμοιβαιότητα αισθημάτων.

      Να είσαι Καλά!

      Διαγραφή
  3. ... θυμάμαι τον αγώνα που έδωσα όταν έκλεισε η ελληνική πλατφόρμα που φιλοξενούσε το ημερολόγιο που είχα από το 2007, ένας δύσκολος αγώνας να το αναστήσω, από την πρώτη εγγραφή, σε νέα πλατφόρμα.... Σε καταλαβαίνω όταν υπογραμμίζεις πως γράφεις για σένα, να χεις να θυμάσαι... με τα χρόνια ανακάλυψα πως στις περισσότερες εγγραφές μου, όλο του ζουμί ήταν στα σχόλια, πράγμα που δεν υπήρχε στα ημερολόγια που κρατούσα από μικρή μαθήτρια του δημοτικού.
    Ευτυχώς, κατάφερα να τα μεταφέρω και αυτά.... αχμμ νομίζω πως περιαυτολογώ χαχαχα
    Λοιπόν, να σαι κάλά να χαίρεσαι αυτή την εξωστρέφεια σου. αυτό το ταλέντο να εκφράζεις τον κόσμο σου.
    Καλή συνέχεια :)
    σημείωση, δεν ήξερα πως έχεις και δεύτερο ιστότοπο. Θα του κάνω μια επίσκεψη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος σημείωση !!! το έχω. :)

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα,

      Το εξαιρετιικά αβέβαιο ψηφιακό περιβάλλον απαιτεί διαρκή κίνηση και επαγρύπνηση. Σε κάθε περίπτωση τα αντίγραφα σώζουν ζωές.

      Λοιπόν: Καλές εγγραφές, να είσαι Καλά!

      Διαγραφή