Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

1443. Facebook 2023: #aeipotefbpage77

 

Ανατρέχω στην εγγραφή, του παρόντος, «1387. Ιανουάριος 2022, Ένα Τραγούδι Την Ημέρα [Facebook]», της Δευτέρας, 31 Ιανουαρίου 2022 και αντιγράφω:

Στο χρονικό διάστημα από την Κυριακή, 27 Ιουνίου 2020 μέχρι και την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 είχα την ευχαρίστηση να αναρτήσω, στο λογαριασμό μου στο Facebook, 200+430=630 φωτογραφίες (μου). Οι πρώτες 200 ανέβηκαν με ρυθμό: μία φωτογραφία την ημέρα. Οι επόμενες με ρυθμό: τουλάχιστον μία φωτογραφία την ημέρα.

Μου άρεσε αυτή η πίεση του να πρέπει να επιλέξω και να ανεβάσω μία φωτογραφία, και κάποιες φορές  περισσότερες, σε καθημερινή βάση. Ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου είχα αρχίσει και σκεφτόμουνα την επόμενη, στο Facebook, καθημερινή μου δραστηριότητα. Τη βρήκα, βεβαίως. Από τη φωτογραφία στη μουσική. Ένα, και μόνο, τραγούδι την ημέρα.

Το σκέφτηκα. Το οργάνωσα. Το φορμάτ θα ήταν [Ημερομηνία] [Ποσοστό %] [Τραγούδι, μετά των σχετικών] [Εγγραφή στον aeipote] [Ετικέτα]. Όπου:

[Ποσοστό %], αυτό του αύξοντα αριθμού της ημέρας σε σχέση με το πλήθος των τριακοσίων εξήντα πέντε ημερών του έτους (ας είναι καλά το Excel το καλό)    

[Εγγραφή στον aeipote], ο αριθμός εγγραφής / εγγραφών, εφόσον υπάρχουν, στο aeipote  e-ημερολόγιό μου, όπου ακούγεται το σχετικό τραγούδι.

[Ετικέτα],  #aeipotefbdsong ή, αναλύοντάς το, aeipote facebook daily song.










Και έτσι κύλησε, μέρα τη μέρα, το 2022.

Αυτό, λοιπόν, το «καθ’ ημέρα και στο Facebook», που ξεκίνησα την Κυριακή, 27 Ιουνίου 2020, μου έγινε συνήθεια αγαπημένη. Για το 2022 διάλεξα να ανεβάζω ένα τραγούδι την ημέρα. Για το 2023; Το σκέφτηκα, προς τα τέλη του 2022, και, βεβαίως, το βρήκα.


Μια πρόταση την ημέρα από βιβλίο που είχα διαβάσει. Ναι, αλλά ποια πρόταση; Την πρώτη πρόταση της σελίδας 77. Αγαπημένος, για εμένα και κάτι εκατομμύρια άλλους, ο αριθμός επτά (7) αγαπημένο, συνεκδοχικά, και το εβδομήντα επτά.










Ξεκίνησα, λοιπόν, να υπογραμμίζω, αυτή την πρώτη πρόταση, και στο περιθώριο να σημειώνω ένα «77». Έτσι, μέσα στο 2022, και σε ένα αρχείο MS Word, συγκέντρωσα είκοσι εννέα τέτοιες προτάσεις που τις έσπειρα στον Ιανουάριο. Θα συνεχίσω.










Είχα τις προτάσεις. Έπρεπε να βρω τα συνοδευτικά. Για επικεφαλίδα διάλεξα έναν αύξοντα αριθμό, από το 001 έως και το 365, και την ημερομηνία. Για μετά την πρόταση το σχήμα:

[Όνομα Βιβλίου] – [Συγγραφέας] – [Μεταφραστής] – [ISBN]


Έμενε η ετικέτα, αυτή που επιτρέπει την ομαδοποίηση των αναρτήσεων στο χαοτικό Facebook. Κατ’ αντιστοιχία προς την των τραγουδιών «#aeipotefbdsong» επέλεξα την «#aeipotefbpage77».









Για κάθε τραγούδι, του 2022, δαπανούσα χρόνο ψάχνοντας πληροφορίες και πλουτίζοντας κάθε ανάρτηση με πλήθος συνδέσμων (που πολύ αμφιβάλλω για το αν και κατά πόσο αξιοποιόντουσαν). Για τις προτάσεις, του 2023, προτίμησα τη γύμνια. Κανένας σύνδεσμος, καμία επιπλέον πληροφορία. Όποιος επιθυμεί μπορεί να ψάξει, να βρει.














Τίθεται, φυσικά το ερώτημα. Ποιο το νόημα μιας πρότασης που αιωρείται; Πρακτικά κανένα, θα απαντήσω. Αλλά, από την άλλη, μια πρόταση σου δίνει μια ευκαιρία να σκεφτείς, να υποθέσεις, να συνθέσεις, να ταιριάξεις. Να μάθεις για την ύπαρξη κάποιων βιβλίων ή και συγγραφέων. Να παρακινηθείς να ζητήσεις σχετικές πληροφορίες, να διαβάσεις ένα βιβλίο. Αυτό είναι κάτι.


Να είσαστε Καλά, Καλή Χρονιά.

Ένα κλικ μακριά EurythmicsWhen Tomorrow Comes” [1986], σύνθεση των Annie Lennox, David A. Stewart και Pat Seymour:


04/01/2023

2 σχόλια:

  1. Αείποτε, η περιπλάνηση στον κόσμο της βιβλιοθήκης σου, είναι ονειρική! Πραγματικά την απολαμβάνω αγαπητέ φίλε. Είναι ένα κόσμημα. Καλή χρονιά να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη,

      Οι βιβλιοθήκες (μου) είναι "δυναμικές". Τα βιβλία στα ράφια τους τακτικά αλλάζουν. Οι φωτογραφίες τους, που έχω αναρτήσει, είναι στατικές της στγμής απεικονίσεις (να έχω να θυμάμαι).

      Να είσαι Καλά,
      Καληνύχτα.

      Διαγραφή