Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

1302. με το φεγγάρι αγκαλιά

Ομολογώ το είπα κι εγώ, ασμένως, το σχετικό «Ναι» στην εξαδέλφη «Αρτίστα του βωβού», από το ομώνυμο blog, και το όνομά μου προστέθηκε ήδη στους μετέχοντες στο πρότζεκτ Bloggers talking challenge # 2 που ξεκίνησε από το ιστολόγιο Pause Blog.



Ένα πρότζεκτ με στόχο να γνωριστούμε λίγο καλύτερα τουλάχιστον οι blogger εμείς που επιμένουμε ενάντια στην κυριαρχία του Facebook και των εικονιδίων. Οι προηγούμενες συμμετοχές, στο πρότζεκτ αυτό, για όσες / όσους ενδιαφέρονται, υπάρχουν εδώ.

Ακολουθώντας, λοιπόν, τη σχετική διαδικασία έδωσα τη σκυτάλη στην Fish eye, από την Θεσσαλονίκη η οποία ανταποκρίθηκε και οι απαντήσεις της θα ακολουθήσουν. Η Fish eye διατηρεί το blog «με  το φεγγάρι αγκαλιά».

Με την Fish eye μας συνδέει διαδικτυακή φιλία πολλών ετών. Τόσο και έτσι που πλέον το φιλία προηγείται του διαδικτυακή. Μου αρέσουν οι φωτογραφίες που σοφά επιλέγει για τις αναρτήσεις της. Μου αρέσουν τα κείμενά  της που πολλές φορές κρύβουν έναν λυρισμό που ξαφνιάζει. Μου αρέσει ο τρόπος που απλώνει την ματιά της στον κόσμο και το πως εκφράζει τα αισθήματα και συναισθήματά της.

Από εμένα Καλό, από αύριο, Σεπτέμβριο.

Ο λόγος στη Fish eye:

Με προσκάλεσε ο ''aeipote'' σ’ αυτό το ωραίο παιχνίδι που γίνεται για να συστηθούμε κατά κάποιο τρόπο και να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας,  κι εγώ είπα το ''ναι'' γιατί πρώτα απ' όλα θεώρησα ότι μου έκανε μεγάλη τιμή και δεύτερον έχω ένα μικρό θεματάκι μαζί του,  δεν μπορώ να του πω ''όχι''.  Και δεν το κάνω για να μην τον στενοχωρήσω,  το κάνω επειδή στις προτάσεις του το ''ναι'' μου βγαίνει αβίαστα :) Διόλου περίεργο όλο αυτό,  διότι τον αείποτε τον γνωρίζω εδώ και πάαρα πολλά χρόνια,  από το 2006 με 2007 περίπου και δεν έχει αλλάξει καθόλου η πρώτη εντύπωση που είχα σχηματίσει πως πρόκειται για έναν άνθρωπο ευγενικό,  διακριτικό,  ευαίσθητο και με κοφτερό μυαλό. 

η ιστορία του blog μου

Έκανα την πρώτη μου ανάρτηση,  στις 8 Οκτωβρίου του 2006.  Ήταν δοκιμαστική και επρόκειτο για μια φωτογραφία από τις διακοπές μου στην Λευκάδα,  όπου απεικονίζονται  τα μπλε νερά της παραλίας των Εγκρεμνών.
Το ''με το φεγγάρι αγκαλιά''  είναι το προσωπικό ημερολόγιο των συναισθημάτων μου τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια,  167 ολόκληρους μήνες,  με αναρτήσεις άλλοτε βιωματικές και άλλοτε φανταστικές.  Είναι ο τρόπος που διάλεξα για να αποτυπώσω τα άλλοτε όμορφα και παραμυθένια κι άλλοτε ρεαλιστικά και δύσκολα  μονοπάτια της καθημερινότητας μου.

Πέντε τυχαία πράγματα που θα ήθελες να μάθουμε για σένα

1) Αγαπώ πολύ τις χειροτεχνίες.  Υπήρξαν η κύρια απασχόληση μου.  Είχα δε το πείσμα και την επιμονή ώστε να τις προχωρήσω και σε επαγγελματικό επίπεδο.
2) Είμαι αρκετά αισιόδοξη  και ανοιχτή για νέους ορίζοντες,  αν και δεν απομακρύνομαι πολύ από τις συνήθειες μου.
3)  Αγαπώ την ψυχολογία και την φιλοσοφία,  πιστεύω στη θετική σκέψη.
4)  Στα όνειρα μου,  ζω σε ένα σπίτι στο δάσος,  μαζί με την οικογένεια μου.  Λατρεύω την φύση και τα ζώα.
5)  Αγαπώ πολύ τον κινηματογράφο και τα βιβλία!

Ένα τραγούδι που σου δίνει δύναμη.

Tango Santa Maria - Gotan Project


Τί σε ενοχλεί στο διαδίκτυο.

Η αντιγραφή φωτογραφιών και κειμένων από επαγγελματικά sites, χωρίς αναφορά στην πηγή.

Γεγονότα που σε ''διαμόρφωσαν'' στον άνθρωπο που είσαι σήμερα.

Ο πατέρας μου και η μητέρα μου!  Οι σχέσεις μου,  οι ερωτικές και οι φιλικές.  Οι δυσκολίες που συνάντησα και αντεπεξήλθα στην ζωή μου αλλά και τα όσα καλά μου δόθηκαν δίχως περιορισμό και για τα οποία νιώθω ευγνωμοσύνη.

Αγαπημένες σου συνήθειες.

Η πιο ευχάριστη στιγμή της ημέρας είναι η βόλτα μου στην παραλία της Θεσσαλονίκης,  αλλά και η στιγμή που θα κάτσω στον καναπέ,  ανάμεσα στα φουσκωτά μαξιλάρια μου και θα πιω τον καφέ μου.
Η πιο χαλαρωτική στιγμή μου είναι όταν με βελόνες και κλωστές κεντάω ή ράβω όπως το quilting που είναι κάτι καινούργιο για μένα και ασχολούμαι μ’ αυτό τελευταία.

Καλοκαιρινός προορισμός.

Ταξίδια στα νησιά!  Ένας επίσης εξαιρετικός καλοκαιρινός προορισμός είναι το Πήλιο.

Λόγοι για να μην χάσεις το χαμόγελο σου στα δύσκολα

Δεν θα πω πως δεν απογοητεύομαι ή πως δεν μελαγχολώ. Όμως η κουβέντα με έναν τρυφερό φίλο,  μπορεί να μου χαρίσει χαμόγελο και καλή διάθεση.  Η ανάγκη να στηρίξω συναισθηματικά τα παιδιά μου και την οικογένεια μου επίσης.
Η απασχόληση με τις χειροτεχνίες μου,  υπήρξε ως σήμερα ένα πολύ δυνατό στήριγμα για εμένα.     

Για την συνέχεια του παιχνιδιού θα προσκαλέσω μια πολύ δημιουργική φίλη blogger, την Ρένα Χριστοδούλου:

http://diaheiros.blogspot.com/

50 σχόλια:

  1. Ένα ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου έκανες aeipote μου!
    Παρακολουθώ το blog σου (του aeipote) από το 2006 - 2007 περίπου. Δηλώνω εντυπωσιασμένη με την προσωπικότητα σου. Από τον δε Ολίγιστο απόλαυσα καθημερινές αναρτήσεις, τόσο ολιγόλογες και στοχαστικές όσο και ουσιώδεις.

    Να είσαι καλά, να γράφεις συχνά και να σε απολαμβάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να που, κάποιες φορές, αναγκαζόμαστε σε λόγια και συμπεριφορές που μοιάζουν τυπικά και άψυχα ενώ κάθε άλλο παρά τέτοια είναι ή και θα θέλαμε να είναι. Δύσκολο, λοιπόν.
      Και αφού, θαρρώ, το ξεκαθαρίσαμε δεν μένει παρά να ευχαριστήσω την φιλοξενούμενη μου για τα καλά της λόγια και την από την αρχή της γνωριμίας μας θετική της γνώμη και άποψη για εμένα.
      Και ναι. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία γιατί δεν αλλιώς θα μπορούσαμε να μιλάμε εκείνη και εγώ.

      Καλό απόγευμα Fish eye,
      "Να μας έχει ο Θεός καλά
      πάντα ν' ανταμώνουμε. . ."

      Διαγραφή
  2. Να 'μαι και εγώ γεμάτος ενθουσιασμό καθότι πολύ μου αρέσει που συνεχίζεται αυτός ο εξαίρετος κύκλος που έχει διευρύνει τις γνωριμίες και επαφές μας με αξιόλογους φίλους.
    Ξεκινώντας από τον νέο μου φίλο, τον "Αείποτε", θα ήθελα να πω ότι με χαροποιεί η αγάπη που δείχνει στο blogging και αυτό το εκτιμώ ιδιαίτερα. Η αναφορά τους στο facebook και στην απόλυτα επιφανειακή του διάσταση, με βρίσκει να συμπορεύομαι μαζί του.

    Πάμε τώρα στην κοινή αγαπητή μας φίλη, τη Στέλλα. Χάρηκα που γνωρίζεστε τόσα χρόνια άρα έχετε ο ένας άποψη για τον άλλο και εμπειρία πάνω στις σκέψεις και τα "θέλω" σας. Δεκατέσσερα ολάκερα χρόνια λοιπόν το μπλογκ σου Στέλλα μου ε; Πάρα πολλά χρόνια! Μια ολάκερη διαδρομή στο πέρασμα του χρόνου. Εύχομαι να τα εκατοστήσει Στέλλα μου.
    Αχ αυτό το τανγκό Στέλλα! Πόσο αισθαντικό, τόσο το συγκεκριμένο, όσο και κάθε τανγκό. Ο απόλυτος αισθησιασμός σε κάθε του κομμάτι.
    Χάρηκα πάρα πολύ ακόμα για κάποια πράγματα που έμαθα για σένα. Για τις προτιμήσεις σου, τις περιπατητικές σου επιλογές, τους αγαπημένους σου προορισμούς και αυτά που σε ενοχλούν ή σε έχουν διαμορφώσει σαν άνθρωπο.
    Έτσι έχω μπροστά και δίπλα μου μια, ακόμα πιο "γνωστή", φιλική και οικεία Στέλλα. Για την οποία έχω κατά καιρούς πει τη γνώμη μου για όλα της.

    Στέλλα μου, χάρηκα πολύ ειλικρινά για την εξομολόγησή σου και εδώ και το άνοιγμα της καρδιάς σου. Ένα ακόμα σκαλί στη γνώση και στο πλησίασμα.
    "Αείποτε" έξοχη η φιλοξενία σου στην κοινή μας φίλη. Σε ευχαριστούμε ειλικρινά.
    Καλή σας βδομάδα και στους δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα,

      Όμορφο και σωστό των φίλων οι φίλοι να συναντιόνται, να γνωρίζονται και να διακλαδίζονται συμπάθειες και φιλίες διαδικτυακές και άλλες. Μια ευκαιρία που μας δόθηκε, την αδράξαμε και μοιάζει να αποδίδει καρπούς.

      Να είσαι Καλά Γιάννη,
      Θα τα λέμε.

      Διαγραφή
  3. Γιάννη μου ενθουσιάζομαι με τον ενθουσιασμό σου το ξέρεις!

    Είναι πολλά τα χρόνια, είναι όμως και γεμάτα από αγάπη και αποδοχή και ωραία μοιράσματα. Γιάννη μου σ'ευχαριστώ, εύχομαι όλοι μαζί εδώ να τα λέμε για πολύ καιρό ακόμη. Έχουμε μέσα μας πράγματα που επιβάλλεται να εξωτερικευτούν!
    Τα τραγούδια που με συγκινούν είναι πολλά. Η μουσική του τανγκό περιέχει ερωτισμό και πάθος κι αυτό από μόνο του έχει δύναμη.

    Σ' ευχαριστώ και στέλνω φιλιά :)
    καλό απόγευμα
    καλή εβδομάδα σε όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα μου η διάθεσή και η όρεξή σου να μοιραζόμαστε πράγματα ακόμα περαιτέρω με συγκινεί και με κάνει να νιώθω ακόμα πιο όμορφα στη γειτονιά μας. Για τον ερωτισμό του τανγκό δεν γίνεται λόγος. Κάθε τι που κρύβει ερωτισμό στη ζωή μας είναι καλοδεχούμενο και δημιουργικό. Καλό μήνα καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
    2. Βεβαίως και μας συγκινεί, για αυτό είμαστε εδώ άλλωστε :)
      καλό μήνα
      φιλιά
      (ώρα για βολτίτσα)

      Διαγραφή
  4. Θαυμάζω πολύ τις πνευματικές φιλίες που δημιουργούνται μέσω διαδικτύου γιατί τις θεωρώ ξεχωριστές και για ξεχωριστούς ανθρώπους. Δεν είναι καθόλου εύκολο να διατηρήσει κανείς μια τέτοια φιλία από απόσταση και να μην εγκαταλείψει κάπου στην πορεία. Χρειάζεται να εκπέμπουν και οι δυο πλευρές στα ίδια μήκη κύματος, να έχουν συγγενείς εμπειρίες ή τουλάχιστον να διαθέτουν τον εφηβικό ενθουσιασμό να μοιράζονται με τον άλλον τις εμπειρίες αυτές. Χρειάζεται και η χημεία και η φυσική εδώ. Ναι..ναι, αλλιώς δεν ξεκινάει τίποτα, ούτε συντηρείται στην πορεία.
    Να χαίρεστε την επαφή σας πολλά-πολλά χρόνια ακόμα αείποτε και Στέλλα (ψαροματάκι μου).

    Κι εμένα αείποτε, μου αρέσει πολύ το στυλ της Στέλλας. Το "φευγάτο" ύφος της, η ρεαλιστική ματιά της και όλα της τα υπονοούμενα. Έχει μια ποιητική προσέγγιση της ζωής που, πολλές φορές, την ανατρέπει σε χρόνο dt αφήνοντάς σε "κάγκελο". Και αναρωτιέσαι πού βρίσκεσαι τελικά; Μέσα στον μαγικό της κήπο ή στον ανταριασμένο ωκεανό της ψυχής της, να σερφάρεις μαζί της δαμάζοντας τα άγρια κύματα. Η Στέλλα έχει αποκαλύψει, αρκετές φορές, μέσα από τα γραπτά της, μια μυστηριώδη γι' αυτό και άκρως γοητευτική αντίφαση που με προκαλεί να την ερευνήσω.

    Λατρεύω τα χρώματα, τις γάτες, τις νωχελικές κυρίες, τις ανεμίζουσες κουρτίνες, τα πολύχρωμα φύλλα, τη ραστώνη, τη μυστική μουσική που ακούω μόνον εγώ, κάθε φορά που μπαίνω στην ιστοσελίδα της.
    Μια ενδιαφέρουσα παρουσία που με χαλαρώνει και με μαγεύει.
    Πολλά φιλιά και στους δυο σας.
    Καλό μήνα από αύριο :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαμογελώ Μαρία μου. Έτσι είμαι απρόβλεπτη! Στο ζώδιο βλέπεις Ιχθύς οπότε δύο ψαράκια πάντα σε αντίθετη κατεύθυνση, καταλαβαίνεις. Η απόλυτη αντίφαση. Γοητευτική για κάποιους, αυτούς κρατώ κι εγώ στη ζωή μου :)
      Αυτό το ''μυστηριώδης'' ιδιαιτέρως μου άρεσε. Αν και ανοιχτό βιβλίο. Να άλλη μια αντίφαση :)

      Μαρία μου το λάτρεψα αυτό το ''ψαροματάκι'' στο έχω ήδη πει, όπως και τις επισκέψεις σου τις αγαπώ και τα σχόλια σου αλλά και τις στοχαστικές και ιδιαίτερες αναρτήσεις σου.

      Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρεθήκαμε στην blogόσφαιρα, κι ελπίζω να απολαμβάνουμε τις αναρτήσεις για πολύ καιρό ακόμη

      φιλάκια πολλά
      καλό φθινόπωρο (το θέλω φέτος να αρχίσει από σήμερα αν είναι εφικτό)
      :-)

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα,

      Σωστή καταγραφή, θαρρώ, για την σχέση Fish eye - aeipote και σοφή η ματιά για το περιεχόμενο των εγγραφών της Στέλλας και τα όσα αυτές εκπέμπουν και γεννούν.

      Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι έναν Καλό Σεπτέμβριο και, αείποτε, Τύχη Αγαθή :)

      Διαγραφή
  5. Όλα άρχισαν...αν η μνήμη μου δεν με απατά Απρίλη του περασμένου χρόνου. Είχα το πρώτο σχόλιο της fish eye (κατά κόσμο Στέλλα) και ανταπέδωσα την επίσκεψη στο δικό της blog. Μπήκα και έμεινα. Κειμενάκια συνήθως τεσσάρων πέντε, άντε επτά σειρών με άποψη και λόγο ευθύ, άλλοτε ρομαντική, ονειροπόλα (αυτή η Στέλλα μ’ αρέσει) και άλλοτε αναζητώντας απαντήσεις που ξεφεύγουν μεν από λουστραρισμένες χαζές κλισέ ερωτήσεις, αλλά μπαίνει σε βαθιά νερά όπου χρειάζονται άλλου είδους προσεγγίσεις. Και δω θα συμφωνήσω με την Μαρία Γ. για το «άκρως γοητευτική αντίφαση» (καμιά φορά μάλιστα όταν δεν ξέρω τι να απαντήσω, ποιώ την πάπια)
    Ελπίζω να με κατατάσσει στις φίλες και όχι στις αναγνώστριες του blog.Τις εύχομαι ολόψυχα αυτό το σπιτάκι στο δάσος και πάντα να έχει λόγους να χαμογελά.
    Στέλλα σ' ευχαριστώ!
    "Αείποτε" Όμορφη παρουσίαση, να είσαι καλά!
    Καλό μήνα και στους δυο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aχα Αννίκα μου θυμάμαι που στην αρχή σε είχα μπερδέψει εντελώς :-)))
      Εγώ πάλι θα έλεγα πως αλληλεπιδρούμε πολύ περισσότερα χρόνια, χάνω το μέτρο του χρόνου μάλλον κάποιες φορές. Ή νιώθω πολύ οικειότητα.
      Ρομαντική και ονειροπόλα λοιπόν, το είπε και η Αρτίστα.
      Απολύτως θα απαντήσω :)
      Είναι ο τρόπος μου να ξεπερνάω το άγχος μου, την καθημερινότητα και όλα τα πεζά πράγματα που υπάρχουν στην ζωή μου. Είναι η αντίδραση μου, είναι το φάρμακο μου, το ξέσπασμα μου.
      Αυτή είναι Στέλλα όπως είπες κι εσύ!

      Πάντα μα πάντα έβλεπα τους bloggers που αλληλεπιδρούσαμε σαν φίλους και όχι σαν αναγνώστες.
      Πιστεύω πως είμαστε μια ωραία παρέα, εμείς τουλάχιστον που κρατάμε θέλω να πιστεύω τόσα χρόνια τα blogs μας και βρίσκουμε μια αξία σ' αυτά!
      Βεβαίως και είμαστε φίλες!!!

      Σ ευχαριστώ Αννίκα μου (έχω μια καρμική σχέση με το όνομα Άννα)
      σε φιλώ

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα,

      Η Στέλλα έχει, όντως, πολλά πρόσωπα. Όλα όμορφα, όλα γοητευτικά με πολλά από αυτά να σε ξαφνίζουν με μία γοητεία που ούτε καν υποπτευόσουν ότι είναι δυνατόν να υπάρχει.

      Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι Καλό Σεπτέμβριο :)

      Διαγραφή
  6. Εξαιρετικές οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις σας!Να είστε όλοι καλά, να συνεχίσετε τις αναρτησεις σας, και να μας εμπνεετε με την όμορφη φρασεολογια σας, απαύγασμα της καθημερινής σας σοφίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Χαρά, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφθώ κι εγώ το blog σας, να σας γνωρίσω από κοντά :)

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Χαρά,

      Όσοι αγαπούν φιλοφρονούν, ή φίλα φρονούν, θα έλεγα.

      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,
      Καλό Σεπτέμβριο :)

      Διαγραφή
  7. Πόσο μου αρέσουν αυτές οι μπλογκογνωρίμίες, η από μέσα προς έξω γνωριμία. Σε διαβάζω ψαράκι εδώ και αρκετό καιρό και μου αρέσει η αμεσότητα της γραφής σου. Χαμογελώ, μου αρέσει το Πήλιο πάρα πολύ :) Επίσης γελάω που στην αρχή νόμιζα πως ήσουν νέα παρουσία στο μπλογκινγ και προσπαθούσα να σου δώσω και συμβουλές χαχαχαχαχα
    Έχει ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι τελικά, όλο και κάτι μαθαίνεις για τον ιδιοκτήτη του μπλογκ και έρχεσαι αυτό ου λέμε πιο κοντά. Βόλτες στην Θεσσαλονίκη αλλά και μαλακά αφράτα μαξιλάρια αχ!

    Καλώς σας βρήκα Κύριε Αείποτε :) Θα σας παρακολουθώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλια γλυκιά μου Μάνια σε ανακάλυψα τελευταία, και ήσουν μια ενδιαφέρουσα έκπληξη :)

      Ωω ναι ποιός μπορεί να δηλώσει ότι δεν του αρέσει το Πήλιο;
      Από την μια άκρη του ως την άλλη! Με τα αρχοντικά του, την ιστορία του, την επιβλητικότητα του, τα δάση αλλά και τις καταπληκτικές θάλασσες του, όπως πχ η παραλία του Μυλοπόταμου ή του Άι Γιάννη! Μια ένσταση μόνο, να μη φυσούν τα γνωστά μελτεμάκια που φέρνουν και τα γνωστά κυμματάκια γιατί εμένα αυτό το πρόσωπο της θάλασσας δεν μου αρέσει. Θαλασσόλυκος βλέπεις :-)))

      Στέλνω φιλιά εκεί μακριά στον Καναδά!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα,

      Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι
      Καλό Σεπτέμβριο και Τύχη Αγαθή :)

      Διαγραφή
  8. Φις Άι αυτά που περιγράφεις για σένα, είναι ό,τι είχα φανταστεί για το άτομό σου διαβάζοντάς σε.
    Μου αρέσει να σε διαβάζω κι ας σε βρίσκω πολύ συναισθηματική και ενίοτε περισσότερο ρομαντική κι ονειροπόλα για τα δικά μου δεδομένα.
    Μου αρέσει ο τρόπος που παίρνεις μια από αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες που βρίσκεις και τους βάζεις τη σκέψη σου επάνω τους και φτιάχνεις κείμενα που μας δίνουν ατελείωτες αριθμητικά εικόνες.
    Μου αρέσει που είσαι ευγενικός άνθρωπος, πράγμα που το διαπιστώνει κανείς από τα γραπτά σου.
    Μου αρέσουν τα κολιέ και τα βραχιόλια που έχεις στο Έτσι, έστω κι αν δεν φοράω ποτέ κολιέ ή βραχιόλια.
    Μου αρέσει και το παπλωματάκι που φτιάχνεις και που μας το έδειξες σε πρόσφατο ποστ που έκανες.
    Γενικώς πολύ μου αρέσεις Φις Άι και σε συμπαθώ ιδιαιτέρως κι όταν έρχομαι στο βλογ σου έχω την αίσθηση πως πάω στο τακτοποιημένο, ζεστό και φιλόξενο σπίτι μιας φίλης μου, όπου μπορώ να καθήσω στην αναπαυτική πολυθρόνα και να πιω τον καφέ μου χαλαρώνοντας!
    Και χαίρομαι που ο εξάδελφός μου έχει μια φίλη σαν κι εσένα!

    Εξάδελφε, το κέρδισες το στοίχημα με την παρουσίαση. Είναι του δε πόιντ!

    Καλό Σεπτέμβριο και στους δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρτίστα μου τα γνωρίζω όλα αυτά, τα διαισθάνομαι. Μου συμβαίνουν και στην καθημερινότητα. Καταλαβαίνω ποιός και γιατί δεν αντέχει αυτό το ρομαντικό/ονειροπόλο αλλά έλα που έχει μπει μέσα μου και δεν μπορώ να διώξω. Το να το διαχερίζομαι εν τέλει μου αρκεί εξού και τα τόσα ψαξίματα περί αυτογνωσίας :)


      Σ ευχαριστώ πολύ για όλους τους λόγους που μου απαριθμείς, για όλα αυτά τα πράγματα που σου αρέσουν σε μένα, η εκτίμηση και η αρέσκεια είναι αμοιβαία, κι έτσι έχουμε να απολαμβάνουμε τις αναρτήσεις μας και τα μοιράσματα μας, και ίσως τελικά να αλληλοσυμπληρώνονται κάπως οι άνθρωποι που δεν είναι ίδιοι στον χαρακτήρα.

      Το blog μου είναι το μόνο που δείχνει ''τακτοποιημένο'' στη ζωή μου πίστεψε με :-))) Όλα τα υπόλοιπα στην τύχη τους, κι ας μην καίω τα τόουστ :)

      Σε φιλώ
      καλό απόγευμα

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα εξαδέλφη,

      Όντως η Στέλλα με τις φωτογραφίες που επιλέγει και τα κείμενα με τα οποία τις συνοδεύει κάνει μαγικά, απρόβλεπτα πράγματα. Άκρως γοητευτικό και το ότι δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας ενώ η παρουσία και των δύο στο ίδιο κείμενο είναι σίγουρη.

      Να είσαι Καλά εξαδέλφη
      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  9. Να 'μαι κι εγώ. Και χαίρομαι που σας γνωρίζω!
    Αυτή είναι η ομορφιά των διαδικτυακών μας παιχνιδιών.

    Στέλλα μου χάρηκα τόσο πολύ που έμαθα κάποια πράγματα για εσένα. Είσαι μυστήριο αχαχα
    Αναμφισβήτητα ταυτίστηκα απίστευτα μαζί σου στο σημείο της λογοκλοπής!

    Καλό μεσημέρι και στους δυο σας και ας έχουμε έναν δημιουργικό Σεπτέμβρη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαρίνα μου!
      Ώστε είμαι μυστήριο ε;;;)))
      Εγώ που νόμιζα πως είμαι ανοιχτό βιβλίο!
      Χμμ μάλλον προσπαθώ να εκφράζω κάποια συναισθήματα με πλάγιο τρόπο, μια που ο ευθύς μου φαίνεται καμμιά φορά άγριος :-)

      Καλό απόγευμα και καλό φθινοπωρο κι από μένα!!!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα,

      Ευχαριστώ πολύ και αντεύχομαι.

      Να είστε Καλά,
      Καλό Σεπτέμβριο

      Διαγραφή
  10. Το φεγγαρολουσμένο ψαράκι το γνωρίζω, το εκτιμώ και το αγαπώ τα τελευταία χρόνια που έχει αυτό το φιλόξενο blog!
    Χαίρομαι που γνώρισα και τον aeipote ξάδελφο της Αρτίστας και χαίρομαι ακόμα πιο πολύ που αυτό το παιχνίδι μας βοηθάει να γνωριστούμε καλύτερα!
    Πάμε τώρα και στην Ρένα μας, να δούμε τι δεν έχει ακόμα αποκαλύψει!
    ΑΦιλάκια γλυκά σε καθένα χωριστά και ένα τεράστιο για σένα Στέλλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ τ ε φ α ν ί α μου
      Χρόνια τώρα τα συναισθήματα μας είναι αμοιβαία το έχουμε εισπράξει και οι δύο :)
      Ωραία λοιπόν, έγινα η αφορμή για νέα γνωριμία κι αυτό είναι υπέροχο.
      Πίσω από τον @aeipote κρύβεται μια αξιαγάπητη προσωπικότητα.

      Η δε Ρένα ξεδιπλώνεται κάθε φορά όλο και πιο πολύ με τις όμορφες κατασκευές και τα διηγήματα της.

      Στεφανία μου ένα ευχαριστώ
      το κρατώ το φιλί σου και ανταποδίδω
      όλα καλά στη ζωή σου

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα,

      Κι εγώ χάρηκα που μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε
      και ευελπιστώ ότι κάποιες γνωριμίες θα έχουν καλή εξέλιξη.

      Να είσαστε Καλά,
      Καλό Σεπτέμβριο :)

      Διαγραφή
  11. Καλό μήνα στο παρά 2😂😂
    Δεν θυμάμαι πότε γνωριστήκαμε για πρώτη φορά με τη Στέλλα ή φυσάει, έτσι το διαβάζω εγώ, άκου τώρα.
    Κι επειδή μου άρεσαν αυτά που έγραφε και ιδίως ο τρόπος, κόλλησα κι εγώ.
    Διαπιστώσαμε ότι είμαστε σχεδόν γειτόνισσες και δώσαμε αμοιβαία υπόσχεση για βόλτα στην αγαπημένη μας παραλία , της Θεσσαλονίκης φυσικά.
    Ανακάλυψα ότι έχουμε πολλά κοινά και θα χουμε να πούμε πολλά από κοντά.
    Ευχαριστούμε αείποτε που μας την παρουσίασες.
    Ευχαριστώ κι εσένα Στέλλα για την πρόσκληση.
    Με χαρά τη δέχομαι και θα σου στείλω τις δικές μου απαντήσεις.
    Μέχρι να τα γράψω όλα αυτά, πηγε και 5.
    Δεν πειράζει και πάλι εύχομαι να είναι καλύτερος αυτός ο μήνας για όλους μας.
    Φιλάκια πολλά σε όλους κι όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα,

      Θα χαρώ πολύ, και ανυπομονώ, να διαβάσω τις απαντήσεις στο blog της Στέλλας.

      Να είστε Καλά,
      Καλό Σεπτέμβριο :)

      Διαγραφή
    2. Ρένα πρώτα πρώτα να σε ευχαριστήσω που αποδέχτηκες την πρόσκληση μου!
      Το fish eye είναι μια λέξη που μ'αρέσει πολύ γιατί έχει δύο αγαπημένες έννοιες, η μια είναι το μάτι του ψαριού, και η αλλή στην γλώσσα μας ως ''φυσάει'', έτσι πολύ σωστά το λες, όπου ''φυσάει'' ο άνεμος, ή τί ωραία που ''φυσάει'':-))

      καλό μήνα
      φιλιά

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα και καλό μήνα
    Πρώτη φορά επισκέπτομαι το blog σου αείποτε και χαίρομαι για την διαδικτυακή γνωριμία.
    Τη Στέλλα την ακολουθώ και την εκτιμώ πολύ.
    Από τις απαντήσεις σου σε γνώρισα καλύτερα Στέλλα μου αν είναι δυνατόν φυσικά μια και τα κείμενά σου είναι γερή δόση γνωριμίας του αξιακού σου κόσμου
    Θα τα πούμε για τη Ρένα μς στο δικό σου e-σπιτικό
    Θα έχω επιστρέψει απο τις διακοπές ως τότε
    Καλημέρα και στους δυο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα Φλο μου, πολύ χαίρομαι που έγινα η αφορμή να συναντηθείτε με τον @aeipote!
      Σ'ευχαριστώ Άννα μου για την εκτίμηση σου, την έχω εισπράξει πολλές φορές. Είναι αμοιβαία.
      Καλή συνέχεια στις διακοπές σου, η δε Ρένα μας είναι μια ακόμη εξαιρετική, ιδιαιτέρως δημιουργική προσωπικότητα. Να είμαστε καλά να τα λέμε :)

      καλησπέρα
      φιλιά πολλά στέλνω εκεί στις εξοχές :-))

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα,

      Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και ομοίως χαίρομαι για την διαδικτυακή (μας) γνωριμία.

      Να είσαστε Καλά,
      Καλά Σεπτέμβριο :)

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα aeipote!καλώς σε βρίσκω εδώ, αφού δεν μπόρεσα να σχολιάσω στο μπλοκ της αρτίστας...με την αφορμή της πρόσκλησης του παιχνιδιού αυτού στο να μάθει ο καθένας κάτι περισσότερο οπό τον χαρακτήρα του με αυτόν που συνομιλεί πίσω από ένα πληκτρολόγιο...σε συναντώ σε μπλοκ φίλων και μου αρέσουν τα λιτά και συμπυκνωμένα σχόλια σου, όπως και τα κείμενα στο μπλοκ σου.
    Και τώρα ας πάμε στις απαντήσεις της Στέλλας στο ερωτηματολόγιο του δρώμενου.
    Περιττό να σου πω ότι είναι η τρίτη φορά φορά που γράφω σχόλιο και χάνεται... ίσως κάτι κάνω λάθος εγώ...
    Στέλλα μου, σαν να απαντούσα εγώ... από την πρώτη σου απάντηση να ξέρεις πόσες φορές κούνησα καταφατικά το κεφάλι μου διαβάζοντας τις απαντήσεις σου!!!
    Από το ταγκό, που η μουσική του σε πάει αλλού μέχρι τις αγαπημένες σου συνήθειες... να ξέρεις πόσο ζήλεψα ,που μπορείς και κάνεις τις βόλτες σου στην πανέμορφη παραλία της Θεσσαλονίκης!! τι να κάνουμε; αγάπες είναι αυτές που δεν ξεχνιούνται...
    Τους καλοκαιρινούς σου προορισμούς σου, άστα δεν το σχολιάζω...μια λέξη μόνο σούπερ!!!
    Νομίζω,αν και δεν σε ξέρω πολύ καιρό πως κρύβεις μέσα σου μια ευαίσθητη και ρομαντική ψυχή.
    Τα ψαράκια το έχουν αυτό.
    Μπορεί να μην έρχομαι πολύ συχνά για να λέμε (όχι γιατί δεν θέλω αλλά ο χρόνος μου λείπει)αλλά όμως όποτε το κάνω αυτό, την κάνω αρμένικη την επίσκεψη ψάχνοντας στης παλιότερες σκέψεις σου που μπορώ να πω, ότι φεύγοντας μου αφήνεις μια ομορφη εικόνα για σένα.
    Χαίρομαι που μέσα από αυτό το παιχνίδι μάθαμε περισσότερα πράγματα για σένα!!!
    Να είστε καλά και οι δύο...να περνάτε όμορφα με ότι κάνετε και αγαπάτε...καλό σας μήνα, γιατί για καλό Φθινόπωρο δεν το βλέπω Στέλλα μου με τόση ζέστη!! καλό Σαββατοκυριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου σ ευχαριστώ για όλες αυτές τις ''αρμένικες'' επισκέψεις σου και για όλα τα καλά σου λόγια.
      Είναι αλήθεια πως μοναδική ''ανάσα'' της Θεσσαλονίκης είναι η θάλασσα της και το πλακόστρωτο της παραλίας!
      5 χλμ από το μέγαρο μουσικής ως το λιμάνι.
      Είναι σπουδαία βόλτα, όποιο κομμάτι της παραλίας κι αν περπατήσει κάποιος.

      Το τανγκό είναι μια μουσική κι ένας χορός που μας ξυπνούν πολλές αισθήσεις πιστεύω :)
      Και τα νησιά είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός, ζήσαμε πολλά όμορφα καλοκαίρια ταξιδεύοντας και κάνοντας διακοπές σ'αυτά :)

      Για μένα που λες, είναι Φθινόπωρο, ζεστό, αλλά Φθινόπωρο! Αλλάζει ο καιρός άλλωστε σιγά σιγά, μικραίνει η μέρα και το φως του ήλιου γίνεται από νωρίς πιο αδύναμο.

      σ ευχαριστώ και σου στέλνω τα φιλιά μου :-)))

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα,

      Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι για τη συνάντησή μας.

      Να είσαστε Καλά :)

      Διαγραφή
  14. Μπορώ να πω ότι είστε σαν ουράνιο τόξο αυτές τις ημέρες!
    Είμαι πραγματικά συγκινημένη με την ανταπόκρισή σας και σας ευχαριστώ πολύ πολύ.
    Με την fish eye γνωριζόμαστε ελάχιστα διαδικτυακά, παραλίγο θα συνεργαζόμασταν σε μια συλλογική ιστορία,
    οπότε περίμενα με χαρά την συνέντευξη αυτή.

    Να είστε καλά, να είμαστε όλοι γεροί και δυνατοί να συνεχίζουμε κάνοντας όσα αγαπάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου αυτό το ''ουράνιο τόξο'' μου άρεσε πάρα πολύ!!!
      Καταπληκτική η ιδέα σου, εξαιρετικά τα μοιράσματα όσον αφορά το παιχνίδι. Μπράβο σου!
      Η fish eye, δεν είναι ή δεν μπορεί να είναι συνεπής στα διαδικτυακά δρώμενα, την μαλώνω αλλά δεν διορθώνεται :) Για αυτό και τα αποφεύγει, κι ας έκανε κάποιες φιλότιμες προσπάθειες αν και αδιέξοδες σχετικά με την συλλογική ιστορία που αναφέρεις. Θέλει ταλέντο όλο αυτό που η fish eye δεν το διαθέτει :)

      Να είμαστε όλοι καλά, όπως το λες,
      σου εύχομαι καλό σαββατοκύριακο και
      σου στέλνω τα φιλιά μου !!!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα,

      Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και χαίρομαι που μπορέσαμε να δώσουμε χαρά και χρώμα στην, κατ' ουσία, οικοδέσποινα του επιτυχημένου αυτού πρότζεκτ.

      Να είσαστε Καλά,
      Καλή Κυριακή :)

      Διαγραφή
  15. Άλλο ένα από τα μπλογκ που διαβάζω και η αλήθεια είναι πως συμφωνώ σε πολλά με την Αρτίστα.
    Λατρεύω τις φωτογραφίες που επιλέγεις και κάθε φορά πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται "μα πού πάει και τις βρίσκει;". Οι αναρτήσεις σου είναι είτε εξαιρετικά τρυφερές και αγαπησιάρικες, είτε ονειρικές και έντονα ψυχαναλυτικές.
    Ο χώρος σου με υποδέχεται πάντα χουχουλιάρικα και με χαλαρώνει. Είναι σαν να έρχομαι επίσκεψη σε μια αγαπημένη φίλη, να με πηγαίνει σε ένα φωτεινό, ηλιόλουστο και απάνεμο μπαλκόνι, να με καθίζει σε έναν άνετο καναπέ γεμάτο φουσκωτά, πολύχρωμα μαξιλάρια, να με σερβίρει σπιτική, αρωματική λεμονάδα ή ζεστό, μυρωδάτο καφέ, και να καθόμαστε οι δυο μας, χωρίς πολλά λόγια, και να αγναντεύουμε τη θάλασσα απέναντι...
    Σε ευχαριστώ πολύ γι'αυτό και εύχομαι να συνεχίσεις να με προκαλείς στο μπαλκόνι σου για πάρα πολλά χρόνια ακόμη.
    Και, φυσικά, ευχαριστώ και εσένα, Αείποτε, για την εξαιρετική επιλογή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Να συνεχίσεις να με προΣκαλείς ήθελα να γράψω, όχι να με προκαλείς... Ωχ, τι έπαθα, θα νομίζουν τώρα όλοι ότι με "φτιαχνουν" τα μπαλκόνια...

      Διαγραφή
    4. Πίπη μου, μου άρεσαν πάρα πολύ όλα όσα σου προκαλώ, και βεβαίως σε/σας προσκαλώ πάντα στο εσωτερικό της ψυχής μου μια που το μοιράζομαι συχνά μαζί σας.
      Μακάρι να έχω φτιάξει τη διάθεση κάποιων ανθρώπων που έτυχε να το έχουν ανάγκη. Είναι για μένα μεγάλη χαρά!

      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,
      καλό σαββατοκύριακο σου εύχομαι
      στέλνω τα φιλιά μου :-))

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα,

      Δεν μένει παρά να συμφωνήσω για την αξία της ιδιοκτήτριας του "με το φεγγάρι αγκαλιά" και την ομορφιά των κειμένων της.

      Να είσαστε Καλά,
      Καλό ΣΚ :)

      Διαγραφή
  16. Δειλά θα τολμήσω να πω βρέθηκα στο μπλοκ σου, όμορφη η ιδέα σου να γνωριστούμε και η αγαπημένη fish eye έχει τόσο πλησιέστερες σε μένα πλευρές χαρακτήρα.Τι να τολμήσω να πω εγώ..είμαι στα μπλοκ από το 2007..η ...γιαγιά όπως θα έλεγαν οι περισσότεροι. Όλα αυτά τα χρόνια "ξεδίπλωσα"στο μπλοκόσπιτο μου ψυχή και ύλη. Άλλωστε το δικό μου μπλοκ είναι ένας απλός ..καναπές που κάθομαι δίπλα σας σε κάθε εναλλαγή διάθεσης ίσως χωρίς ενδιαφέρον για πολλούς μα γεμάτο με ανθρώπινες αδυναμίες. Αγάπη, χαρά, οργή, λύπη, αμπελοφιλοσοφίες, ελπίδα, όνειρα, σχέδια που ίσως δεν γίνουν ποτέ, ξεσπάσματα ίσως, χιούμορ που το λατρεύω και...ένα ροζ σύννεφο ελπίδας πως κάποια στιγμή κάποιος βρε παιδί μου θα πάρει το πινέλο και θα κάνει το κόσμο ένα..ουράνιο τόξο. Φίλε μου χάρηκα που μπήκα στο μπλοκόσπιτι σου για πρώτη φορά και είμαι σίγουρη ότι θα γίνω φαν. ( βρε παιδάκι μου..ούτε ένα σοκολατάκι κέρασμα στο τραπέζι;..τσ..τσ...τσ..) Αχτιδένια φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτίδα μου πολύ χαίρομαι για την επίσκεψη σου, εδώ στο πολύ ενδιαφέρον blog του φίλου μας του aeipote. Το αξίζει! Όλοι μας λίγο πολύ μέσα από το όνειρο του να βάψουμε τον κόσμο μας με τα χρώματα του ουράνιου τόξου σκεφτόμαστε, γράφουμε, ελπίζουμε!
      Μαζί γνωριζόμαστε πάααρα πολλά χρόνια, ίσως να ήταν και από τότε από το 2007 όπως θυμάσαι ότι ξεκίνησες. Μη νομίζεις κι εγώ τότε ήμουν από τα πιο μεγάλα σε ηλικία άτομα. Δεν έχει καμμία σημασία αυτό, η ουσία είναι στην ψυχή και στην διάθεση κυρίως για μοίρασμα.

      Σ ευχαριστώ πολύ πολύ από καρδιάς και
      ορίστε διάλεξε ένα σοκολατάκι, και χειροποίητο λικεράκι (κέρασμα όπως παλιά)!
      Έχω και γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
      Τί λες να αγοράσουμε και παγωτό να δροσιστούμε;)

      Αχτίδα μου σε φιλώ μαζί με μια σφιχτή αγκαλιά

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα,

      Ευχαριστώ για τα σχόλια και τα λόγια σας. Είναι παρήγορο να συναντά κανείς bloggers που επιμένουν από το μακρινό, για τις ταχύτητες του διαδικτύου, 2007. Μια μικρή παρατήρηση: Η ιδέα για τις, ας τις πούμε, συνεντεύξεις αυτές ανήκει στην Κατερίνα του Pause Blog (https://pause-theblog.blogspot.com/).

      Όσο για τα σοκολατάκια και το αναμενόμενο κέρασμα ευτυχώς η άξια Fish eye έπραξε δεόντως.

      Να είστε Καλά,
      Καλή Εβδομάδα.

      Διαγραφή