Σάββατο 20 Απριλίου 2019

1220. Περίπατοι



Προσπαθώ, τον τελευταίο καιρό, να κάνω περιπάτους. Οι λόγοι αρκετοί. Να μην κλείνομαι στην Τ47. Να διατηρώ μια ανεκτή φυσική κατάσταση. Να φωτογραφίζω. Δεν βγαίνει η ζωή με διάβασμα, μουσική και ταινίες μόνο.

Λοιπόν, περπατώ. Σκέφτομαι. Φωτογραφίζω. Όλα όσο μπορώ. Τυχαίνει, κάποιες φορές, να συναντώ εμπόδια στα που θέλω να φωτογραφίσω. Άβολο φως. Περαστικοί. Αυτοκίνητα. Προσπέραση. Τέτοια. Σημειώνω την τοποθεσία. Στόχος το να επανέλθω.

Σε πρόσφατο περίπατό μου είχα δύο τέτοιες περιπτώσεις. Δύο κτήρια. Μου φάνηκαν, αυτά και ο περίγυρός τους, ελκυστικά. Ένα υπό κατασκευή, ντυμένο με μπλε λινάτσες. Το άλλο με φωτοβολταϊκά στη στέγη. Τα σημείωσα.

Εχθές κατηφόρισα από την Τ47. Στόχος: Να τα πιο πάνω κτήρια φωτογραφήσω. Ενεργοποίησα, λίγες μέρες πριν, την Canon Ixus 285 HS. Βεβαίως και με έχει απογοητεύσει όσο αφορά την φωτογράφιση προσώπων ή τη λήψη φωτογραφιών σε κλειστούς χώρους. Παραμένει, όμως, το γεγονός ότι διαθέτει οπτικό ζουμ 12X. Συνεπώς για τοπία και κτήρια, με φως ημέρας, κάνει!

Με την Canon έτοιμη, λοιπόν, περπάτησα και φωτογράφησα. Τα αποτελέσματα ικανοποιητικά. Δεν ακριβώς πέτυχα την φωτογράφιση του κτηρίου με τα φωτοβολταϊκά. Ίσως την επόμενη φορά. Ακολουθούν, βεβαίως, σχετικές φωτογραφίες:














Καλή Κυριακή,

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

Ένα κλικ μακριά Joe Dassin και “Regarde-Toi”:


20/04/2019

2 σχόλια:

  1. Μου άρεσε η βόλτα σου, ιδιαιτέρως στις πρώτες φωτογραφίες.
    Εντυπωσιάστηκα επειδή οι δικές μου βόλτες περιέχουν γειτονιές μόνο με ψηλές γκρίζες πολυκατοικίες εκτός κι αν βρίσκομαι στην παραλία και κοιτάζω μόνο τη θάλασσα, διότι κι εκει, σε όλο το μήκος, απέναντι, πάλι οι πολυκατοικίες κυριαρχούν.
    Να κάνεις βόλτες, κάνουν καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Στέλλα. Είναι, όντως, καλές οι βόλτες. Το ευτύχημα, στην περίπτωσή μου, είναι ότι βρίσκομαι κοντά και στο βουνό και στη θάλασσα. Να είσαι Καλά, Καλή Μεγάλη Εβδομάδα. Φιλιά!

      Διαγραφή