Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

1050. Ακρόπολη - Ομόνοια (Και Αντιστρόφως)

Μετά τις εναλλακτικές διαδρομές  Α, Β, Γ και Δ για την απόσταση Σύνταγμα - Ομόνοια ήρθε ο καιρός και για την απόσταση Ακρόπολη – Ομόνοια και αυτή τη φορά και αντιστρόφως! Όσο ο καιρός προσφέρεται σκέφτηκα να επωφεληθώ βαδίζοντας καθημερινά όσο περισσότερο μπορώ. Η απόσταση Σύνταγμα – Ομόνοια, πέραν του ότι την είχα εξαντλήσει, ήταν και κοντή! Το επόμενο σενάριο, λοιπόν, ήταν προφανές. Ακρόπολη – Ομόνοια! Όπου Ακρόπολη ο ομώνυμος σταθμός του metro και όπου Ομόνοια το κτήριο στο οποίο βρίσκεται στο γραφείο μου. Ξεκίνησα με το αντίστροφο (Ομόνοια – Ακρόπολη) και συνέχισα με αυτό και το αντίστροφο (Ακρόπολη – Ομόνοια). Αν πιστέψουμε το Google Earth μιλάμε για μία απόσταση 2,2 χιλιομέτρων ανάμεσα στα δύο σημεία. Συνεπώς καθημερινά διανύω, διπλασιάζοντας τα 2,2 χιλιόμετρα επί το πήγαινε – έλα, περίπου 4,5 χιλιόμετρα. Καθόλου άσχημα θα έλεγα.
Αρχικά χρησιμοποίησα σαν βασικούς οδικούς άξονες τις Πατησίων , Αιόλου και Αδριανού και συνεχίζω με όποιες εναλλακτικές διαδρομές μου μοιάζουν ελκυστικές. Περιττό θαρρώ να αναφέρω ότι δεν μόνο περπατάω αλλά φωτογραφίζω κιόλας (με την κάμερα του κινητού). Η διαδρομή που ακολουθώ, και κυρίως το κομμάτι της Πλάκας, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και τα θέματα για φωτογράφιση μόνο σπάνια δεν είναι. Κυρίως απολαμβάνω την πρωινή διαδρομή με τους ελάχιστους συνοδοιπόρους και την απουσία των μηχανών και των αυτοκινήτων. Τολμώ να πω ότι αν σεβόμασταν λίγο περισσότερο τον χώρο και δεν υπήρχε τέτοια ασυδοσία από την πλευρά των οδηγών των πάσης φύσεως δικύκλων, κυρίως, η Πλάκα θα ήταν πέντε με έξι φορές ομορφότερη.

Επόμενη διαδρομή Συγγρού – Φιξ – Ομόνοια και . . . βλέπουμε!

Ακολουθούν φωτογραφίες, διαφόρων ημερομηνιών, από τη διαδρομή Ακρόπολη – Ομόνοια (κυρίως):


Να είσαστε Καλά, Καλή Εβδομάδα!

Ένα κλικ μακριά Elton John και “Looking Up” από το εξαιρετικό καινούργιο (και όχι καινούριο) άλμπουμ του "Wonderful Crazy Night":


28/02/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου