Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

1045. JYSK: Δράση Και Αντίδραση


Το εγχείρημά μου να φέρω το πάνω - κάτω, έστω και αντιστρόφως, το περιγράφω στην εγγραφή 1041. Μια εγγραφή σχετική με το πώς και το τι της μεταφοράς του γραφείου μου από το χώρο του υπογείου της Τ47 σε αυτόν του ισογείου.

Στην εγγραφή 1041, λοιπόν, μεταξύ άλλων έγραφα:

Για το υπόγειο, λοιπόν, περιμένω να παραλάβω δυο βιβλιοθηκούλες από τη Γιουσκ (JYSK). . .

Αυτά τα έγραφα στις 23 Δεκεμβρίου 2015. Τις βιβλιοθηκούλες τις είχα παραγγείλει από τις 8 Δεκεμβρίου 2015 με προσδοκώμενη ημερομηνία παραλαβής την 12/12/2015 (όπως έγραφε το παραστατικό της παραγγελίας).

Μου είχαν πει, βεβαίως, από τη JYSK ότι η παραλαβή θα καθυστερούσε δύο – τρεις εβδομάδες  και εγώ, χαριτολογώντας, είχα επισημάνει δηλαδή του χρόνου!

Περνούσαν, λοιπόν, οι μέρες και από την JYSK ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Γύρω στις 10 Ιανουαρίου 2016 τηλεφώνησα στην JYSK (κατάστημα Ελληνικού) προκειμένου να πληροφορηθώ τι απέγινε με την  παραγγελία μου.

Ευγενέστατη μία κοπέλα με πληροφόρησε ότι είχαν καινούργια παραλαβή και πιθανότατα θα είχα τις βιβλιοθήκες μου αλλά, για να είμαστε σίγουροι, θα μου τηλεφωνούσε για να με ενημερώσει σχετικά. Πραγματικά μου τηλεφώνησε την επομένη και με ενημέρωσε ότι δεν παρέλαβαν τις βιβλιοθήκες και θα έπρεπε να περιμένω την επόμενη παραλαβή.

Ομολογώ ότι εκνευρίστηκα. Είχε περάσει ένας μήνας και πλέον και τα CD μου παρέμεναν αραδιασμένα στο δάπεδο του υπογείου. Αναγκαστικά, εφόσον η παραγγελία μου έτρεχε, έκανα υπομονή.

Την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, ξανατηλεφώνησα στη JYSK προκειμένου να πληροφορηθώ τι επιτέλους γίνεται με την παραγγελία μου. Και πάλι μια ευγενέστατη κοπέλα μου ζήτησε να της δώσω πέντε λεπτά προκειμένου να ελέγξει σχετικά και να με πληροφορήσει. Της έδωσα δεκάδες πεντάλεπτα και τηλεφώνημα, από μέρους της, δεν δέχτηκα.

Όμως, έκπληξη! Μου τηλεφώνησε, δύο ώρες περίπου μετά το δικό μου τηλεφώνημα, μία άλλη κοπελιά, πάντα από τη JYSK, για να μου πει θα σας στενοχωρήσω λίγο μιας και ο κωδικός της παραγγελίας σας καταργήθηκε και συνεπώς βιβλιοθηκούλες γιοκ!

Μάλιστα! Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν! Και μου το λέτε τώρα; Μετά από σαράντα μέρες και μετά από σχετικό τηλεφώνημά μου ρώτησα. Η κοπέλα ισχυρίστηκε ότι το τηλεφώνημά της ήταν ανεξάρτητο από το προηγούμενο δικό μου. Δεν με έπεισε.

Ήμουν οργισμένος. Σαράντα ημέρες αναμονής για το τίποτα και τα CD στο πάτωμα. Άρχισα να ψάχνω από την αρχή βιβλιοθήκες. Αλλά αυτό το ο κωδικός καταργήθηκε με έτρωγε. Πώς και διατί κυρά πολυεθνική μου JYSK καταργείς έναν κωδικό, έστω και κράχτη, με το έτσι θέλω και ακυρώνεις παραγγελίες; Δηλαδή τόσο τριτοκοσμική χώρα καταντήσαμε την Ελλάδα;

Έτσι, την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, έστειλα στα κεντρικά της JYSK το πιο κάτω ηλεκτρονικό μήνυμα, με θέμα “SALES POLICY IN GREECE”:

Dear Sirs,

On Tuesday, December 8, 2015, I placed an order for two "Price Stars" wooden libraries in JYSK's store in Helliniko, Athens Greece (Order Number 7G0011020812151744725). The expected date of delivery was four days later (12/12/2015).

On Friday, January 22, 2016, and after calling Helliniko JYSK's Store and asking about the above said order, I received a phone call from a JYSK's representative informing me that my order cannot be fulfilled due to the fact that the certain code (that of the items I have ordered) "has been cancelled".

So: Congratulations on your immediate response as well as on your sales policy in Greece.

I have already informed my friends about this fact by relative uploadings in my accounts in both Facebook and Twitter and, probably, I will think it twice to have any transaction with your firm in the future.

Best Regards

A (Not) Satisfied Customer

aeipote

Τουλάχιστον δεν το είχα καταπιεί αμάσητο. Διαμαρτυρήθηκα! Και δεν ήταν το, ομολογουμένως, χαμηλό κόστος των 50 € για τις δύο βιβλιοθήκες. Ήταν η έλλειψη σεβασμού απέναντι στον πελάτη από μια πολυεθνική με παρουσία λίγων μηνών στην Ελληνική αγορά που με εξαγρίωσε.

Το απογευματάκι της Τετάρτης, 27 Ιανουαρίου 2016 καινούργιο τηλεφώνημα από τη JYSK και μια μικρή, αν και όχι μη αναμενόμενη, έκπληξη. Και πάλι μια ευγενέστατη κοπέλα η οποία με κάλεσε:

. . . για να λυθεί η παρεξήγηση να περάσω από τη JYSK και να διαλέξω δύο από τις υπάρχουσες βιβλιοθήκες τις οποίες θα έπαιρνα στην τιμή της παραγγελίας μου που ακυρώθηκε, 25 € τη μία.

Την ευχαρίστησα και της είπα ότι θα περάσω το Σάββατο το πρωί και ζήτησα το όνομά της για να γνωρίζω σε ποιον θα αποταθώ.

Υποθέτω, βάσιμα πιστεύω, ότι το τηλεφώνημα αυτό έγινε μετά το ηλεκτρονικό μήνυμά μου στα κεντρικά και την αντίδρασή που προκάλεσε. Όσο για το παρεξήγηση το μόνο σίγουρο ότι εγώ δεν παρεξήγησα τίποτα. Ό,τι μου είπαν το κατάλαβα απολύτως. Με αγνόησαν ως πελάτη.

Να μην τα πολυλογώ εχθές πέρασα από τη JYSK, στο Ελληνικό, και προμηθεύτηκα δύο βιβλιοθήκες σκούρου χρώματος (HORSENS, πέντε ραφιών) αξίας 49,99 η μία στην τιμή των 25 € η μία. Και έκπτωση 50% μου έκαναν και συγγνώμη ζήτησαν και οι σχέσεις μας αποκαταστάθηκαν.

Συμπέρασμα; Πρέπει να διαμαρτυρόμαστε όταν μας αδικούν. Τώρα θα μου πείτε αν δεν γνώριζα Αγγλικά και δεν έστελνα το μήνυμα στα κεντρικά θα λυνόταν το, ας πούμε, πρόβλημά μου; Φοβάμαι πώς όχι.

Όπως και να έχει η JYSK αντέδρασε και αντέδρασε ως από την αρχή όφειλε. Ικανοποίησε τον πελάτη της. Θα ήταν πιο εύκολο για όλους αν είχα έγκαιρη ενημέρωση, στις πέντε – έξι μέρες από την κατάθεση της παραγγελίας, για την ακύρωση του κωδικούή αν από την αρχή έδιναν την λύση που έδωσαν.

Οι δύο βιβλιοθήκες ήδη συναρμολογήθηκαν, με την βοήθεια του Ιωάννη, που εμφανίζεται και στην φωτογραφία της αρχής, και είναι μια χαρά. Από αύριο ξεκινά το "γέμισμα" τους.

Αυτά! Καλό Σας Φεβρουάριο!

Ένα κλικ μακριά Harold Melvin & The Blue Notes και Don't Leave Me This Way”:


31/01/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου