Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

0747. Μετά Δυσκολίας


Θέλω, εδώ και ημέρες, να ανεβάσω ακόμα μία εγγραφή στο παρόν e-ημερολόγιο. Δυσκολεύομαι. Δυσκολεύομαι αφάνταστα. Είναι όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργεί. Η ανικανότητα και η αφιλοπατρία (αν αυτή η λέξη υπάρχει) που έχει ξεχειλίσει. Οι “ηγέτες” μας που αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν αξίζουν δεκάρα τσακιστή. Ότι δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα. Μικρόψυχοι, μικρόνοες, υστερόβουλοι, κατώτεροι των περιστάσεων, χαζοχαρουμενογελαστοί για τα “κατορθώματά” τους και πάνω από όλα και πάντα: ΑΝΙΚΑΝΟΙ. Όσο σκέφτομαι ότι οι άνθρωποι αυτοί στις επερχόμενες εκλογές θα πάρουν απίστευτα ποσοστά (το πάνω από 3% για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το θεωρώ εγκληματικό) τρελαίνομαι.

Από τη μία το γενικότερο πλαίσιο, λοιπόν, και από την άλλη το περιβάλλον που ζω και κινούμαι. Δυσκολεύομαι. Προσπαθώ. Ελπίζω. Βρίσκω, για πολλοστή φορά, την ηρεμία και την ευχαρίστηση στο διάβασμα. Σαρλότ Μπροντέ και “Βιλέτ”. Θαυμάσιο!

Από την άλλη μπήκα στον πειρασμό να αποκτήσω μια χαμηλού κόστους ψηφιακή μηχανή dSLR. Το ψάχνω.

Δεν είναι ότι με αυτή τη σύντομη επαφή “βγάζω μια υποχρέωση”. Είναι ότι θέλω να κρατήσω αυτό το ημερολόγιο ζωντανό, πάλλον. Όσο μπορώ.

Να είσαστε Όλες και Όλοι Καλά, να Αντέχετε!

Ένα κλικ μακριά: Paul Mauriat και “I Like Chopin”.


10/01/2011

2 σχόλια:

  1. έχω διαβάσει την ανάρτησή σου από το απόγευμα και ..
    και είναι τόσο απλά αληθινή, τόσο κοντά στο δικό μου "μετά δυσκολίας" που το μόνο που μπορώ να πω είναι πως με κάποιο τρόπο πρέπει να επιβιώσουμε ..
    τώρα, γιατί πρέπει;
    ποιός ξέρει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δημόκριτος είπε: Ομοφροσύνη φιλίην ποιεί.

    Το πιστεύω! Να είσαι Καλά Meggie να, έστω και έτσι, ανταμώνουμε. Ο βίος είναι πλέον μια δύσκολη υπόθεση. Από τη μία απληστία (των πλουσίων) από την άλλη ανικανότητα, που για τη χώρα μας πάει δυστυχώς μπροστά, και χρηματισμός, ποικιλοτρόπως, των πολιτικών και κυβερνόντων. Είμαστε στη μέση. . .

    Καλή Σου μέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή